06-01-2021 16:50:21

Milli Piyango Ardahan ve Çıldır dan Böyle Görsel Video yla Özür Diledi

Milli Piyango'nun, 9 Ocak'ta çekilişi yapılacak olan biletine "Çıldır Gölü Kars" yazması Ardahanlılardan tepki görmüştü
Milli Piyango Ardahan ve Çıldır dan Böyle Görsel Video yla Özür Diledi

Milli Piyango'nun, 9 Ocak'ta çekilişi yapılacak olan biletine "Çıldır Gölü Kars" yazması Ardahanlılardan tepki görmüştü. Bunun üzerine Milli Piyango sosyal medya hesaplarından yeni bir video paylaşıldı. Videoda, Çıldır Gölü'nün Ardahan'a ait olduğu vurgusu yapıldı. Milli Piyango'nun biletlerinin üzerine Çıldır Gölü görseli ile birlikte "Çıldır Gölü Kars" yazısına Ardahanlıların gösterdiği ortak tepki sonuç getirdi.

CHP Ardahan İl Teşkilatı, AK Partili Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ve Sivil Toplum Örgütleri'nin (STÖ) Milli Piyango'ya ortak tepkileri sonrası Milli Piyango bu kez sosyal medya hesaplarından yayınlandığı yeni bir video ile Çıldır Gölü'nün Ardahan'a ait olduğunu anlattı. Bilette yaptığı hatayla bir kenti ayağa kaldıran Milli Piyango geri adım attı: Çıldır Gölü Ardahan'a aittir

HER YIL ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Kış turizmi açısından Ardahan için önemli bir yere sahip olan Çıldır Gölü, her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Bilette yaptığı hatayla bir kenti ayağa kaldıran Milli Piyango geri adım attı: Çıldır Gölü Ardahan'a aittir..

Milli Piyango'nun bilet hatasına AK Parti ve CHP'den tepkiler yükselmişti. CHP'li Ardahan İl Başkanlığı Teşkilatı , "Biz buradan Milli Piyango'nun bu büyük hatasından yanılgısından Ardahanlıları üzen hatasından geri dönmesini ve telafi edecek kendi kurumsal kimliklerine yakışır bir organizasyon yapmalarını istiyoruz" sözleri ile hatanın düzeltilmesini isterken, AK Partili Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ise "Ardahan'ın yok sayılmasını şiddetle kınıyorum. Bu gölün yüzde 55'i Ardahan'a aittir. Türkiye Varlık Fonu ve Demirören Grubunu şiddetle kınıyorum yazıklar olsun" şeklinde tepki göstermişti.

NE OLMUŞTU?

Milli Piyango'nun 9 Ocak 2021 tarihindeki çekiliş kuponunda Çıldır Gölü'nü Kars il sınırları içerisinde göstermesi Ardahanlılar tarafından tepkiyle karşılandı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI