01-10-2019 18:22:20 Son Güncelleme: 01-10-2019 18:52:20

Erdoğan, 50+1 sorusuna cevap verdi: Bu şekilde olabilir ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılının açılış konuşmasının ardından dışarıda bekleyen gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin hükümet sistemi ile ilgili sorusuna cevap veren Erdoğan, 50+1 tartışmaları ile ilgili ''Onu konuşma yeri burası (TBMM). Anayasa değişikliği gerektiriyor. Biz sadece iktidar olarak kendimiz ön hazırlık yaparız ve buraya getirebiliriz'' dedi.
Erdoğan, 50+1 sorusuna cevap verdi: Bu şekilde olabilir ama...

Erdoğan'ın gazetecilerin 50+1 oranının düşürülmesi tartışmalarına, ''Kampta onu bizim konuşmamız önemli değil. Onu konuşma yeri burası. Anayasa değişikliği gerektiriyor. Biz sadece iktidar olarak kendimiz ön hazırlık yaparız ve buraya getirebiliriz. Bunun için de tabi iktidarı ile muhalefeti ile el ele vererek ondan sonra böyle bir şeyi gerçekleştirebilirsek olabilir. Bir yıl önce millete götürdüğümüz ve milletin onay verdiği yeni yönetim sistemini tekrar gündeme getirmek asıl milleti o yorar'' şeklinde cevap verdi. 

 

 

'BİR GECE ANSIZIN GELEBİRİLİZ'

Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik Türkiye'nin atacağı adımlarla ilgili olarak, ''Bunların hepsinin toplam açılımı nedir? Bir gece ansızın gelebiliriz'' diye konuştu. 

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI