27-11-2023 14:36:33

Fırtınanın vurduğu Sinop'ta dev dalgalar ortalığı savaş alanına çevirdi

Sinop'un Ayancık ilçesinde dün gece etkili olan şiddetli fırtına ile birlikte sahilde oluşan dev dalgalar, iskele meydanındaki dükkanları darmadağın etti. Meydan moloz yığınına dönüşürken etkili olan yağış nedeniyle birçok evi de su bastı.
Fırtınanın vurduğu Sinop'ta dev dalgalar ortalığı savaş alanına çevirdi

Sinop'un Ayancık ilçesinde dün gece etkili olan şiddetli fırtına ile birlikte sahilde oluşan dev dalgalar, iskele meydanındaki bazı iş yerlerinde zarara neden oldu.

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Sinop'un Ayancık ilçesinde şiddetli fırtına hasara yol açtı. Kentte iki gündür etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Ayancık ilçesinde deniz taştı. Yalı Mahallesi'nde sokaklar su altında kaldı. Mahalle aralarına kadar giren su nedeniyle bazı iş yeri ve evleri su bastı. Denizin taşıdığı su ve taşların hasara yol açtığı mahallede belediye ekipleri temizlik çalışması yaptı.

MOLOZ YIĞINI OLDU

İlçede sahilde bulunan bazı işletmelerde hasar oluşurken, belediye ekipleri dev dalgalarla sürüklenen plaj kabinlerini bulunduğu yerden alarak güvenli alana götürdü. İlçe sahilinde dev dalgaların uğrattığı hasar, gün ağarınca ortaya çıktı. İskele Meydanı ve Hakan Ünsal Caddesi yolu dev dalgaların getirdiği taş ve molozlar yığınına dönüştü. Belediye ekipleri, sabah saatlerinde etkisini kaybeden dev dalgaların ardından sahilde temizlik çalışmasına başladı.

DÜN DE FIRTINA NEDENİYLE 1 KİŞİ ÖLDÜ

Dün de Erfelek ilçesi Meydan köyünde yaşayan 77 yaşındaki Nefize Keserci, yiyecek almak için evinin önündeki ambara girdi. Bu sırada bölgedeki şiddetli rüzgar sebebiyle ambar yaşlı kadının üzerine çöktü. Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ekiplerince göçükten çıkarılan kadının yapılan kontrollerde yaşamını yitirdiği belirlendi. Keserci'nin cenazesi incelemenin ardından Erfelek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI