28-10-2023 17:56:18 Son Güncelleme: 28-10-2023 18:17:18

Erdoğan, 'Gazze için kıyamdayız' diyerek dünyaya seslendi: Bir gece ansızın gelebiliriz

İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya net mesajlar verdi. 'Gazze için kıyamdayız' ifadelerini kullanan Erdoğan, İsrail'in savaş suçlusu ilan edileceğini söyledi.
Erdoğan, 'Gazze için kıyamdayız' diyerek dünyaya seslendi: Bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki için İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen "Büyük Filistin Mitingi"nde konuştu.İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:  Sevgili İstanbullular, Sayın Devlet Bahçeli, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, saygı değer genel başkanlar, değerli kardeşlerim hepinizi en kalbi duygularımla, hürmetle muhabbetle selamlıyorum.Sözlerimin hemen başında bu toprakları bize vatan olarak bırakan tüm şehitlerini, gazilerini rahmetle anıyorum. Anadolu Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve Cumhuriyet'e kadar hüküm vuranları minnetle yad ediyorum. Coğrafyamızın semalarında bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanların kıyamete kadar okunması için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

DÜNYAYA HAYKIRACAĞIZ

Öyle büyük bir milletsiniz ki bunu farklı bir şekilde ortaya koydunuz. Öyle büyük millet ve devletiz ki ne gücümüz ne mücadelemiz sadece kendi sınırlarımızda kanidir. Yarın Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl coşkusunu yaşarken, bugün Gazze için yüreklerimizin yangınını cümle aleme haykıracağız.

GAZZE İÇİN KIYAMDAYIZ

Tıpkı Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortaasya'nın, Afrika'nın dört bir yanında bir zamanlar millet, milliyet neymiş öğretmişiz. Kalplerini ve gözlerini bizlere çeviren kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimiz, gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimiz için bugün de Gazze için kıyamdayız.

YAZIKLAR OLSUN

Maalesef ülkemin siyasileri için Hamas'ı Netanyahu'ya bırakan talihsizler var. Netanyahu nasıl teröristse Hamas da teröristmiş. Yazıklar olsun. Onlara ülkemde oy atanların da iyi düşünmesi lazım

ADANA NEYSE GAZZE OYDU

Kırım'dan Karabağ'a, Bosna'dan Kerkük'e, Filistin'den Türkistan'a, Afganistan'dan Çeçenistan'a kadar biz gözyaşı döktük. Ömrümüz boşuna geçmedi. Bugün birileri Gazze'yi uzakta bizimle hiç alakası olmayan bir yer gibi görüyor, bunu açıkça söylüyor. Halbuki bir asır önce bu millet için, bu ülke için Adana neyse Gazze de oydu.

HER TÜRLÜ FIRILDAĞI ÇEVİRDİLER

Gazze de vatan topraklarının ayrılmaz sandığımız parçasıydı. Nereden nereye geldik. Çanakkale Şehitliği'ne yolunuz düştüğünde muhakkak gidin. Mezar taşları üzerindeki isimlerle şehirlere iyi bakın. Orada Gazzeli'yle Üsküplü'nün yan yana yattığını göreceksiniz. Gazze verdiği 53 şehitle yer alıyor. Bizi kanımız kadar, canımız kadar, sevdamız kadar kendimizden olan tüm bu topraklardan ayırdılar. Sadece fiziki olarak ayırmakla kalmadılar, zihnimizden ve kalbimizden sökmek için her türlü fırıldağı çevirdiler.

DERSLERİ ASLA UNUTMAMALIYIZ

Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği kara günlerden aldığımız dersleri asla unutmamalıyız. Gazze'deki Filistinli kardeşlerimize destek için bir araya geldiğimiz şurada bir daha asla yeni Gazzeler ortaya çıkmasına izin vermeme azmiyle ayrılmalıyız.

İSRAİL ÇOK RAHATSIZ OLDU

Türkiye tarihiyle kültürüyle, medeniyetiyle büyük bir devlettir. Türkiye sahip olduğu tüm vasıflarıyla asla bitmeyecek büyük tehditlerin, projelerin hedefinde bir ülkedir. Ülkemizin dört bir yanında yaşanan hiçbir hadisenin, Türkiye üzerine oynanan oyunlardan bağımsız olmadığını bilin. Hamas terör örgütü değildir dedim ya İsrail çok rahatsız oldu. Galib olan sadece Allah'tır. Biz yalnızca Gazze'de yaşanan katliamı telin etmekle kalmıyoruz, kendi istiklal ve istikbalimizin müdafaasını yapıyoruz. Sultan Abdulhamid oralarla az mı haşır neşir oldu.

İSRAİL SEN İŞGALCİSİN

1947'de Gazze Filistin neydi, bugün ne? İsrail sen buralara nasıl geldin, nasıl girdin? Sen bir işgalcisin, örgütsün. Türk milleti bunu biliyor. Batı sana borçlu ama Türkiye'nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Ama ne yazık ki Batı'nın her ülkesi sana borçlu. Borçlu olduğu için de konuşamıyor, sana ziyarete geliyor.

BU MİLLET ÖLMEDİ

Siz yeniden bir haçlı-hilal mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? Bu millet ölmedi, dimdik ayakta. Yine aynı kararlılıkla Libya'da Karabağ'da neyse Orta Doğu'da da oyuz.

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Bundan sonra da bir gece ansızın gelebiliriz şiarıyla kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Biz milletimizi seviyoruz. Milletimizle fedai can etmeye hazırız. Çünkü tarihte nasıl destanlar yazdıysak, bu millet yeni destanlar yazmaya hazırdır.

KATLİAMIN SORUMLUSU BATI

Gençler dediğimizin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Batı'dan bahsediyorum. Gazze'deki katliamın en büyük sorumlusu bunlardır. Gazze'de yaşanan katliam topyekün Batı'nın eseridir.

KİRLİ TAKTİK DEŞİFRE OLDU

Çocuk katillerine verdikleri tam desteği gizlemeye çalışmaları ayrı bir komedi. Herkes biliyor ki İsrail bölgede günü geldiğinde feda edilebilecek bir piyondur. Batı kendi elini kirletmeden kimi zaman parayla kimi zaman fitneyle kimi zaman suçlarının üstünü örterek araç kullanmayı sever. Biz bunları iyi tanırız. Hiçbir oyunun sonsuza kadar sürmeyeceği gibi Batı'nın sinsi ve kirli taktiği de deşifre olmuştur.

KİMLER OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Biz Irak ve Suriye'nin kuzeyinde karşımıza çıkarılan teröristlerin gerisinde kimlerin olduğunu gayet iyi biliyoruz. PKK'nın, YPG'nin, FETÖ'nün arkasında kimler var? İsrail de var; paraysa para, silahsa silah... Biz Avrupa ve ABD yönetimlerinin kulislerinde ülkemiz aleyhinde çevrilen dolapları gayet iyi biliyoruz.

 İSRAİL'İ SAVAŞ SUÇLUSU OLARAK İLAN EDECEĞİZ

İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz. İsrail'i dünyaya tanıtacağız. Batılı ülkeler İsrail'e ateşkes çağrısı bile yapmıyor. Ey Batı ne kadar çocuk ölmesi lazım ateşkes için. Batı'nın günah defteri boyunu fersah fersah açtı.

GAZZE'DE AÇIK KATLİAM YÜRÜTÜLÜYOR

Gazze'de açık bir katliam yürütülmektedir. Gazze'yi topluca yok etmenin peşindeler. Her taraf karanlık, hiçbir şey yok. Yiyecek bir şey yok, hastaneler karanlık. Anestezi kullanmadan ameliyat yapıyorlar. Ey dünya bu gerçekleri görmüyorsunuz.

 GAZZE HEPİMİZİN MESELESİ

Yahudileri gaz odalarında yok ediyor, atom bombasıyla şehirleri haritadan siliyorlardı. Şu anda aynı zihniyet bugün de Gazze'de. Daha önce Karabağ'da, Bosna'da, Irak'ta, Suriye'de, Arakan'da bu zulümleri gördük. Vahşetin failidir bunlar. Gazze o yüzden hepimizin meselesidir.

BOYUNUZU AŞAN SÖZLERLE TÜM MİLLETİNİN DUYGULARINI TÖRPÜLEMEYİN

Türkiye tıpkı 500 yıl önce olduğu gibi başı dara düşenle birlikte bu insanların da umudu olacak. İsrail yönetimine yaptığım çağrıyı bir kez daha ilan ediyorum. Boyunuzu aşan sözlerle Türk milletinin merhamet duygularını törpülemenin. Sizler ve çocuklarınızın da buna ihtiyacı olacak. Gelin bize kulak verin. Mazlumlara yardım ulaştırma talebimize kulak verin. Kendinizin ve geleceğinizin çocukları için belki de ilk defa hayırlı bir iş yapın.

BU ÇOCUKLARIN AHI SİZİ VURACAK

Ey İsrail, BM'de oylama yapıldı. 120 ülke size ateşkes için evet dedi. 40 ülke çekimse kaldı. 13 ülke İsrail'in yanında yer aldı. İsrail sen yalnızlığa mahkumsun, böyle de kalacak. BM bu kararı vermek suretiyle güzel bir adım attı. Savaşın bir ahlakı var. Sivilleri hedef almak bu ahlaka sığmaz. Hayatını kaybeden her sivil için biz üzüntülüyüz. İsrail'in böyle bir derdi yok. Çünkü açık ve net. 'Biz öldürmeyi iyi biliriz' diyorlar. Bu çocukların ahı sizi bir gün vuracaktır.

ALANDA BİR BUÇUK MİLYON KİŞİ VAR

Milletimin burada gösterdiği şu duruşu ve inanıyorum ki gönül dünyanızdan gelen şu öfkeyi selamlıyorum. Karşınızda gerçek manada eğiliyorum. Bir buçuk milyona yakın insan burada toplandı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI