25-09-2019 15:42:37 Son Güncelleme: 25-09-2019 15:55:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta konuşuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen "Nefret Söylemiyle Mücadele" etkinliğinde konuşuyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta konuşuyor...

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; 

Öncelikle dün Pakistan'daki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Nefret söylemi küresel ölçekte yükselişte olan İslam düşmanlığının en yaygın aracıdır. Sosyal medya, TV programları ve siyasetçi söylemleriyle normalleştiriliyor. İnsanlığa karşı en büyük suçların işlenmesinde önce nefret söyleminin ayak sesleri duyulmuştur. Ruanda'daki katliamları gerçekleştiren Batı'ya kimse hesaba çekmemiştir. Orada milyonlar öldürülmüştür ama kimse Batı'ya böyle bir katliamı nasıl yaptınız dememiştir. 

Christchurch, Müslümanları hedef alan ne ilk ne de son saldırıdır. Yaşanan terör eyleminden sonra örnek tutum sergileyen Yeni Zelanda halkına teşekkür ediyorum.

Irkçı eylemlere, kutsal değerlere en fazla hakarete maruz kalanlar ne yazık ki Müslümanlar. Bu soruna gözlerimizi yumamayız. Müslümanların iş yerleri evleri, ibadethaneleri hemen her gün ırkçıların ve faşist grupların hedefi oluyor .Müslüman kadınlar sırf başörtüsü taktıkları için tacize uğruyor.

Nefret söylemi, fikir özgürlüğü parantezine asla alınmamalıdır.

Ayrıntılar geliyor...

.live-stream-frame { width: 100%; height: 0; padding: 24px 24px 56.25%; position: relative; display: block; } .live-stream-frame iframe { top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100% !important; position: absolute; }

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI