20-01-2024 15:52:19

Çıldır Gölü’nü ziyaret edenlere sazlı sözlü karşılama yapılıyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nin Van'dan sonra ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü'nün yüzeyi dondurucu soğuklar nedeniyle tamamen buz tutunca her yıl olduğu gibi bu yıl da tatilcilerin eğlence mekânı oldu
Çıldır Gölü’nü ziyaret edenlere sazlı sözlü karşılama yapılıyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nin Van'dan sonra ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü'nün yüzeyi dondurucu soğuklar nedeniyle tamamen buz tutunca her yıl olduğu gibi bu yıl da tatilcilerin eğlence mekânı oldu. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Çıldır Gölü, gezi turuna çıkanlardan yoğun ilgi görüyor.
Ardahan ve Kars il sınırları içerisinde kalan, 123 kilometrekare alanı ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı suyu ve en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü, deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikte. En derin noktası 42 metre, çevresi ise yaklaşık 60 kilometre olan gölün yüzeyindeki buzun kalınlığı 1 metreyi buluyor.
Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere sazlı sözlü karşılamalar da yapılıyor. Yörenin aşıkları İrfan Eyüpoğlu ve Gültekin Akbaba değiş ve atışmaların yanında hareketli halay müzikleriyle misafirleri eğlendiriyorlar.
Buz tutan göl üstünde halay çekmenin ayrıcalığını tadan ziyaretçiler gölün inanılmaz güzelliklere ev sahipliği yaptığını söylediler.

 

 

 


 
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI