09-10-2020 13:39:19

Aktaş sınır kapısından Türk ve Azerbaycan Tırların geçişine izin verilmiyor

Aktaş sınır kapısından Türk ve Azerbaycan Tırların geçişine izin verilmiyor Türk ve Azeri plakalı Tırlar güvenlik gerekçesiyle geri çevriliyor Gürcistan Ermeni köylerinde Türk ve Azeri tırlara yönelik yapılan saldırılar nedeniyle sınırdan geçişleri yasakladı Ardahan'ın Çıldır ilçesinde bulunan...
Aktaş sınır kapısından Türk ve Azerbaycan Tırların geçişine izin verilmiyor
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde bulunan Aktaş sınır kapısında Türkiye ve Azerbaycan plakalı Tır'ların geçişine güvenlik gerekçesiyle izin verilmiyor.

Aktaş sınır kapısından geçen Türk ve Azeri Tır'larına Gürcistan'da bulunan Ermeni köylerinde yaşayanlar tarafından saldırılar yaşandığı ve Gürcistan yetkililerinin güvenliği sağlayamadığı için geçiş izni verilmiyor.

Aktaş sınır kapısından Türkiye ve Azerbaycan dışındaki ülkelere ait Tırlar geçiş yapabilirken, Yetkililer güvenlik endişesinden dolayı geçişlerin Sarp sınır kapısına yönlendirildiğini belirttiler.

Aktaş sınır kapısından geri çevrilen Türk tır sürücüleri, "Aktaş sınır kapısından Türk ve Azeri plakalı araçların geçişi yasak. Ermeni köylerinden saldırılar olduğu söyleniyor. Tırlar Posof ve Sarp sınır kapısına yönlendiriliyor" dedi.

Bu arada Sınır kapısından bazı Ermenistan plakalı tırların geçtiği görüldü.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI