16-04-2022 18:13:23 Son Güncelleme: 16-04-2022 18:22:23

Çıldır Gölü'ndeki Ardahan isimli geminin Gümüşhane ye Verilmesi Kafaları Karıştırdı

Ardahan'ın coğrafi konum olarak önemli bir ilçesi olan Çıldır her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor
Çıldır Gölü'ndeki Ardahan isimli geminin Gümüşhane ye Verilmesi Kafaları Karıştırdı

Ardahan'ın coğrafi konum olarak önemli bir ilçesi olan Çıldır her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Yaz ve kış turizmi açısından önemli ölçüye sahip Çıldır gölü ilçe ve ülke ekonomisine güç kazandırması yönünde çalışmaların hız kazandırılması gerekirken her gün geriye gitmeye devam ediyor.

     

Ardahan ve Kars İl sınırları içerisinde bulunan Doğu anadolu bölgesinin ikinci büyük gölü özelliği bulunan Çıldır gölü, Ardahan sınırları içerisinde bulunan kısmında her geçen hüsrana uğruyor. Ardahan sınırları içerisinde bulunan tarafının doğal sit alanı ilan edilmesi ile birlikte, turizme kazandırılmasının önü kapanırken, Ulusal bir çok medya kuruluşunda Kars Çıldır gölü olarak lanse edilerek Ardahan'ın geri plana bırakılmasının ardından bir darbede Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yedi.

     

2017 yılında Ulaştırma ve Altyapı bakanlığı tarafından Çıldır gölüne kullanılması amacı ile Ardahan İl özel idaresine verilen UHD Ardahan  isimli teknenin Gümüşhane'nin Özkurtun belediyesi'ne devredilmesi yönünde karar Ardahan İl Özel idaresine bildirildi. Teknenin gönderilmesine ilişkin gerekçe ise iskelenin tahrip olması gösterildi. İskele yapmak yerine teknenin gönderilmesi kamu oyunda rahatsızlık uyandırdı. Ardahan siyasilerinin ve İl Özel idarenin bu konu hakkında nasıl bir tavır sergilediyi kamu oyunda merak edilsede konu ile ilgili olarak henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili tepkisini dile getiren Çıldır halkı "Konu iskele ise Kars iskeleside aynı durumda, bu karar alınırken neden Kars Değil de Ardahan tercih edildi. Ardahan'ın siyasi sahipsizliği bir kez daha kanıtlanmış oldu " dediler.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI