11-09-2020 15:48:51 Son Güncelleme: 11-09-2020 15:52:51

Dr. Erol Mütercimler Hakkında Bir Suç Duyurusu da Ardahan dan

Ardahan´da İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları derneği basın açıklaması yaptı
Dr. Erol Mütercimler Hakkında Bir Suç Duyurusu da Ardahan dan

Önder İmam Hatipliler Derneği İl Temsilcisi ve Ardahan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Dernek Başkanı, İbrahim Karabulut beraberindeki Memur Sen İl Temsilcisi Eğitim Birsen Şube Başkanı Erdinç Çakmak, İlim Yayma Cemiyeti ve Büro Memur-Sen Başkanı Ferman Güler, TÜGVA Başkanı Emre Karakoyun, Ensar ve EĞİTİME Destek Platformu Başkanı Halil Yıldız, Sağlık-Sen Başkanı Selçuk Recepoğlu, Bem Bir-Sen Başkanı Fedai Çoban ile birlikte Ardahan Adliyesine giderek bir televizyon programında İmam Hatiplilere hakaret eden Dr. Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bir televizyon kanalında imam hatiplilere hakaret ve iftira atan Erol MÜTERCİMLER hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” fiillerinden suç duyurusunda bulunduklarını belirten Başkan açıklamasına şöyle devam etti: “son günlerde geçmiş dönemlerde benzer senaryolarına şahit olduğumuz, kendi mahallelerinde yetişen ve yetiştirilen İmam Hatip Camiası ile uzaktan yakından ilgi ve alakası olmayan bazı düzenbazların, sahtekârların ahlaksızlıklarını Müslümanlara mal etme gayreti içinde olanlar şunu iyi bilmelidirler ki;

Bizler ” Ahlaki değerlerimizle ve toplumsal hassasiyetlerimizle bağdaşmayan sahtekârlık, taciz ve tecavüz gibi zafiyetleri olanları alıp toplumun bir kesimine mal ederek onları yıpratmaya yönelik kara propaganda aracı yapmak bir operasyon ahlaksızlığıdır. Ahlaksızlığın her türlüsünü topluma sistematik enjekte etmeye çalışanların Müslümanlara ve kurumlara saldırma hastalığına, ancak fikir fahişeliği ve ahlak zamparalığı teşhisi konulabilir. Bu hastalığa yakalanan Erol MÜTERCİMLER´i kınıyor ve bu hastalığını tedavi etmesi için kendisini ve kendi gibi düşünen zavallıları İmam Hatip Okullarını tanımaya ve anlamaya davet ediyorum.

Bugün İmam Hatipler 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. 69 yıldır eğitim hayatına devam eden imam hatip okulları ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için çok değerli, âlimler, doktorlar, mühendisler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir. İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı-küçük düşürücü ifadeler, sadece bu camiayı değil Türkiye´yi, 83 milyonluk ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır. Ayrışma ve kamplaşmayı körükleyenler bilmelidirler ki, bu davranış ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmenine su taşımaktadır. İşte bu gerekçe ile camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan Mütercimler hakkında kamu davası açılmasını ve bu iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz. Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağına; ülkemizi, milletimizi, çocuklarımızı, bugünlerimizi ve yarınlarımızı hedefleyen bu tür davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz. Biz biliyoruz ki, adalet yerini bulacak ve bir daha kimse ülkemizin güzide okullarından olan imam hatiplerden mezun olanlar hakkında böyle pervasız davranışlara cüret edemeyecektir. Son olarak okullarımızdan mezun olmanın haklı gururunu taşıyan; imam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan, işadamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnaf kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz. Açıklamasında bulundular.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI