26-01-2022 22:47:50

Diyarbakır’da DBP il binasına operasyon!

Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında yapılan etkinliklerin sosyal medyada paylaşılmasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, binaya operasyon düzenlendi.
Diyarbakır’da DBP il binasına operasyon!

DBP il binasında, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in de aralarında olduğu grubun teröristbaşı Abdullah Öcalan ve öldürülen teröristlere hitaben sözde saygı duruşu yaptığı fotoğraflar, çeşitli tarihlerde sosyal medyada ortaya çıktı.

Başlar öne eğik sözde saygı duruşu yapıldığı fotoğrafların yayınlanmasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Güvenlik ve TEM şube ekiplerince sabah saatlerinde Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki binaya operasyon düzenlendi. Binaya giren ekipler, arama yaparken, çevik kuvvet polisleri ise tedbir aldı.

SEMRA GÜZEL FOTOĞRAFLARDA

Savcılık soruşturması kapsamında, bir fotoğrafta HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in olduğu belirlendi. Baş öne eğik sözde saygı duruşu olarak yapılan paylaşımda, yasama dokunulmazlığının kaldırılması ile 'terör örgütü üyeliği' ve 'terörün finansmanı' suçundan hakkında fezleke hazırlanan Güzel’in olması dikkat çekti.

Polisin binadaki araması sürüyor.

ARAMALAR SONA ERDİ

Güvenlik ve TEM Şube ekiplerinin DBP il binasında 12 oda içerisinde yaptığı 7 saatlik arama sona erdi. Polis ekiplerinin incelemesinde çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyaller ve PKK'lı teröristlere ait fotoğraflar ele geçirildi.

Arama sırasında binaya gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP İl Eş başkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan bir süre kaldıktan sonra bölgeden ayrıldı. Polis, ele geçirdiği dokümanları incelemek üzere emniyete götürdü.

8 ASKERİ ŞEHİT EDEN TERÖRİSTİN FOTOĞRAFI DA BULUNDU

Aramalarda, 30 Haziran 1996'da Tunceli kent merkezinde düzenlenen bayrak töreni sırasında askerlerin arasına karışıp düzenlediği intihar saldırısında 8 bandocu askeri şehit eden ve 29 askerin de yaralanmasına neden olan 'Zilan' kod adlı PKK'lı terörist Zeynep Kınacı'nın da fotoğrafı bulundu.

İL BAŞKANI KARANTİNA SÜRECİ SONRASI GÖZALTINA ALINACAK

Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunan DBP İl Başkanı Seval Gülmez'in koronavirüs testinin pozitif olması nedeniyle izolasyon süreci sonrası gözaltına alınacağı bildirildi.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI