09-03-2020 23:20:51 Son Güncelleme: 09-03-2020 23:29:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nato Kritik Bir Dönem İçindedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Birliği Komisyonu başkanları ile mülteci zirvesi gerçekleştirmek ve NATO Genel Sekreteri ile görüşmek üzere Brüksel’e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Nato Kritik Bir Dönem İçindedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'in davetine icabetle, bugün bir çalışma ziyaretinde bulunmak için Brüksel'e gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini bekleyen gurbetçilere seslendi ve koronavirüs uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti.

 

22.55: Cumhurbaşkanlığı: AB'deki toplantı öngörülen sürede yapıldı ve verimli geçti.

22.41: AB Konseyi Başkanı Charles Michel: "AB Yüksek Temsilcisi Borrell ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 18 Mart Mutabakatına ilişkin çalışma yürütecekler

 

22.39: AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen: (Türkiye-AB liderler toplantısı) 18 Mart mutabakatının eksik kalan kısımlarını nasıl tamamlayacağımızı görüştük. (Yunan sınırında sığınmacılara müdahale) Aşırı güç kullanımının hiçbir türü kabul edilemez. Tüm müdahaleler orantılı olmalıdır

22.09: Zirve sona erdi

20.53: Kritik zirve başladı! Türkiye’nin kapıları açmasının ardından AB liderlerinin de girişimiyle gerçekleşen ve Türkiye’nin de bazı ön şartlarla masaya oturduğu mülteci konusunun ele alınacağı zirve başladı. Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile Üçlü zirvede Yunanistan’ın mültecilere yönelik sert tutumunu da belge ve fotoğraf gibi verilerle AB liderlerine sunacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brükselde NATO kritik bir dönemin içindedir

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile üçlü görüşmede bir araya geldi.

20.00 Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeye ilişkin, bu akşam Türkiye ile diyalog kurmaya hazır olduklarını belirtti.

KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

Toplantının bitmesinin ardından NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini sıkmak için hamle yaptı. Fakat Erdoğan, elini göğsüne götürerek "corona" ifadelerini kullandı. O anlar toplantı salonunda gülümsemeye yol açtı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brükselde NATO kritik bir dönemin içindedir

 

 

19.47:  Erdoğan ve Stoltenberg ortak basın toplantısında konuştu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Hiçbir Avrupa ülkesinin Suriye'deki çatışmalara ve insani drama kayıtsız kalma lüksü yoktur. NATO'dan taleplerimizin önemli bir kısmı 2012 ve 2015 yıllarında alınan kararlar temelinde Türkiye'nin savunulmasını desteklemeye yönelik tedbirlerin tam manasıyla uygulanmasına ilişkindir. NATO, Türkiye ile ittifak dayanışmasını net bir şekilde göstermesi gereken kritik dönemin içindedir. Türkiye, 9 yıldır Suriye kaynaklı tehditlerle mücadele ediyor. DEAŞ ile göğüs göğüse çarpışan ve bu uğurda şehitler veren tek NATO ülkesiyiz" ifadelerini kullandı.

19.20: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brükselde NATO kritik bir dönemin içindedir

 

19.00: İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçakta, Brüksel'de yapacağı konuşma metninin yer aldığı notları okuduğu fotoğrafı, "Brüksel yolundan... Pür gayret, pür samimiyet..." ifadeleriyle paylaştı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brükselde NATO kritik bir dönemin içindedir

 

 

18.37: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Daimi Temsilciği önünde kendisini bekleyen Türklere hitaben yaptığı konuşmada, koronavirüs konusunda dikkatli olunmasını istedi. 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI