02-12-2023 14:37:17

Dünyaca ünlü şarkıcı The Weeknd, Gazze'ye 2,5 milyon dolar yardım yapacak

"The Weeknd" sahne adıyla tanınan, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) İyi Niyet Elçisi sanatçı Abel Tesfaye, Gazze'ye 2,5 milyon dolarlık yardımda bulunacağını açıkladı. Yardım, 4 milyon gıda paketine tekabül ederek 173 bin Filistinliye iki haftalık gıda tedariki sağlayacak.
Dünyaca ünlü şarkıcı The Weeknd, Gazze'ye 2,5 milyon dolar yardım yapacak

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), "The Weeknd" sahne adıyla tanınan ünlü Kanadalı sanatçı ve WFP İyi Niyet Elçisi Abel Tesfaye'nin, Gazze'ye 2,5 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

ABEL TESFAYE'DEN GAZZE'YE 2,5 MİLYON DOLARLIK YARDIM

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, dünyaca ünlü Kanadalı şarkıcı, "The Weeknd" sahne adıyla tanınan Abel Tesfaye alıkşlanacak bir harekete imza attı. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) İyi Niyet Elçisi olan Tesfaye, Gazze'ye 2,5 milyon dolarlık yardımda bulunma kararı aldı. WFP'den yapılan yazılı açıklamada, Tesfaye'nin Gazze'ye yönelik 2,5 milyon dolarlık yardımının yaklaşık 4 milyon gıda paketine tekabül ettiği, bu yardımın 173 bin Filistinliye iki haftalık gıda tedariki sağlayacağı kaydedildi.

The Weeknd

"GAZZE'DEKİ İNSANİ FACİA TAHMİN EDİLENİN ÇOK ÖTESİNDE"

Açıklamada, Tesfaye'nin yardımının "açlığın eşiğinde olan 1 milyon Gazzeli"ye yardım ulaştırma çabalarına önemli destek sağlayacağı ifade edildi. WFP'nin şimdiye kadar yaklaşık 764 bin Filistinliye gıda yardımı sağladığı belirtilen açıklamada, özellikle çatışmaya "insani ara" verildiğinde yardımların artırıldığı bildirildi. Açıklamada ifadelerine yer verilen WFP Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Corinne Fleischer, " Gazze'deki insani facia tahmin edilenin çok ötesinde. WFP yoğun çaba sarf ediyor ancak Gazze'deki açlıkla mücadele edebilmek için yardımların çok ciddi şekilde artması gerekiyor." mesajını verdi.

TUNUSLU OYUNCU, WFP İYİ NİYET ELÇİLİĞİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Sanatçı Abel Tesfaye, 2021 Ekim'de WFP'nin İyi Niyet Elçilerinden biri olarak atanmıştı. Diğer taraftan, Tunuslu oyuncu Hind Sabri, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de yaşayan insanlara karşı "açlığın bir savaş silahı" olarak kullanılmasını protesto etmek için WFP İyi Niyet Elçiliğinden istifa ettiğini açıklamıştı. Sabri, "Arkadaşlarımızla beraber, geçmişte başarılı bir şekilde çalıştığımız gibi Gazzeli çocuklar için de acil yardım çağrısı yapılmasını istedik. Gazze Şeridi'ndeki insani ateşkes sağlanması ve açlığın bir savaş silahı olarak kullanılmasını önlemek için Dünya Gıda Programının gücünden faydalanılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

ABEL TESFAYE (THE WEEKND) KİMDİR?

Abel Makkonen Tesfaye veya tanınan sahne adıyla The Weeknd 16 Şubat, 1990 yılında dünyaya geldi. 2010'un sonlarına doğru Tesfaye, YouTube'a The Weeknd ismiyle birkaç şarkı yükledi ve bu sayede kendini tanıtmaya başladı. 2011'de dokuzar parçadan oluşan House of Ballons, Thursday ve Echoes of Silence adlı üç mixtape albümü ile beğeni topladı. 2012'de Trilogy albümü, 2011 mixtape'lerindeki şarkıların yeniden çalışılmış halleri olarak yeniden sunuldu. 2015'te Grinin Elli Tonu filminin müziklerinde yer alan "Earned It" uzun süre müzik listelerinin bir numarası olarak kaldı ve hemen ardından piyasaya çıkan üçüncü stüdyo albümü Beauty Behind the Madness ile Amerika Birleşik Devletleri listelerinde zirveye yükseldi. Dördüncü stüdyo albümü Starboy, 25 Kasım 2016'da raflardaki yerini aldı. Sanatçı"My Dear Melancholy"çalışmasını 2018 yılında ve "After Hours" isimli çalışmasını da 2020 yılında müzikseverlerle buluşturdu.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI