24-12-2023 19:45:06

FOX TV binası önünde toplanan Mil-Diyanet Sen üyeleri, Kızıl Goncalar dizisini protesto etti

Mil-Diyanet Sen üyeleri, 'Kızıl Goncalar' adlı diziyi protesto etti. Zeytinburnu'ndaki FOX TV binasında toplanan Mil-Diyanet Sen üyeleri, tepkilerini içeren dövizler taşıdı.
FOX TV binası önünde toplanan Mil-Diyanet Sen üyeleri, Kızıl Goncalar dizisini protesto etti

İlk bölümündeki bazı sahneler nedeniyle tepki çeken FOX TV'nin yeni dizisi Kızıl Goncalar'ı Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası üyeleri, televizyon binası önünde protesto etti.Mil- Diyanet Sen üyeleri, tepkilerini içeren dövizler taşıdı.

KANALIN ÖNÜNE GİTTİLER

Kızıl Goncalar konusu ve oyuncu kadrosu dikkatleri üzerine çekti. Özcan Deniz ve Özgü Namal'ı başrollerini paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi bazı sahneler nedeniyle tartışmaları da beraberinde getirdi. Son olarak kırbaç sahnesiyle dikkat çeken ve RTÜK'ün de radarına giren Kızıl Goncalar dizisiMil-Diyanet Sen üyeleri, tarafından protesto edildi. Zeytinburnu'ndaki FOX TV binasında toplanan Mil-Diyanet Sen üyeleri, tepkilerini içeren dövizler taşıdı.

"YAPILAN YANLIŞTAN VAZGEÇMEYE DAVET EDİYORUZ"

Burada grup adına basın açıklaması yapan Mil-Diyanet Sen İstanbul Şube Başkan Vekili Muhammet Faruk Gür, söz konusu dizide dini değerlerin ve din görevlilerinin tahkir edilmeye kalkışıldığını savundu. Kanal yöneticilerini ve bu tür yayınlara senaristlik yapanları, İslami hassasiyeti olan Müslümanlardan özür dilemeye ve yapılan yanlıştan vazgeçmeye davet ettiklerini anlatan Gür, "Bizler İslami değerlerimizin iğrenç sahnelere konu edilmesini ve Müslümanların aşağılanmasını asla kabul etmiyoruz." dedi.

"AHLAK DENETİM KURULU' İSTİYORUZ"

Gür, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK) "Ahlak Denetim Kurulu" kurulmasını istediklerini aktararak, "Yetkililerimizi bu konuyu acilen gündeme almaya davet ediyoruz. Çünkü biz, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin tertemiz zihinlerinde din görevlilerimiz hakkında olumsuz algı oluşturulmasına ve milletimizin zihinlerinin ahlaksız yayınlarla ifsat edilmesine asla razı olamayız." ifadelerini kullandı.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI