19-11-2023 12:24:46 Son Güncelleme: 19-11-2023 13:31:46

Demirci Türkiye'nin Gürcistan sınırındaki Türkgözü Gümrük Kapısı'nda tırların güvenliği arttı

Türkiye'nin Gürcistan sınırındaki Türkgözü Gümrük Kapısı'nda tırların güvenli geçmesi amacıyla yapımına başlanan monitör sisteminin kurulumu tamamlandı
Demirci Türkiye'nin Gürcistan sınırındaki Türkgözü Gümrük Kapısı'nda tırların güvenliği arttı

Türkiye'nin Gürcistan sınırındaki Türkgözü Gümrük Kapısı'nda tırların güvenli geçmesi amacıyla yapımına başlanan monitör sisteminin kurulumu tamamlandı.

    

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, sınır kapıları ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, Türkgözü Gümrük Kapısı'nda Ticaret Bakanlığınca tamamlanan monitör kurma çalışmasının, biri Gürcistan'dan giren tırlar, diğeri de Türkiye'den çıkan tırlar için olduğunu söyledi.

   

 Yapılan çalışmayla buradaki görevlinin iş yükünün azaltıldığını ifade eden Demirci, "Yani görevlinin tır altına bakma zorunluluğu ortadan kalktı.

Ayrıca teknolojik olması dolayısıyla tırlar daha sağlıklı kontrol edilmiş olacak. Sistemin tamamlanmasıyla kapıda hareketlilik yaşanıyor.

Sistemin devreye girmesiyle bir günde 294 tır giriş çıkış yaptı. Bunun 235'i Türkiye'ye giriş yaptı. Bu da şu demektir yapılan çalışma sağlıklı olunca hizmette sağlıklı bir akış oluyor. Bizim için çok önemli" dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI