27-09-2019 22:00:47

Dev afet çantasıyla çocuklara dikkat çeken eğitim

Erzurum'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, hazırladıklar dev afet ve acil durum çantasıyla gittikleri ilkokuldaki öğrencilere "afet çantası" eğitimi verdi.
Dev afet çantasıyla çocuklara dikkat çeken eğitim

Erzurum'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, hazırladıklar dev afet ve acil durum çantasıyla gittikleri ilkokuldaki öğrencilere "afet çantası" eğitimi verdi.

Erzurum AFAD ekipleri, öğrencilerde deprem ve afet bilincine dikkati çekmek amacıyla hazırladıkları dev afet ve acil durum çantası ile Yakutiye ilçesindeki Tatbikat İlkokulu'na geldi.

Okuldaki sınıflara dev çanta ile giren ekipler, öğrencilere önceden hazırlanıp afetler sonrası bulundurulması gereken ve içinde su, yaşam malzemesi ile temel sağlık malzemelerinin de bulunduğu afet çantasını tanıtıp bilgi verdi.

Daha sonra dev çantayı okul bahçesine indirip teneffüse çıkan öğrencilere de anlatan ekipler, okula afet çantası hediye etti.

Erzurum AFAD Müdürü Selahattin Karslı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlıklarının AFAD Başkanlığı uhdesinde "afetlere hazır okul" projesi kapsamında, her ay düzenli olarak afetlerin bir temasını kentteki okullarda işlediklerini söyledi.

Bu kapsamda öğrencilere "afet çantası" eğitimi verdiklerini anlatan Karslı, "Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile 4. sınıfındaki öğrencilere farkındalık oluşturmak amacıyla afet çantamız ve içerindekilerle ilgili bilgiler verip, okullarımıza hediye ediyoruz. " dedi.

Karslı, deprem ve afetlere he an hazır olmak gerektiğini vurgulayarak, bilinçli toplum yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

İstanbul'daki vatandaşlara geçmiş oldun dileklerinde bulunan Karslı, şöyle devam etti:

"Temennimiz afet olmasın, bizim görevimiz her an afet olacak gibi öğrencilerimiz, gençlerimiz ve insanlarımızı afetlere hazırlamak ve bu bilinci toplumda oluşturmak. Dev çantadaki amacımız ise öğrencinin ve kamu oyunun dikkatini biraz daha çekmekti. Eğitim kapsamında 10 okulumuza bu çantalardan hediye edip öğrencilerine bilgiler vereceğiz."

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç da okullarda düzenlenen afet bilinci eğitimlerini desteklediklerini ifade ederek, "Ülkemiz doğal afet riskine oldukça açık coğrafyada yer almakta. Toplumumuz da bu coğrafyada yaşama kültürünü ve bilincini oluşturmak durumunda. AFAD ekiplerinin verdikleri eğitimler çok önemli. Çocuklarımızı bu eğitimler ile donattıkları için öğrencilerimiz adına yetkililere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Zenyep Cemre Kahveci ise "Bugün çok güzel bilgiler edindik, afet çantası eğitimi aldık. Deprem ve afetler sonrası kullanmak için önceden hazırladığımız içinde temel yaşam ve sağlık malzemeleri bulunan bir afet çantamız olmalı. Burada öğrendiklerimi evde anne ve babama anlatacağım." dedi.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI