06-08-2021 12:15:03

Çıldırlı Eray Şamdan, final maçında Fransız rakibi Steven da Costa ile karşılaştı

Çıldır lı Eray Şamdan,2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda karatede erkekler kumite 67 kilo finalinde Fransız sporcu Steven Da Costa’ya yenilse da bir ilki başararak ülkemize gümüş madalya kazandı
Çıldırlı Eray Şamdan, final maçında Fransız rakibi Steven da Costa ile karşılaştı

Çıldır lı Eray Şamdan,2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda karatede erkekler kumite 67 kilo finalinde Fransız sporcu Steven Da Costa’ya yenilse da bir ilki başararak ülkemize gümüş madalya kazandı. 

Ardahan'ın gururu olan Eray Şamdan'a başarılarından dolayı Çıldır Belediye Başkanı K Yakup Azizoğlu tarafından plaket verilen, Tokyo Olimpiyat Oyunları karate erkekler kumitede Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Ardahan- Çıldırlı Eray Şamdan, final maçında Fransız rakibi Steven da Costa ile karşılaştı. Rakibine 5-0 yenilen Eray gümüş madalya kazandı ve olimpiyatlara ilk kez dahil olan karatedeki ilk madalyanın sahibi oldu.

Anne Nevriye Şamdan: Bizim için madalyanın rengi hiç fark etmiyor.

Tatamide mücadele eden oğlunu heyecandan izleyemeyen anne Nevriye Şamdan ise, “Bizim için madalyanın rengi hiç fark etmiyor. Sonuç olarak benim çocuğum oraya gidip bir derece yaptı, gururla ülkesini temsil etti. Bizim için en önemlisi o. Ben normalde maçları hiç izlemiyorum, sonradan tekrarlarını izliyorum. Bugün burada olduğumuz için kısa kısa aralarda baktım. Çok heyecanlanıyorum. Eray'ı orada görmeye dayanamıyorum” diye konuştu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI