15-02-2022 18:06:28

Ferdane Kurt davasında mütalaa açıklandı! 4 gün önce kamerayı bozmuş

İstanbul Bayrampaşa’da kaldığı otelde Ferdane Kurt'u (43) iple boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık Cemil Yar hakkında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, olayın tasarlanarak işlendiğine dair belirginliğin bulunmadığı kanaatiyle sanık Cemil Yar'ın "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapsini talep etti. Şikayetçi taraf ise mütalaayı kabul etmediklerini belirterek sanığın "Tasarlayarak öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep ettiler. Mütalaada, sanığın olaydan 4 gün önce otelde bulunan kameralardan birini bozduğu diğerinin ise yönünü değiştirdiği belirtildi.
Ferdane Kurt davasında mütalaa açıklandı! 4 gün önce kamerayı bozmuş

Damla GÜLER / İSTANBUL - İstanbul Bayrampaşa’da 12 Ocak tarihinde, bir otelde 3 yaşındaki çocuğu ile kalan 43 yaşındaki Ferdane Kurt, aynı otelde kalan Cemil Yar’ın odasında iple boğulmuş halde bulundu. Olay sonrası yakalanarak tutuklanan Cemil Yar hakkında, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan dava açıldı.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Cemil Yar ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda sanığın akli dengesinin yerinde olduğunun bildirildiğini belirtti. Okunan raporun ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Sanık Cemil Yar’ın olaydan 4 gün önce otelde bulunan kameralardan birini bozduğunu diğerinin ise yönünü değiştirdiği anlatılan mütalaada, sanığın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İlgili Haber Çocuğunun gözü önünde vahşice öldürüldü! Detaylar ortaya çıktı

“BU SİYASİ BİR KONU”

Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık Cemil Yar, 25 yaşından sonra okuma yazma öğrendiğini söyledi. Cebinden çıkardığı kağıdı mahkeme heyetine gösteren sanık Yar, “Bu benim ölüm orucumdur. Ben derdimi şimdiye kadar kimseye anlatmadım. Belki vatan haini belki de FETÖ’cü olacağım anlatsam. Bu konunun siyasi bir konu olduğunu söylemek istiyorum. Ben bu devlet için kimlik değiştirerek iki kez askerlik yaptım. Devleti anlamak için gittim” dedi.

Alınan savunmanın ardından mahkeme taraf avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre 12 Ocak günü çocuğunun ağlaması üzerine aynı odada kalan Tülay S'nin uyandığı, 3 yaşındaki çocuğun annesinin odada olmadığını söylemesi üzerine de durumu otelde kalan diğer müşterilere aktardıkları anlatıldı. Bu sırada 217 numaralı odada kalan Cemil Yar otelden kaçtı. İddianamede, 22 Ocak'ta tutuklanan Cemil Yar hakkında "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI