07-07-2022 14:00:00

DeFacto, sıfır atık ve yenilenebilir enerji hedeflerini açıkladı

DeFacto yetkilileri yaptıkları açıklamada, 2014 yılında imzaladığı BM Küresel İlkeler Sözleşmesi doğrultusunda hazırladığı yol planı ile 2050 yılında İklim Pozitif Marka olmayı hedeflerini vurguladı. Marka bu kapsamda, 2023 yılına dek yüzde 100 sıfır atık, 2030 yılına dek de yüzde 100 yenilenebilir enerji tüketimi yapmayı hedefliyor.
DeFacto, sıfır atık ve yenilenebilir enerji hedeflerini açıkladı

2025 yılında faaliyet gösterdiği ülke sayısını iki katına çıkartarak 180’e yükseltmeyi hedefleyen DeFacto yetkilileri, globalleşme stratejisinin merkezine sürdürülebilirliği koyduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında yeni yol haritasını açıklayan marka yetkilileri, çevre dostu ürünler için hammadde tedariğinden başlayarak ürün döngüsü boyunca iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca ulaştığı nihai tüketicinin de karbon ayak izini azaltmasına destek olacak adımlar atılacağı da aktarıldı.

DEFACTO SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDA 2050 YILINA HAZIRLANIYOR

DeFacto yetkilileri globalleşme vizyonu ve sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda, 2023 ve 2030 yıllarını baz alan öncü hedefler belirlediklerini aktardı. Bu dönemde marka, koleksiyonlarının %35’ini sürdürülebilir kılmaya, hammaddelerinde ise %20 sürdürülebilir ve geri dönüştürülmüş polyester kullanmayı hedefleyecek. Aynı zamanda tüm ambalaj ve paketlerinin yüzde 100 geri dönüşümlü ve sürdürülebilir, ürün etiketlerinin ise yüzde 100 sürdürülebilir FSC sertifikalı olması sağlanacak. Bu süreçte eko verimli mağaza hareketini de hayata geçirecek olan DeFacto yetkilileri , Sıfır Atık Prensibi ile operasyonlarından kaynaklı tüm atığın geri dönüştürülmüş ve yeniden kullanılmış olmasını da hedefliyor. Öte yandan markanın emisyonlarını sıfırlayarak 2050 yılına ‘iklim pozitif marka’ olarak girme yönünde hedefi olduğu da marka yönetimi tarafından vurgulandı.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI