29-09-2023 08:39:18 Son Güncelleme: 29-09-2023 08:45:18

Ganire Paşayeva hayatını kaybetti! Ganire Paşayeva neden öldü? İşte hayatı

Bir süredir tedavi gören Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva hastanede hayatını kaybetti.
Ganire Paşayeva hayatını kaybetti! Ganire Paşayeva neden öldü? İşte hayatı

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva'dan kötü haber geldi. Paşayeva’nın ailesi tarafından yapılan açıklamada, 23 Eylül’de komaya giren Paşayeva’nın tedavi gördüğü başkent Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesi’nde hayatını kaybettiği duyuruldu. Açıklamada, Azerbaycanlı doktorlar ve Türkiye'den gelen uzman doktorların aldığı tüm önlemlere rağmen, durumu kritik olduğu için yoğun bakıma yerleştirilen milletvekilinin hayatının kurtarılamadığı aktarıldı.

SAĞLIK DURUMU HAKKINDA SON DURUMU FULYA ÖZTÜRK AKTARMIŞTI

45 yaşındaki Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın komaya girdiği açıklanmıştı. Paşayeva'nın sağlık durumuyla ilgili son durumu CNN TÜRK'te Fulya Öztürk aktarmıştı. Öztürk şu ifadeleri kullanmıştı: Ganire Paşayeva, Türk dünyası için önemli bir isim. Şimdi şöyle oluyor, durumu çok ciddi, yoğun bakımda. Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3'e doğru bir anda tansiyonu 4'e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar. Durumu çok çok kritik.

PAŞAYEVA MİLLİ MECLİSİN ÖNEMLİ BİR ÜYESİYDİ

Aslen Azerbaycan’ın Tovuz şehrinden olan 48 yaşındaki Paşayeva, 7 yıl boyunca muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Paşayev’a 6 Kasım 2005 günü yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Milli Meclisi'ne girdi. Milli Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Gruplarının üyesiydi. Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan’ı temsil eden kurula da üye olan Paşayeva, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak ta görev yapıyordu.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJI'TÜRK DÜNYASI FEDAKÂR VE DEĞERLİ BİR EVLADINI KAYBETTİ'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın Twitter hesabından paylaştığı taziye mesajında "Türk dünyası fedakâr ve değerli bir evladını kaybetti... Aziz dostumuz Ganire Pashayeva'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır dilerim. Türk milletinin başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı. '

AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Twitter hesabından paylaştığı taziye mesajında "'Selam olsun ey Türk dünyası! Selam olsun Azerbaycan, selam olsun Türkiye’miz.' Türk Dünyası için her daim mücadele eden yiğit #GanirePaşayeva’yı bu sözleriyle hatırlayacağız. Merhumeye Allah rahmet eylesin. İki devlet tek millet olarak aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

BAKAN URALOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı taziye mesajında "'Türkiye'nin ayağına atılan taş, bizim başımıza değer' Değerli dostumuzu, aziz kardeşimizi Türk dünyasına katkıları ve adını yaptığı hizmetler vesilesiyle bizlere bıraktığı ölümsüz izler ile ebediyete uğurluyoruz. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadeleri yer aldı.'

TÜRK DÜNYASINA BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Azerbaycan Cumhuriyeti milletvekili Ganire Paşayeva, Bakü’de tedavi gördüğü hastanede maalesef hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Türk dünyasına büyük hizmetleri oldu. İnanıyorum ki ismi hep anılacak." dedi.

BAKAN GÖKTAŞ'TAN TAZİYE MESAJI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında "Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin sembol ismi, Türk dünyasının mümtaz şahsiyeti, kıymetli dostum Azerbaycan Milli Meclisi Vekili Ganira Paşayeva’nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Can Azerbaycan ve tüm Türk dünyasının başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.'

YILLARCA VERDİĞİ BÜYÜK MÜCADELEYE HEPİMİZ ŞAHİDİZ'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın Twitter hesabından paylaştığı taziye mesajında " Ömrünü Karabağ Davasına ve Türk Dünyasının selametine adamış olan Azerbaycan’ın yiğit kadını Ganire Paşayeva Hakk’ın rahmetine kavuştu. Karabağ’da yaşanmış olan Ermeni işgalini ve büyük insanlık dramını tüm dünyaya duyurmak için yıllarca verdiği büyük mücadeleye hepimiz şahidiz. Cenabı Allah, Ganire Hanımefendinin mekanını cennet eylesin, ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum, kendisini ve bu kutlu yolda yaptığı cesur hizmetleri daima hatırlayacağız. Büyük Türk-İslam aleminin başı sağolsun." ifadeleri yer aldı.

BAKAN ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Milletvekili Ganire Paşayeva'ya Allah'tan rahmet, Türk dünyamıza, sevenlerine ve kardeş Azerbaycan halkına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum." dedi.

'TÜRK DÜNYASI DEĞERLİ BİR EVLADINI KAYBETTİ'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Twitter hesabından taziye mesajı paylaştı. Bakan Tekin, "Türk dünyası mümtaz bir şahsiyetini, değerli bir evladını kaybetti... Azerbaycan Milli Meclisi üyesi Sn. Ganire Pashayeva'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ'TAN TAZİYE MESAJI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Can Azerbaycan’ın Türkiye dostu Milletvekili, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi, Azerbaycan Parlamentosu Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Pashayeva’nın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi.

'TÜRK DÜNYASINA HİZMETLERİ ASLA UNUTULMAYACAKTIR'

Sinan Oğan, Twitter hesabından paylaştığı taziye mesajında "Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede maalesef ki vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Türk dünyasına hizmetleri asla unutulmayacaktır…" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Genç yaşta aramızdan ayrılan Ganire Hanım’a Allah’tan rahmet, başta ailesi ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Can Azerbaycan’ın başı sağ olsun!" dedi.'

TÜRK DÜNYASININ BAŞI SAĞ OLSUN'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hayatını kaybeden Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva için başsağlığı mesajı yayınladı.Destici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Azerbaycan’ın gül yüzlü ve Türk Milleti sevdalısı, değerli kardeşimiz kıymetli milletvekili Ganire Paşayeva Hanımefendi’nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Cenab-ı Hak mekanını cennet, makamını âli eylesin. Ailesi, yakınları başta olmak üzere Azerbaycan halkının ve tüm Türk Dünyasının başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.  

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI