EKONOMİ HABERLERİ

2022'nin ilk 6 ayında kurulan şirket sayısı yüzde 20,8 arttı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2022nin ilk 6 ayında kurulan şirket sayısının, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,8, kurulan kooperatif sayısının yüzde 22,4 arttığı, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısının ise yüzde 11,5 azaldığını a..
E-ticaret pazarı 6 trilyon dolara koşuyor
Dijital dönüşüm, e-ticaretin ivmesini ve perakende pazarındaki payını artırıyor. Morgan Stanley’in verileri e-ticaretin 2026’ya kadar 5,4 trilyon dolara ulaşacağına işaret ederken, büyüyen pazarda başarılı olmak isteyen şirketler dijitalde görünür olmanın..
Garanti BBVA, ‘Avrupa'nın ve Türkiye’nin En İyi Bireysel Bankası’ seçildi
Garanti BBVA, dünyanın saygın iş ve finans dergilerinden World Finance tarafından, üst üste sekizinci kez Türkiye’nin En İyi Bireysel Bankası ödülüne layık görülürken Europen Ceo Ödülleri’nde de beşinci defa Avrupa’nın En İyi Bireysel Bankası seçildi. Top..
Trendyol, bahçe ve balkon ürünleri alışveriş trendlerini açıkladı
Trendyol, ev ve iş yerlerinin bahçelerinde, balkonlarında tercih edilen mobilya, aydınlatma ve aksesuarlarla ilgili alışveriş trendlerini açıkladı. Trendyol kullanıcıları, bu yaz en çok dış mekân bitkileri, oturma grupları, şemsiye ve güneş enerjili dış m..
Tapuda yanlış beyanlar yüzde 900 daha fazla vergi çıkarıyor
Konutunu satın aldığı tarihin üzerinden 5 yıl geçmeden elden çıkaranlar, daha az Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Vergisi ödeyebilmek için, evinin bedelini tapuda daha düşük göstermeye yönelebiliyor. Uzmanlara göre, kısa vadede kâr elde etmek için yapılan ..
Merkez Bankası, faiz oranını sabit tuttu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizinin yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.
Yerli ihracatçıların yurt dışındaki alacaklarına global çözüm
Küreseldeki lojistik ve tedarik kırılmalarına rağmen Türkiye ihracatı gün geçtikçe ivme kazanıyor. Ticaret Bakanlığı’nın verileri 2022 Ocak ila Haziran dönemindeki ihracatın 126 milyar dolara yaklaştığına işaret ederken, ihracatçı şirketler yurt dışındaki..
Bakan Karaismailoğlu: Bayramda 6 milyon 678 bin yolcu hava yolunu tercih etti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 6 milyon 678 bin yolcunun hava yolunu tercih ettiğini bildirdi.
Doç. Dr. Yeniocak: Bunları bilmeden kira sözleşmesi imzalamayın
Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yeniocak, kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken 5 önemli kurala dikkat çekti. Yeniocak, “Kira sözleşmesi yapmadan önce 5 önemli kurala dikkat edip sözleşme imzalayın” uyarısında bulundu...
Fenomenlerin gelir karnesini açıklandı
Mobil cihazların yaygınlaşmasıyla hızla büyüyen sosyal medya platformları, birçok kişi için gelir kaynağına dönüşürken, markaların yüzde 68’i de fenomenlere ayırdığı pazarlama bütçesini artırıyor. Influencerlar için içerik platformuna dönüşen yerli intern..
Arabaların eskiyen lastikleri parklarda yumuşak zeminlere dönüştürülüyor
İklim değişikliğinin etkisinin artmasıyla birlikte sürdürülebilirliğe dair çalışmalar hız kazanıyor. Dünya genelinde Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) alanındaki yatırımlar çoğalırken, ESG uygulamalarını benimseme oranının 2022’de yüzde 89’a çı..
5 kripto paradan dördü yüzde 90'dan fazla değer kaybetti
Bitcoin’in en yüksek fiyatına göre yüzde 70 değer kaybetmesiyle başlayan “kripto kışı”, piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimlerinde yüzde 90’lara varan kayıplar görülmesiyle devam etti. Uzmanlar, hâlihazırda 20 bini aşan kripto para birimler..
Çiftçilere buğday için 1 TL, arpa için 0,50 TL prim desteği ödenecek
Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilere buğday ürünü için kilogram başına 1 TL, arpa ürünü için kilogram başına 0.50 TL TMO Alım Primi Desteği ödenecek.
Bakan Karaismailoğlu:183 milyar dolarlık yatırımın yüzde 20'si yap-işlet-devret projesi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yılda 183 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, Bunun sadece yüzde 20’sini yap-işlet-devret olarak yaptık, yani Hazine garantisi olarak yaptık. Diğer yüzde 80’ini de Anadolu’nun köşesinde ..
Hepsiburada, yeni hizmeti Premium'u tanıttı
Hepsiburada, yeni hizmeti Hepsiburada Premium için tanıtım lansmanı düzenledi. Hepsiburada Premium, e-ticaret sektöründe yeni bir dönemi başlatmayı ve müşterilerine yılda 1 milyar TLlik fayda sağlamayı hedefliyor. Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Murat Em..
Bakan Bilgin: Sanayide istihdam yaratacak her girişimi destekliyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Biz sanayide istihdam yaratacak her girişimi destekliyoruz. Türkiyenin sanayileşmesi için iş birliklerini, istihdam yaratan projeleri arttırmamız lazım dedi.
Online ticaret platformlarının oluşturduğu küresel pazar 10 milyar doları aşacak
Online ticaret platformlarına ilgi gün geçtikçe artıyor. The Business Research Company tarafından sağlanan veriler, online ticaret platformlarının oluşturduğu küresel pazarın yıl sonunda 10 milyar doları aşacağına işaret ediyor. Ticaret platformları, sık ..
Ihlamurdan ekonomiye 2 milyon dolarlık katkı
ORMAN Genel Müdürlüğü (OGM), Ihlamurun 2021 yılı itibariyle orman köylüsüne yaklaşık 6 milyon TL, ülke ekonomisine ise yaklaşık 35 milyon TL’lik katkı sunduğu, geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon dolarlık döviz girdisi sağlayan ıhlamurdan, Türkiye ormanların..
Türkiye’de 20’nci yılını kutlayan SAP, İK uygulamalarıyla öne çıkıyor
Türkiye’deki şirketlerin dijital dönüşümünde önemli bir rol oynayan SAP, insan kaynakları alanındaki yaklaşımıyla da teknoloji sektörüne öncü olmayı hedefliyor. IK uygulamalarıyla öne çıkmayı hedefleyen şirket, globalde 50’nci, Türkiye’de ise 20’nci yılın..
Dardanel, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında
Dardanel, Fortune 500 Türkiye listesinde yer aldı. Dardanel, Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin bulunduğu listeye 452’nci sıradan girdi.
Vodafone Busıness, TGBD ile iş birliği gerçekleştirdi
Vodafone Business, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği’yle (TGBD) iş birliği gerçekleştirdi. İş birliği çerçevesinde derneğe üye olan 50’den fazla teknopark içerisindeki tüm start-up’lara sabit metro ethernet çözümlerinde 24 aylık tekliflerde yüzde 50 ..
TÜİK: Tüketici güven endeksi yüzde 7,4 arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2022ye ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Tüketici güven endeksi, temmuzda önceki aya göre yüzde 7,4 oranında artarak 68,0 oldu.
Kripto varlık platformundan yeni ürün; ‘Sepet Token’lar listelenecek
İSTANBUL, (DHA) Kripto varlık platformu Bitlo, geliştirdikleri yeni ürünü ‘Sepet Token’ları listeleyeceğini açıkladı. Bu kapsamda ‘sepet’ adı verilen endeks benzeri tahsisler aracılığıyla kripto para birimlerine yatırım yapmayı herkes için daha erişilebil..
Garanti BBVA ve Masfen Enerji’den GES projelerinde iş birliği
Garanti BBVA ve Masfen Enerji arasında; enerji çeşitliliğini artırmak, enerji arzını sürdürülebilir kılmak ve öz tüketime katkı sağlayabilmek amacıyla yatırımcıların GES projelerinin finansmanına kolay ulaşabilmelerini sağlayacak iş birliği protokolü imza..
Yabancılar gayrimenkulde Türkiye’nin sahil şeridini tercih ediyor
Yaz aylarının gelmesiyle Türkiye’deki yazlık konut talebi artmaya başladı. Emlak pazarında yerli, yabancı yatırımcıların yazlık konutlara olan talep artışının sebepleri arasında Türkiye’nin dünya üzerinde hem turizm hem ticaret merkezi olma yolunda ilerle..
Güney Kore, bir yılda turizmde yüzde 136’lık artış yakaladı
Pandemi sonrasında en hareketli geçmesi beklenen turizm sezonunda, Güney Kore yakaladığı ivmeyle öne çıkıyor. Mayıs 2021’de 75 bin turisti ağırlayan ülke, yalnızca bir yılda yüzde 136 artış kaydederek bu yılın aynı ayında 176 bine yakın turiste ev sahipli..
OSBÜK ve Kuveyt Türk’ten, OSB’lerde GES yatırımlarını destekleyecek protokol
ORGANİZE Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile Kuveyt Türk Katılım Bankası arasında, organize sanayi bölgelerinin ve katılımcılarının çatı güneş enerjisi santrali yatırımlarına uygun finansman imkanı sağlayacak ‘Güneş Enerjisi Santrali (GES) Kredilend..
'Kredili konut satışları yüzde 63,5 arttı'
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı veriye göre, 2022’nin haziran ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 artışla 150 bin 509 konut satışı gerçekleşti. Konut satışları Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre y..
Almanya merkezli inşaat şirketinden Türkiye’ye 100 milyon dolarlık yatırım hedefi
Almanya merkezli inşaat şirketi Bergisches BauTeam’in CEO’su Okhan Müjde, Türkiye’de 100 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini açıkladı. Türkiye’nin inşaat alanında yatırım için en ideal ülkelerden biri olduğunu belirten Müjde, “2022 sonunda Başakşehir..
Tüketicilerin yüzde 73’ü canlı destek iletişimini tercih ediyor
Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte değişen tüketici alışkanlıkları, iş dünyasının pazarlama stratejilerine yön veriyor. Tüketicilerin yüzde 73’ü markalarla iletişim kurmak için canlı destek hatlarını tercih ederken, geleneksel iletişim kanallarını ..
Bakanlar Varank ve Kirişci'den 'Tezkim'e ziyaret
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adanada faaliyet gösteren, mısırdan sitrik asit üretip, 90 ülkeye ihracat yapan Tezkim Tarımsal Kimya Fabrikasını ziyaret etti.
Kargo sektörünün müşteri memnuniyeti en yüksek markası belli oldu
Tüketici çözüm platformu Şikayetvar, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre, 2022 yılının kusursuz müşteri deneyimine sahip markalarını belirledi. Buna göre 2022 yılının ilk 6 ayında da kargo sektörünün en başarılı markası Yurtiçi Kargo oldu...
TÜİK: Haziranda 150 bin 509 konut satıldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2022ye ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,7 artarak 150 bin 509 oldu.
Likidite krizleri kripto para piyasasında yatırımcının güvenini sarstı
Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan blokzincir şirketi Huobi Global CFO’su Lily Zhang, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zhang, “Likidite krizleri, endüstrinin geri kalanını etkileyen bulaşıcı etkiyi tetiklerken, kripto piyas..
ULUSKON Başkanı Atasoy: İhracat odaklı kalkınma modeline geçilmeli
ULUSLARARASI Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy, Türkiye’nin son 15-20 yıllık süreçte altyapı yatırımları, sağlık, eğitim, turizm ve ins..
Karaismailoğlu: Limanlarda elleçlenen yük miktarı yüzde 6,6 arttı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yılın ilk yarısında limanlarda elleçlenen yük miktarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 artarak 273 milyon 479 bin tona yükseldiğini, aynı dönemde elleçlenen konteyner miktarının da yüzde 2,7 artı..
OSBÜK Başkanı Kütükcü'den Ulusal Staj Programı’na başvuru çağrısı
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’nin 81 ilindeki organize sanayi bölgesi sanayicilerini Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütülen Ulusal Staj Programı’na başvurmaya davet etti...
Bakan Nebati'den 'eğitim, sağlık ve sosyal harcamalar' açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplam bütçe içerisinde eğitime yüzde 13,5, sağlık harcamalarına yüzde 6,4, sosyal amaçlı harcamalara ise yüzde 5,1 oranında kaynak aktarıldığını açıkladı.
Kurban Bayramı’nda 50 milyon GB mobil internet kullanıldı
Türkiye genelinde 24,4 milyon mobil abonesi bulunan Vodafone’un Kurban Bayramı tatili süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, Vodafone’lular arife günü ve bayramı kapsayan toplam 5 günde yaklaşık 1,3 milyar dakika konuştu, 10..
Dolar, Euro'yu geçti
Döviz piyasaları kapanışa saatler kala hareketlendi. Amerikan Doları artış göstererek Euroyu geçti.
Çekbul uygulaması ile aranan ürüne 2 saniye içinde erişilebiliyor
2022 yılında yaklaşık 280 bin kişinin en az bir kez kullandığı ‘Hepsiburada Çekbul’ uygulaması ile fotoğrafı çekilen bir ürüne 2 saniye içinde erişilebiliyor. Marka, geliştirdiği bu uygulama ile kullanıcılarına kolaylık sağlamayı hedefliyor...
İş Bankası’na Orta ve Doğu Avrupa’nın 'en iyi dijital bankası' ödülü
Türkiye İş Bankası, uluslararası çapta finans ve bankacılık alanındaki en itibarlı yayınlardan biri olan Euromoney’nin düzenlediği Awards for Excellence ödüllerinde, Orta ve Doğu Avrupa’nın en iyi dijital bankası (Central and Eastern Europe’s (CEE) Best D..
Antalya turizminde 1 milyonu aşan Almanlar, 5 yıl sonra Ruslardan liderliği geri aldı
Antalyaya 2016ya kadar en çok turist gönderen Almanya, 2017den 2021e kadar liderliği kaptırdığı Rusyayı, 2022de yeniden geçti. Yılbaşından 12 Temmuza kadar 1 milyon 157 bin olan Alman turist sayısının, yıl sonunda ilk kez 3 milyonu aşması bekleniyor...
TÜİK, işsizlik rakamlarını açıkladı
Türkiyede işsizlik oranı, mayısta bir önceki aya göre 0,3 puanlık azalışla yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşti ve işsiz sayısı 3 milyon 785 bin kişi oldu.
Gençlerin ülke ekonomisine katkı sağlaması önemli”
Bir Gençlik Medya ve Reklam Ajansı kurucusu ve Genç MÜSİAD yönetim kurulu üyesi Kemal Taha Akgül, gençlerin ülke ekonomisine katkı sağlamasının büyük önem taşıdığını söyleyerek “Her ne kadar genç istihdam oranı OECD ortalamasının altında görünse de, biz v..
‘Efsane Gençlik’ platformu ile indirimli alışveriş fırsatı
E-ticaret markası Hepsiburada, gençlere özel fırsat ve avantajlar sunduğu ‘Efsane Gençlik‘ isimli bir platform kurduğunu duyurdu. Yaş doğrulama özelliği bulunan uygulamayla 15-25 yaş arası tüm gençler ayrıcalıklarla alışveriş yapabilecek...
Vodafone Brandverse Awards’ta 14 ödül aldı
Vodafone, dijitaldeki en başarılı proje ve markaların ödüllendirildiği Brandverse Awards’ta 3 Altın, 4 Gümüş ve 7 Bronz olmak toplam 14 ödüle birden layık görüldü. Bu sonuçla en çok ödül alan şirketler arasında yer aldı.
Başakşehir’de BİKAM ile 18 ayda 665 kişiye iş sağlandı
İSTANBUL, (DHA) - Başakşehir Belediyesi, İstihdam ve Kariyere Yönlendirme Merkezi (BİKAM) aracılığıyla işverenler ile iş arayanları bir araya getirerek istihdama destek oluyor. BİKAM, son 18 ayda 665 kişinin iş gücüne katılmasını sağladı...
Türkiye, küresel taşımacılıkta bölgenin en ideal konumu”
DHL Orta Doğu Başkan Yardımcısı ve CIO Burak Ertuna, Türkiye’nin, küresel taşımacılıkta bölgenin en ideal konumu olduğunu söyledi. Türkiye’nin, özellikle Asya ve Orta Doğu rotaları için stratejik bir destinasyon olduğuna dikkat çeken Ertuna, “Bölgedeki ul..
Gıda İnovasyon Merkezi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu açıldı
Sektörde faaliyet gösteren tüm firma ve girişimlere açık olan Gıda İnovasyon Merkezi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) hayata geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ta..
Bakan Yanık: İstanbul'da selden etkilenenlere 3 bin TL nakdi yardım yapacağız
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbulda yoğun yağışlardan evleri hasar gören ve selden etkilenenlere ilk etapta 3 bin TL nakdi yardım yapılacağını açıkladı.
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda Kurban Bayramı'nın 1'inci günü rekor kırıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanında Kurban Bayramının 1inci günü bin 34 uçak trafiği ile rekor kırıldığını açıkladı.
Bakan Dönmez: Karadeniz gazı için boru serimine başlandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadenizde keşfedilen doğal gazın taşınması için derin denizde boru serimine başlandığını açıkladı.
Bakan Kirişci: Çay üreticilerimize budama tazminatı ödemesi başladı
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Bugün itibariyle 185 bin 241 çay üreticimize 749 milyon 488 bin 735 TL budama tazminatı ödemesi başladı dedi.
Türk tekstil firmalarından Paris çıkarması
Geçtiğimiz yılı 12,9 milyar dolar ihracatla kapatan Türk tekstil sektörü, 2022 yılında da ihracatını artırmaya yönelik çalışmalara odaklandı. Üretim ve istihdam amaçlı çalışmayı ön plana çıkartan Türk tekstil sektörü, Fransada düzenlenen dünyanın en büyük..
Fenomen köpek Boji, kripto paraya dönüştü
İstanbul’un fenomen köpeği Boji, sokak hayvanlarına yardım etmeyi amaçlayan bir kripto para projesine ilham oldu. Boji Token adıyla piyasaya sürülen kripto paradan elde edilen işlem ücretlerinin bir bölümü, köpek barınaklarına mama olarak bağışlanıyor...
Milangaz’dan teknelere özel yeni ürün
Türkiye’de LPG pazarında faaliyet gösteren Milangaz, tekne ve yat mutfaklarında kullanılmak üzere yeni bir tüp üretti. Deniz koşullarına uygun olarak tasarlanan Milangaz Rota, emniyetli sistemi ve kullanım kolaylığı ile ön plana çıkıyor...
Yerli spor giyim markası 30 ülkede tescil aldı
Yerli spor giyim markası Gymwolves, Türkiye dahil 30 ülkede marka tescili aldığını duyurdu. Marka, uluslararası alanda Türk ürünlerine olan talepleri artırmayı hedefliyor.
Bakan Kirişci: Tarımsal Destek Ödemeleri'ni hesaplara aktarıyoruz
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 181 milyon 196 bin 661 TLlik Tarımsal Destek Ödemelerinin, bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.
THY haziran ayında 6,9 milyon yolcu taşıdı
Türk Hava Yolları(THY), haziran ayında yüzde 83,6 doluluk oranına ulaşarak,  toplamda 6,9 milyon yolcu taşıdı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Her geçen gün daha iyi bir performans sergilerken, uluslararası otoritelerin,..
Bakan Yanık: Hak sahiplerine 3 milyar 125 milyon TL ödeme yapacağız
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı ve sosyal ekonomik destek (SED) ödemelerini bayramdan önce hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda hak sahiplerine toplamda 3 milyar 125 milyon TL ödeme yapacağı..
Bakan Nebati: Yemek kartlarına yüklenen günlük bedel 51 TL'ye çıkarıldı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışanlarımıza yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdık. Yemek kartlarına yüklenen bir günlük yemek bedeli için 34 TLlik istisna tutarını 51 TLye, ulaşım kartlarına yüklenen bi..
“Türkiye’deki güven ortamı turizmdeki talebin artmasını sağlıyor”
Yaz aylarının gelmesiyle Türkiye’deki turizm talebi artmaya başladı. Turizm pazarında Türkiye’ye olan talep artışının sebepleri arasında güven atmosferinin artmasını ve buradaki otelciliğin kaliteli olmasını gösteren Crown Plaza İstanbul Tuzla Viaport Mar..
Sepaş Enerji, Fortune’un araştırmasında en büyük 100 şirket arasına girdi
Sepaş Enerji, iş ve ekonomi dergisi Fortune’un Türkiye’nin en büyük şirketlerini listeleyen “Fortune 500” araştırmasında bir kez daha yer aldı. Şirket, geçen yıla göre bir basamak yükselerek genel listede 84’üncü sırada yer aldı...
Marshall, kamusal alanlarda hijyen farkındalığına dikkat çekti
Renklendir Hayatı sloganıyla okul, hastane gibi birçok yerde kullanılan Marshall, Antibakteriyel Hijyen’i farkındalık yaratmak adına Bahçecik kuaför salonunda kullanıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Marshall Pazarlama Direktörü Pınar Adabağ,”Mars..
DeFacto, sıfır atık ve yenilenebilir enerji hedeflerini açıkladı
DeFacto yetkilileri yaptıkları açıklamada, 2014 yılında imzaladığı BM Küresel İlkeler Sözleşmesi doğrultusunda hazırladığı yol planı ile 2050 yılında İklim Pozitif Marka olmayı hedeflerini vurguladı. Marka bu kapsamda, 2023 yılına dek yüzde 100 sıfır atık..
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan’dan ‘5G’ye yerli teknolojilerle geçelim’ çağrısı
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, iletişim teknolojilerinin geleceğini değerlendirdi. 5G’ye geçişte yerliliğin önemine dikkat çeken Erkan, “Ortak altyapı ve dijitalleşme 5G’nin can damarı. Yerli ve milli teknolojilerle 5G’de dışa bağımlılığı minimuma ind..
Süt ürünleri üretimi verileri açıklandı
Süt işletmeleri tarafından yapılan ayran üretimi yüzde 36,6, tereyağı üretimi yüzde 8,3, içme sütü üretimi yüzde 6,2, yoğurt üretimi yüzde 5,9 artarken; inek peyniri üretimi yüzde 3,6, toplanan inek sütü miktarı ise yüzde 1,6 azaldı...
Bakan Yanık: Bayram öncesi ihtiyaç sahipleri için 223,7 milyon TL ek kaynak aktardık
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına (SYDV) 223,7 milyon TL ek kaynak aktardıklarını açıkladı...
“Pandemi sonrası değişen beslenme alışkanlıkları restoran hizmetlerini iyileştirdi”
İş insanı Cemil Kumaşçıoğlu, pandeminin etkisiyle işletme ve restoran hizmetlerinde birçok iyileştirme yapıldığını söyledi. Kumaşçıoğlu, “Hijyen ve sağlık standartlarının geliştirilmesi, daha çok müşteri odaklı ve temiz içerikli ürün servisi son dönemin e..
Türkiye’de dijital banka kurulması için Malezya Başbakanı huzurunda anlaşma imzalandı
Great East Capital (GEC) ve Boustead Holdings Berhad (Boustead), GECin Türkiyede kurmayı planladığı dijital banka için yatırım ve iş birliği fırsatlarını araştırmak üzere bir mutabakat anlaşması imzaladı. GEC, Türkiye’de dijital banka kurma izni için Bank..
WWF-Türkiye ve Garanti BBVA’dan çağrı: Orman yangınlarına yönelik proje başvurularını bekliyoruz
İklim kriziyle mücadele ve sürdürülebilir bir dünya için Garanti BBVA ve WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) iş birliğiyle hayata geçirilen Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı’na başvurular başladı. Yerel sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulun..
Bakan Muş: 250 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacağımızdan eminiz
Uzak Ülkeler Stratejisi tanıtım toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Bu yılın ilk yarısında ihracatımız yüzde 20 artışla 125,9 milyar dolar seviyesine yükselerek makroekonomik göstergelerimizi olumlu yönde etkilemeye devam etmektedir. Bu güçlü..
Bakan Nebati: Ekonomimiz büyümeye devam ediyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ülke ekonomimiz sağlıklı, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye, her ay yeni ihracat rekorları kırmaya ve istihdamımızda somut artışlar kaydetmeye devam ediyor dedi.
Rekabet Kurulu'ndan, bebek maması şirketine 48,5 milyon lira ceza
Rekabet Kurulunca, bebek maması sektöründe faaliyet gösteren Numil Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye ilgili kanun hükümlerini ihlalden 48 milyon 521 bin 80 lira idari para ceza verilmesi kararlaştırıldı.
Yerli uygulama ile tüketiciler sıra beklemeden alışveriş yapacak
E-ticaret Bilgi Platformu’nun verilerine göre, 2022’de 6 trilyon dolara ulaşması öngörülen perakende e-ticaret satışlarıyla birlikte işletme ve tüketiciler, hızlı ve güvenli alışveriş deneyimi talep ediyor. Geliştirdiği iş modeliyle dünyada bir ilke imza ..
Boyner Grup ev içi şiddete karşı çalışanlarının yanında duracağını taahhüt etti
Boyner Grup, Sabancı Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Ev İçi Şiddete Karşı İş Dünyası’ eğitimlerine katılarak başlattığı ‘Biriz, Birlikteyiz’ projesi ile özel yaşamlarında maruz kalabileceği her türlü şiddete karşı çalışanlarının yanında duracağını taahhüt e..
Eşarj, 300 milyon liralık yatırımla istasyon sayısını 495’e çıkarmayı hedefliyor
Enerjisa Enerji’nin 2018 yılında sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir gelecek hedefiyle yüzde 94 oranında çoğunluk hisselerine sahip olduğu Eşarj, istasyon ağına yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım yapacak. Şirket, Türkiye’de elektrikli araç kullanımının ..
İngiltere’nin dünyada finansman sağladığı en büyük GES yatırımı Kalyon Karapınar oldu
26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma, İngiliz devletinin ihracat kredi ajansı UK Export Finance’in (UKEF) bugüne kadar sürdürülebilirlik konusunda en büyük proje finansmanı sağladığı Kalyon Karapınar Güneş Enerj..
Bakan Bilgin: Her gelir grubundan ailenin kapısında otomobili var
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Baktığınız zaman Türkiye değişiyor. Refah seviyesine bakın. Türkiyede bütün ailelerin, her gelir grubundan ailenin kapısında otomobili var, çocukları okuyor. Netice itibarıyla hepimiz bireysel hayatımızdan b..
Boyner, Pangaltı’da mağaza açtı
Boyner, İstanbul’un en merkezi noktalarından biri olan Pangaltı’ya yeni mağaza açtığını duyurdu.  Deneyim odaklı yeni nesil mağazacılık konseptiyle harekete eden şirket Türkiye genelinde toplamda 96 mağazaya ulaştı. Mağaza sıcak, samimi bir ortam, konforl..
Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor!
Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor!
Ekonomik güven '100'ledi!
Ekonomik güven '100'ledi!
Seçim öncesi endekste kararsızlık... Hisselerin 45'i prim yaptı
Seçim öncesi endekste kararsızlık... Hisselerin 45'i prim yaptı
Hazine'den 'altın' kararı!
Hazine'den 'altın' kararı!
BDDK'dan taşıt kredilerine ayar
BDDK'dan taşıt kredilerine ayar
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 30 26 1 3 68 20 81 +48
2 Fenerbahçe 30 25 1 4 79 25 79 +54
3 Trabzonspor 30 15 11 4 51 40 49 +11
4 Beşiktaş 30 14 12 4 40 36 46 +4
5 Kasımpaşa 30 12 11 7 53 55 43 -2
6 Başakşehir FK 30 12 12 6 38 35 42 +3
7 Çaykur Rizespor 30 12 12 6 36 47 42 -11
8 Antalyaspor 30 10 9 11 35 33 41 +2
9 Adana Demirspor 30 9 9 12 46 39 39 +7
10 Alanyaspor 30 9 9 12 38 42 39 -4
11 Sivasspor 30 9 10 11 36 43 38 -7
12 Samsunspor 30 10 14 6 35 41 36 -6
13 Kayserispor 30 10 11 9 36 43 36 -7
14 MKE Ankaragücü 30 7 11 12 36 39 33 -3
15 Hatayspor 30 7 11 12 36 40 33 -4
16 Konyaspor 30 7 11 12 31 42 33 -11
17 Gaziantep FK 30 8 15 7 34 44 31 -10
18 Fatih Karagümrük 30 7 14 9 34 38 30 -4
19 Pendikspor 30 7 15 8 34 61 29 -27
20 İstanbulspor 30 3 20 7 22 55 13 -33
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 27 21 5 1 64 23 64 +41
2 Göztepe 27 17 5 5 45 15 56 +30
3 Sakaryaspor 27 13 6 8 41 28 47 +13
4 Çorum FK 27 13 8 6 44 28 45 +16
5 Kocaelispor 27 13 8 6 39 31 45 +8
6 Bodrumspor 27 12 7 8 35 19 44 +16
7 Boluspor 27 12 8 7 26 28 43 -2
8 Bandırmaspor 27 11 8 8 37 24 41 +13
9 Gençlerbirliği 27 10 7 10 31 26 40 +5
10 Erzurumspor FK 27 10 7 10 26 21 37 +5
11 Ümraniyespor 27 9 12 6 32 39 33 -7
12 Keçiörengücü 27 8 11 8 24 33 32 -9
13 Manisa FK 27 7 10 10 33 33 31 0
14 Şanlıurfaspor 27 6 12 9 23 30 27 -7
15 Tuzlaspor 27 7 14 6 26 43 27 -17
16 Adanaspor 27 8 16 3 21 40 27 -19
17 Altay 27 5 19 3 12 55 15 -43
18 Giresunspor 27 2 21 4 12 55 7 -43
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 29 21 4 4 66 24 67 +42
2 Van Spor FK 29 19 5 5 48 29 62 +19
3 Bucaspor 1928 29 17 3 9 42 18 60 +24
4 1461 Trabzon FK 29 16 6 7 54 30 55 +24
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 30 15 6 9 42 25 54 +17
6 Ankaraspor 30 13 6 11 38 26 50 +12
7 Ankara Demirspor 29 13 12 4 34 31 43 +3
8 Karacabey Belediye Spor 30 11 10 9 30 27 42 +3
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 29 12 13 4 33 29 40 +4
10 Diyarbekir Spor 29 11 11 7 32 29 40 +3
11 Hes İlaç Afyonspor 29 8 11 10 18 28 34 -10
12 Kırklarelispor 30 8 12 10 22 34 34 -12
13 Nazilli Belediyespor 30 10 13 7 35 49 34 -14
14 Altınordu 29 7 12 10 32 30 31 +2
15 Serik Belediyespor 30 7 13 10 23 33 31 -10
16 Zonguldak Kömürspor 29 7 15 7 28 48 25 -20
17 Kırşehir Futbol SK 30 5 19 6 27 57 21 -30
18 Bursaspor 29 5 16 8 22 48 20 -26
19 Adıyaman FK 29 3 21 5 19 50 14 -31
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 22 17 1 4 45 10 55 +35
2 Aliağa Futbol A.Ş. 23 16 0 7 40 11 55 +29
3 52 Orduspor FK 23 12 6 5 30 21 41 +9
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 23 11 6 6 28 19 39 +9
5 Edirnespor 22 10 8 4 35 22 34 +13
6 K.Çekmece Sinopspor 23 9 8 6 33 23 33 +10
7 İnegöl Kafkas GK 22 8 6 8 23 23 32 0
8 Artvin Hopaspor 22 8 7 7 29 20 31 +9
9 Mardin 1969 Spor 22 9 9 4 28 24 31 +4
10 Karabük İdmanyurdu Spor 22 8 10 4 20 31 28 -11
11 Talasgücü Belediyespor 23 8 13 2 24 36 26 -12
12 Gümüşhanespor 23 4 10 9 16 34 21 -18
13 Kırıkkalegücü FK 22 5 12 5 13 29 20 -16
14 Malatya Arguvanspor 22 2 16 4 9 35 10 -26
15 Tarsus İdman Yurdu 22 2 17 3 15 50 9 -35
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/04/2024 Antalyaspor vs MKE Ankaragücü
 03/04/2024 Başakşehir FK vs Beşiktaş
 03/04/2024 Fenerbahçe vs Adana Demirspor
 03/04/2024 Galatasaray vs Hatayspor
 03/04/2024 Gaziantep FK vs Alanyaspor
 03/04/2024 İstanbulspor vs Çaykur Rizespor
 03/04/2024 Kayserispor vs Kasımpaşa
 03/04/2024 Konyaspor vs Trabzonspor
 03/04/2024 Samsunspor vs Pendikspor
 03/04/2024 Sivasspor vs Fatih Karagümrük
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 02/04/2024 Keçiörengücü vs Çorum FK
 02/04/2024 Şanlıurfaspor vs Sakaryaspor
 02/04/2024 Boluspor vs Gençlerbirliği
 02/04/2024 Manisa FK vs Bodrum FK
 03/04/2024 Tuzlaspor vs Ümraniyespor
 03/04/2024 Adanaspor vs Eyüpspor
 03/04/2024 Altay vs Bandırmaspor
 03/04/2024 Kocaelispor vs Göztepe
 04/04/2024 Erzurumspor FK vs Giresunspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 23/03/2024 Altınordu vs Esenler Erokspor
 23/03/2024 Ankara Demirspor vs Zonguldak Kömürspor
 23/03/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs 1461 Trabzon FK
 23/03/2024 Bursaspor vs Kırklarelispor
 23/03/2024 Nazilli Belediyespor vs Hes İlaç Afyonspor
 24/03/2024 Adıyaman FK vs Serik Belediyespor
 24/03/2024 Ankaraspor vs Diyarbekir Spor
 24/03/2024 Bucaspor 1928 vs Kırşehir Futbol SK
 24/03/2024 Karacabey Belediye Spor vs Van Spor FK
 24/03/2024 Bucaspor 1928 - Kırşehir Futbol SK Bucaspor 1928 ligde evindeki son 13 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 24/03/2024 Adıyaman FK - Serik Belediyespor Adıyaman FK ligdeki son 14 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
 24/03/2024 Ankaraspor - Diyarbekir Spor Ankaraspor ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Ankaraspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 23/03/2024 İnegöl Kafkas GK vs 52 Orduspor FK
 23/03/2024 Kepezspor FAŞ vs Artvin Hopaspor
 24/03/2024 Aliağa Futbol A.Ş. vs Tarsus İdman Yurdu
 24/03/2024 Edirnespor vs K.Çekmece Sinopspor
 24/03/2024 Gümüşhanespor vs Mardin 1969 Spor
 24/03/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Talasgücü Belediyespor
 24/03/2024 Kırıkkalegücü FK vs Malatya Arguvanspor
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
GAZETEMİZ
YUKARI