12-04-2020 07:16:06 Son Güncelleme: 12-04-2020 07:46:06

Eski ve Yeni Belediye Başkanlarının Sosyal Medya Üzerinden Kavgası Göle yi Karıştırdı

Ardahan Göle ilçe merkezinde eski ve mevcut Belediye Başkanların sosyal medyada karşılıklı birbirini suçlamaları devam ediyor. Eski Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğu sosyal medya sayfasından çok sert ifadelerle eleştirdiği Ak Partili Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin’in sosyal medya sayfasından aynı sertlikte yanıt vermesi ile başlayan karşılıklı suçlamalar kamuoyunda büyük bir tartışmayıda beraber getirdi.
Eski ve Yeni Belediye Başkanlarının Sosyal Medya Üzerinden Kavgası Göle yi Karıştırdı

Ardahan Göle ilçe merkezinde eski ve mevcut Belediye Başkanların sosyal medyada karşılıklı birbirini suçlamaları devam ediyor. Eski Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğu sosyal medya sayfasından çok sert ifadelerle eleştirdiği Ak Partili Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin’in sosyal medya sayfasından aynı sertlikte yanıt vermesi ile başlayan karşılıklı suçlamalar kamuoyunda büyük bir tartışmayıda beraber getirdi. 

İŞTE KAMUOYUNUN YAKINDAN TAKİP ETTİĞİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI AKIN İSMAİLOĞLU İLE MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI İLHAN GÜLTEKİN ARASINDAKİ SOSYAL MEDYA YAZIŞMALARI:

 

AKIN İSMAİLOĞLU: GÖLE BELEDİYESİNİ ÇALIŞAMAZ VE İŞ YAPAMAZ DURUMA GETİREN BORÇLAR !!!

“Kıymetli Hemşerilerim. Göle Belediyesinde görev değişikliği tam bir yıl oldu. İkinci seneye girdi. Bu süre içinde Göle Belediyesi hiç bir iş yapmadı. Başkan'ın kahvelerde içtiği çayları, kahvaltıları paylaşması dışında bir icraatı olmadı. Hiç bir proje çalışması olmadı. İlçemizin eksikleri için hiç bir kurumla, hiçbir genel müdürlükle, kamu veya özel proje kabul eden hiçbir ajansla hiçbir çalışma, ortak bir teşebbüs yapılmadı. Bir tane bile bir yatırımcı, bir girişimci, bir iş insanıyla ilçemizin bir sorunu, sorunun çözümü konuşulmadı. Bütün bu iş bilmezliğe, beceriksizliğe de belediyenin bitmiş-batmış olduğu, 20. 000. 000 lira borcu olduğu yalanı sebep gösterildi. Oysa Türkiye'de en büyükten en küçüğüne bütün belediyelerin makam araçlarına bile haciz konulan bir dönemde biz altı tane altyapı, yollar, sıcak asfalt, kaldırımlar, köprüler, taşkın su koruma, hayvan pazarı, toplum ve kültür merkezleri, kum ocağı, otogar, karla mücadele ve daha birçok işi yapıp bitirmemize rağmen ekonomisi ve muhasebesi rahat işleyen bir belediye devrettik. Yaptığımız bütün işlerin ödemesini yaptık ve Mart 2019 tarihi itibarıyla Göle Belediyesinin kalan borç durumu :

#2014 yılında içme suyu ve arıtma işi için İlbank'tan 7.9 11.544 lira uzun vadeli kredi kullandık. Bunun 3.172.843 lirasını biz kendi dönemimizde ödedik. Buradan kalan borç 4.738.701 lira.
#2015'te atık su arıtma ve yağmur suyunu uzaklaştırma işi için yine İlbank'tan 4.437.578 lira uzun vadeli kredi kullandık. Bunun 2 milyon lirasını biz ödedik, geriye 2.437.578 lira kaldı.
# Üçüncü bir iş İlbank'tan proje giderleri bedeli için 121.527 lira kredi kullandık. Bunun da 89.891 lirasını ödedik 31.636 lira kaldı.
#Diğer bir borcumuz beş yıl boyunca çalışan bir belediyede bütün giderleri ödedik piyasaya 1.300.000 lira kadar borç kaldı. Bunu da aydan aya ödüyorduk.
Hatta Göle'nin Kars'a bağlı olduğu dönemdeki vergi, pirim borçlarından başlayarak dönemimize kadar borçlarını yapılandırdık ve her ay ödedik. Görüldüğü gibi bu borçların tamamına yakını kurumsal ve İlbank'tan yaptığımız işler için kullanılan ve her ay düzenli olarak ödenen uzun vadeli kredilerdir. Yani bu paralar hiçbir şekilde kişilerin tasarrufunda olan paralar olmayıp, İlbank’ın kendi hesaplarında yine İlbank'ın teknik ekiplerinin oluruyla yükleniciye ödenen kredilerdir.
Beş yıl boyunca bütün makineleri ile personeliyle gece gündüz çalışan, iş üreten, hizmet veren Göle Belediyesi aynı zamanda bütün ödemelerini yaparken; görev değişikliğinden hemen sonra hem iş yapmayı durdurdu, hizmeti kesti, hiçbir masrafı harcaması yokken, ödeme sıkıntısından, belediyenin batmasından yakındı.

Başkan, 'Belediye Başkanlığı görevine gelirken çok büyük sıkıntılarla karşılaştık' diyor. Başkana soralım neymiş karşılaştığı zorluklar.

#Altı tane büyük alt yapı işini bitirmiş bir belediyeyi devraldığın için mi zorluklar yaşadın?
#Doğalgazı, içme suyu, arıtması, yağmur suyu uzaklaştırma, atık su yenileme, fiber optik telekom altyapısı, elektrik iletim hatlarının yer altına alınma işlerinin tamamlanıp bitirildiği bir belediyeyi devraldığın için mi büyük sıkıntılar yaşadın?
#Ana yollarının asfaltlandığı, kaldırımlarının yapıldığı, modern hayvan pazarının, ÇATOM' un, otogarın, taşkın su koruma kanallarının, köprülerin, kültür merkezinin, çocuk parkının, şehir anons ses sisteminin ve daha birçok işin bitirildiği bir belediyeyi devir aldığın için mi büyük sorunlar yaşadın?
#Bindiğin hizmet aracından zabıta aracına varıncaya kadar makine parkuruna vidanjör, arazöz, iş makineleri, kepçeler, çöp arabaları, kanal açma aracı, süpürge makinesi gibi araçları kazandırmış bir belediyeyi devraldığın için mi zorluklarla karşılaştın?
#Hizmet binasının nikah ve toplantı salonunu mükellef bir biçimde yapmış, hizmet birimlerinin bilgisayarından mobilyalarına kadar hepsini yenilemiş bir belediyeyi devraldığın için mi zorluklar yaşadın?
#Bütün makine, motor ve ekipmanlarıyla sıfırlanmış hizmete sokulmuş kum - çakıl üretme ocağını kurmuş bir belediyeyi teslim aldığın için mi zorluklar yaşadın?
#Hergün suladığın asfaltlama yanında mahallelerde kilit parke işlerini yapmış kış sebebiyle yarım kalmış ve devamını sana masrafsız bırakmış bir belediyeyi teslim aldığın için mi zorluklar yaşadın?
#'Bir yıl boyunca iki caddenin yarım kalmış kaldırımlarını ve bir mahallenin kilit parke işini ancak yaptım.' diyorsun ya. Bunlar zaten bizim yaptığımız ve kış geldiği için bıraktığımız ve kış bitince de bizden kalan işlerdi yapıldı. Peki, neden devamı gelmedi? Hangi işlerin yoğunluğundan dolayı devam edilmedi? Yapılan başka bir iş mi vardı? Yoksa taş dizme işi çok çok sıkıntılı, zor işler mi? Sadece ve sadece taş döşeme işi. Bizim sadece bir senede karla mücadele için harcadığımız maliyete Göle'nin bütün sokakları yapılır ve bir belediye için iş bile sayılmaz. Neden yapmadın? Yapmadın, çünkü vatandaş çile çeksin, aradan zaman geçsin ve 'Bakın belediye batmış bitmişti, ben düzelttim, yoluna koydum, şimdi de iş yapıyorum. ' demek için. Vatandaşın çektiği bütün sıkıntıların sebebi bu.
#Peki kantinini ihale ettiğin hayvan pazarını niye açmadın? Tamamen bitmiş bir iş. Açmadın çünkü zaman geçsin ve biz yaptık demek için.
#ÇATOM'u niye açmadın? Üç-beş tane soyunma-giyinme kabini konulup, doğalgazı bağlanacak. Başka bir işi yok. Mahkemelikmiş. Olabilir. Bunlar her kurumda olabilecek şeyler. Hizmete açılmasına engel mi? Hayır. Ama beklesin. Hemen açılırsa bitmiş bir iş olduğu anlaşılır.
#Otogar niye açılmadı? Bitmiş bir iş. Otogar veya başka bir sosyal hizmet işi için niye açılıp hizmete sokulmadı? Olmaz. Beklesin.
#Köprülerin şehir içi ve çevre yolu bağlantıları niye yapılmadı? Beklesin.
#Dere ıslahı niye devam ettirilmedi? Beklesin.
#Kum ocağı çalıştırılıp en azından mahalle içlerine bedava kum-çakıl dökülüp geçici de olsa vatandaş çamurdan bataklıktan niye kurtarılmadı? Beklesin.
#Bardağa doldurup 'Dünyanın en kaliteli suyu Göle'de.’ diye hava attığın içme suyunun en fazla bir ayda bitirilecek abone bağlantılarını bağlayıp, eski suyu iptal edip, bütün suyu yeni şebekeye verip, milletin su sıkıntısını niye bitirmedin? Üstelik bunu yapmamak bunca emek, zaman ve maliyetle yapılan içme suyu sistemine de bir sürü zarar verdi. Ama olmaz. Beklesin.
#15-20 günlük bir işi kalmış doğalgazı kış aylarına niye bıraktın. Beklesin.
Ucuz ve vatandaşın aklını ferasetini, gözünü, kulağını hiçe sayan anlayış.
AK Parti ilçe başkanı iken seçim gezilerinde, kahvelerde, meydanlarda 'Göle Belediyesi yerin altına trilyonları gömdü. Üste yaptıkları da başka.'diyen zat, şimdi belediye başkanı. Birileri soruyor ‘Göle'ye yıllardır ne yapıldı?’ diye. Belediye başkanı şimdi hiçbir şey söylemiyor. İlçe başkanı iken saydıklarını şimdi saymıyor. Niye? Çünkü sayarsa bizim yaptığımız işleri sayacak. Sayacağı işleri kim yaptı diye soracaklar.
Hadi bizim yaptığımız çalışmaları, emeklerimizi, harcamalarımızı inkar edip üstüne konmasını anladık. Fakat bu durum, her şeyini borçlu olduğu partiye, içinde yer aldığı siyasete de ihanet değil midir?
Kamuoyuna saygılarımla.

GÖLE BELEDİYE BAŞKANI İLHAN GÜLTEKİN’DEN AKIN İSMAİLOĞLU’NA CEVAP!!!

Kıymetli Göleliler, saygıdeğer hemşerilerim. Ülkemizin ve dünyanın çok ciddi bir problemle karşı karşıya olduğu bir dönemde sizlerin affına sığınarak bu yazıyı kaleme almak zorunda kaldım. Rabbim sizlerin ve bizlerin başını önüne eğdirmesin, sağlık sıhhat versin.

Sizlerin teveccühü ile bir yıl önce belediye başkanı seçildim. Bu süre içerisinde imkanlar ölçüsünde sizlere hizmet etmeye çalıştım. İçi boşaltılmış kasasında 5 TL olan 20 milyon borçla, iflasın eşiğinde karayıp korsanları gibi yağmalanmış, borç batağında, enkaz bir belediye devraldım. Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay'ın çabalarıyla kalkınma ajansı SERKA'dan geçirilen projeler bitirilememiş, bizden önceki belediye başkanının beceriksizliği neticesinde kredimiz sıfırlanmıştı. SERKA'dan yapılan ÇATOM denilen yer tefrişatı, ısıtması, ışıklandırması, kapı penceresi takılmadan geçici kabulü yapılmış. Adama sorarlar be beceriksiz bir inşaat kullanılabilir durumdaysa geçici kabulü yapılır, eksikleri giderilir daha sonra kesin kabule gidilir. Halen daha kullanır durumda değil.

Ayrıca yine SERKA'dan projelendirilen Hapan Mevkii projesi 540.000 TL değerinde olup ihalesi yapılmış, 180.000 TL’si müteahhidin hesabına geçmiş. Daha sonra bunların beceriksizliklerinden dolayı 34 ay sonra zaman aşımından dolayı proje iptal edilmiş, şimdi bunların basiretsizliğinin bedelini ben ve Göle Belediyesi ödüyor. SERKA müteahhide ödenen bu parayı bizden geri ödememizi istiyor, para ise müteahhide haklı olarak iade etmiyor iş verin yapayım diyor dört yıl önce bu parayla on bin metre kare kilit parke yapılıyordu bu gün üç bin metre kare.

Bu beceriksizliğin neticesi bu Göle Belediyesinin kalkınma ajanslarında kredisi maalesef sıfırlanmış durumda. Bunu da toparlamaya çalışıyoruz.
Arkadaş alt yapıdan bahsediyor. Adamın başına gülerler. Göle Belediyesi imkanlarıyla çaktığın bir çiviyi göster.
Ben kahvede vatandaşla iç içeyim. Çayda içerim kahvede. Çünkü ben onlardan biriyim. Sen onlara gundi derdin ve uzak dururdun. Erzurum'dan zaman bulursan arada bir Göle'ye uğrar vatandaşla karşılaşmamak için belediyeye arka kapısından yukarı çıkardın. Kendine arka tarafta dizdiğin odada saklanırdın. Milletten kaçardın. Mesaiden sonra belediyeye gelir yedek anahtarla kapıyı açıp imza atardın. Tüm caddenin esnafı bunu en iyi bilir.
Borç ödediğin külliyen yalandır. Belediyeye gelen hibe paraları kendi çıkar menfaatlerin için tekrar belediye başkanı olmak için kullandın.
2017'ye ait borçları halen ödüyorum. Geçen 5 yılda hangi makine hangi araç nerde çalışmış bu millet iyi biliyor. Belediyenin kepçeleri kamyonları kimin kestiği ağaçları getirsin diye yol yapmak için dağa çıkarıp çalıştırılan iki kepçenin yaklaşık 100 km yürütülmesinden dolayı ormanda hurdaya dönmüş çekiciye yüklenip Erzurum'a gönderilip Göle Belediyesi 28 milyar zarara uğratılmıştır. Ayrıca bu şahıs rahat gidip gelsin diye Göle'de kullanılması gereken binlik korger borular çıkar menfaatleriniz için götürülüp o orman yolunda kullanılmıştır.
Ben siyaseti temiz yapmaya çalıştım. Sen yol bilmezdin iz bilmezdin. Göle'de ben Ankara'da Orhan hoca elinden tuttu. Sen bakanlıkların, genel müdürlüklerin yolunu bilmezdin. Halen daha da bilmezsin.

Evet, kıymetli hemşerilerim,

Göreve başladığımda 3 çöp arabasını üçü de arızalıydı, üçünün kontağını önümüze bıraktılar. Kepçeler çalışmıyor, kamyonların altında lastik yok, Aras elektrik borçtan dolayı haciz başlatacağını söylüyor, İLBANK'tan gelen paramızın %40'ı kesilmeye başlandı. Su çamur akıyor, para yok, nefes alamıyorduk, petrol araçlara 20 litreden fazla yakıt vermiyordu. Deniyor ya işleyen bir belediye bıraktık. Sizin döneminizde petrolden yakıt alamıyordunuz. Personel kendi kredi kartıyla belediyenin araçlarıyla yakıt alıyordu. Daha iki gün önce Tekin Tekin belediyeden 60 litre yakıt alacağım var dedi. Kepçe yakıt alamıyordu ben kartımdan çektim.

Kadrolu işçilerin biriken ikramiyelerini ödedim

Su arıtma tesisi takipsizlik ve beceriksizliklerinden dolayı aşırı soğuklarda klor gazı patlamasından kaynaklı yaklaşık 1.5 milyonluk hasara yol açmıştı. Gecemizi gündüzümüze katarak ekibimizle birlikte İLBANK'ın da desteğiyle çöken tesisi ayağa kaldırdık. Tam sevindik derken saniyede 40 litre su gelmesi gereken kaynaktan kasım ayında saniyede 5 litre su gelmeye başladı. Şimdi be yeteneksizler siz bu tesisi burada yaparken suyun debi çalışmasını yapmadınız mı? Suyun olmadığı bir tesisin geçici kabulünü nasıl yaptınız?

Bu ilçeyi yarın atıl durumda kalacak suyun olmadığı bir tesis için mi bu kadar borcun altına soktunuz?
Senin döneminde su akmıyor, Göle çöpten geçilmiyordu. Vatandaşın yüzüne bakacak durumda değildin. Hamdolsun emek ettik, çalıştık, dağlarda gezdik, gece 01’de Gedik'e kadar gittik. İnce çayırdaki kaynak sularımızı toparladık. Kuyularımızı faaliyete geçirdik. Göle tarihinde ilk kez yok imkanlara 24 saat arıtılmış suyla vatandaşımızı buluşurduk. Arıtma tesisindeki bir çok işi proje dışında belediye imkanlarıyla biz yaptık ve İLBANK ekibi özellikle yaptığımız işleri bundan sonraki projelerinde kullanacaklarını söyleyip bize teşekkür ettiler. Senin buna aklın yetmez.

Doğalgaz ticari bir projedir. Kargaz'ın her türlü bütçesini karşıladığı ve kendi kontrollerinde olan bir projedir. Sen Enerji Bakanlığının hangi semtte olduğunu bilmezsin çünkü 5 yıl Erzurum'dan çıkmadın.
Yağmur suyu projesi tüm uyarılarımıza rağmen sizin beceriksizliğinizden birçok baca 10 cm yoldan yüksek durumda onları da işler hale biz getireceğiz.
Atık su projesine sadece resim çektirmeye giderdin işlevi nedir bilmezsin.
Köprüler, taşkın su koruma belediyenin değil DSİ'nin rutin işidir. Belediyeyle alakası yok.
Elektrik hatlarının büyük bölümü 2010'da yer altına indi. Sadece Kars caddesinde 500 metrelik bir alan Aras elektrik tarafından yapıldı. Belediye ile ne alaka.

Telekom'un fiber optik çalışması kendi yeraltı hatları kullanılarak hiçbir yere zarar vermeden yapılan bir işti. Belediye ile ne alaka.
Anayolun asfalt ve kaldırım çalışmasının tamamı Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Belediye ile ne alaka.
Gölelilere soruyorum Kültür Merkezi nerede? Yerini bilen varsa söylesin.

Hayvan pazarının tamamı diğer ilçelerde de olduğu gibi Göle'de de DAP tarafından hibe olarak yapılmıştır. Belediyenin bir çivisi yoktur. Ufak tefek eksiklerden dolayı niye açılmıyor diyorduk. Birde baktık ki koskoca tesisin yolu yok. Arkadaşın yüreği bu yolu yapmaya yetmemiş. Biz imar yolunu tespit edip anayolla mahalleyi buluşturup 12 metre genişliğinde 1.2 km uzunluğunda yaklaşık maliyeti tesisin maliyeti kadar olan yolu bitirdik. Eksikleri giderdik. Açılışa hazır hale getirdik. İlk hayvan satışı pazarımız açıldığında ilk satış burada yapılacaktır.

Şimdi ben sana soruyorum. Hangi fatura karşılığı hangi yolu yaptın.
Kum ocağı sizin beceriksizliğinizden, liyakatsizliğinizden dolayı 2.5 milyon ceza kesilmiş. Hangi müteahhide nasıl peşkeş çektiniz de bu cezayı yediniz? Çıkın millete açıklayın yoksa bunun altında ezilirsiniz. Tesisteki tüm kablolar, elekler, motorlar döneminizde hepsi çalınmıştı. Yeniledik ve hayata geçirdik ve geçen yıl ocakta ürettiğimiz çakılı kumu kullandık sen uyuyorsun.
Sen bu milleti ne zannediyorsun. Belediyeye bilgisayarlar aldık diyorsun. Hangi kurum kazma kürekle çalışıyor.
Otogar Beykoz Belediyesi tarafından tamamı yapıldı. Çaktığın bir çiviyi gösteremezsin.
Tek yaptığın koskoca otogara foseptik çukur kazmıştın ben kapattım.

Fakülte binası, kayak merkezi birleştirip kanalizasyon çektim. Senin döneminde Fakülte binasının kanalizasyonu ovaya akıyordu. 40 defa söylememize rağmen duymamazlıktan geldin.
Gel Beykoz Belediyesine gidelim dedin gittik. Rahmetli Yücel başkandan rica ettik. Bize otogar yaptınız Belediyenin gücü yok çevre düzenlemesini yapamıyor sana 100.000 TL para aldık. Onu da beceremedin. Oda buharlaştı. Halen daha çevre düzenlemesi yapılacak. İnşallah onu yapmakta bize nasip olacak.
Kilit parkeden bahsediyorsun. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği hibeyle çamur ve buz üzerine sonbaharda komşular pazarda görsün diye yaptığın göstermelik yola kargalar gülüyor. Onu söküp yeniden yapmak bize nasip olacak. Kars'tan aldığım kilit parke ile Kız Teknik Meslek Lisesi ve Müftülük önüne yaptığım yolları kendine mal edeceksin. Sana kimse yedirmez. Hele senin çöpe atarak yaptığın yolun fiyatın yarısına mal ettim.

Kıymetli Göleliler,

ÇATOM denen kangren olmuş yerin neresinden başlayayım. Bu bina 450.000 TL SERKA tarafından hibe olarak yapılmıştı. Bitmeden Belediyedeki koltuklar, bilgisayarlar tefrişat diye gösterilmiş, inşaat halinde geçici kabulü yapılmıştı. İhanetin ilk boyutu buydu. Daha sonra 350.000 TL karşılığı ihalesiz kapalı kapılar ardında görüşülerek hamam sauna bölümü başlatılmış. Nasıl büyük bir iş, nasıl bir ilişki varsa 4 yılda bitirilememiş.
Şimdi hesabı size bırakıyorum, hepsi resmi rakam.
Müteahhide 970.000 TL ödenmiş.
Muhtelif esnafa 155.000 TL ödenmiş.
Etti 1.125.000 TL,
İşin en garibi 13 Mart 2019’da 315.000 TL’lik ihale yapılmış. Ne hikmetse 15 gün içinde kar yerde sıcaklık eksilerde inşaat bitmiş Göle'de helal size.

Yine aynı müteahhide mart ayında aynı binada 70.000 TL’lik çatı onarımı yapmış. Şimdi size soruyorum inşaat halinde olan teslim alınmamış çatısında kar olan daha bitmemiş binanın çatı onarımı nasıl yapılır bunu anlatacak baba yiğit var mı?
Bitti mi bitmedi. İbrahim Budak 200.000 TL’lik ihalede İbrahim Budak'a yapılmış. Bu çok akıllı arkadaş diyor ya iki kabin iki soyunma odası koyup faaliyete geçirin. Biz eksikleri çıkardık projelendirdik bu arkadaş galiba gidip hiç ömründe oraya gitmemiş. Hamam, sauna ve binanın ısıtılması, kaloriifer tesisatının çekilmesi 200.000 TL. Çünkü binada kalorifer tesisatı da yok. Diğer eksiklerle 300.000 TL civarı. Şimdi bu nasıl büyük bir yatırımmış. Hesabı beraber yapalım. Göle Belediyesi personelimi tebrik ediyorum. Son iki ihalede de hiçbir personelimin imzası yok sadece Akın Ismailoğlu'nun imzası var. Yani ortada bir komisyon yok. Komisyon üyeleri yok hangisine soruyorsam haberim yok diyor

Şu hesaba bir bakalım.

970.000 TL=Mütahide ödenen
155.000 TL=Esnafa
315.000=Bir ihale
200.000=Diğer ihale
300.000=Bizim yapacağımız iş.
Toplam 1.940.000
350.000’de KDV
Toplam 2.290.000 TL.
Bu parayla kaç tane böyle bina yapılır.

Merak eden vatandaşlarımız gelip görmek ister, çayımızı içerlerse resmi belgelerle herkese gösterebilirim.
DSİ'nin yapmış olduğu köprüyü biz çevre yoluyla buluşturduk. Bu arkadaşın hayal edemeyeceği bir yol.
Belediye şirketine ait Nissan Navara marka aracı hangi ihaleyle, hangi sözleşmeyle hangi akrabana verdin? Araç nerde? Karşılığında ne aldın? Ahbap çavuş ilişkisiyle devlette işler ne zaman yapılmaya başlandı? Millete anlat.
Göle merkezi çöplüğe çevirmiştin. Vatandaş tazminat davası açmış belediyeyi mahkemeye vermişti. Biz her iki alanı da düzenledik. Ağaçlandırdık. Osman Bağrıyanık abimiz kazandığı tazminattan ve davadan vazgeçti.
Yeni TOKİ’ler de sizin döneminizde kokudan geçilmiyordu. Kanalizasyon problemini çözdük, ön tarafa çevre düzenlemesi yaptık, dağ tarafına tahkimat yapıp bir düzene soktuk.

Şehir mezarlığının duvarlarını yapıp ışıklandırdık. Sizin beceriksizliğiniz döneminizde yapılan kaldırımlar da kullanılan taşların kalitesine bakacaksınız rezilliği görürsünüz. Birde bizim dönemimiz de yapılana bakacaksın orda kaliteyi görürsün.

2018’de resmi rakam 560.000 TL araç bakım onarımına harcama yapmışsınız. Borçlarınızı ben ödüyorum. Bu israfa son verdim. Kademe aştık. Araçlarımızı ve Belde Belediyesinin araçlarını kendi atölyemizde yapıyoruz.

Sizin Çelik Petrol'ün arkasında çürümeye terk ettiğiniz Suzuki jipi, hurdaya çıkardığınız yükleyiciyi yok denecek bir parayla araç parkımıza kattık. Hurdaya çevirdiğiniz makine parkında yaptığımız bakım onarım karşılığında bugün çalışmayan bir aracımız yok. Sizin hayal edip rüyanızda göremeyeceğiniz şeyleri biz hayata geçiriyoruz ve geçirmeye devam edeceğiz.

Evet 3 dönem İlçe Başkanlığı yaptım. Anlım açık yüzüm ak. 2014’te bana geldiğinde bu işten vazgeç senin işin değil dedim. Bir şekilde geldin. Yol bilmez iz bilmezdin elinden tuttum, hayatım pahasına yanında durdum. Çünkü bende döneklik yok. Siyasi çizgimden sapmadım. Duruşumdan taviz vermedim. Memlekete sahip çıkmazdın. Göle tarihinde senin kadar uzun süreli vekalet bırakan ikinci bir Belediye Başkanı ne geldi ne de bundan sonra gelir. Sana ulaşamazdı millet, Göle'de benim telefonum, Ankara'da Milletvekili'nin telefonu susmazdı. Sana her yanlışını söylediğimizde duymazdan geldin iraden elinde değildi.

Milletvekilimiz gözünü seveyim yerine kayyummu atayayım dediğinde onu da duymazdan geldin.
Bu hizmetler yapılırken emek Prof. Dr. Orhan Atalay'ındı. Ankara'da Milletvekili,

Sen günlerini Erzurum' da geçirirken, işlerini Orhan Hoca takip ederdi. Göle'ye geldiğinde Belediye Başkanlığı yapardı.
Bizde senin eksiklerine rağmen ilçenin selameti için teşkilat olarak hocanın yanında dururduk.
Bu yatırımlar Orhan Hocanın emeğidir. Bunlara sahip çıkmak emek hırsızlığıdır.
Göle’de başında durup bitirdiğin bir proje yoktur. O kadar Ankara vekil destekli gelen paralarla hangi projeyi belediye imkanlarıyla yaptın bu kaynak ekstra paraları nasıl buharlaştı bu beceriksizliğini millete açıkla? Tek yaptığın makam arabasıyla Türkiye turu!

Bizim bir yılda makam arabasına aldığımız yakıt senin döneminde bir aya denk değil.
Kim nerelerde nasıl kullanıyordu kimsenin babasının mali değil beytül maldır, siz diğerleri gibi onu da koruyamadınız.
Göle belediyesi son beş yılını iki belediye başkanıyla geçirdi. Sahip çıkamadın, beceremedin ve sabah sekizde belediyeye asla gelmedin.

Bu feraset, bilgi ve yetenek işidir.  Kamuoyuna saygılarımla..”

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI