22-07-2023 12:16:30

Çıldır'da aniden bastıran dolu yağışı ekili alanlara büyük zarar verdi.

Çıldır Kurtkale bölgesinde meydana gelen dolu yağışı, ekili alanlara ve meyve bahçelerine büyük zarar verdi. Vatandaşlar zararlarının karşılanması için yetkililerden yardım talep etti. Ardahan Meclis Başkanı Baha Yunusoğlu da dolu felaketine dikkat çekerek hasar tespit çalışması yapılmasını istedi.
Çıldır'da aniden bastıran dolu yağışı ekili alanlara büyük zarar verdi.

Çıldır Kurtkale bölgesinde yağmurla birlikte yağan dolu yağışı her yeri beyaza bürürken, özellikle ekili alanlara ve meyve bahçelerine zarar verdi.

Dolu yağışının çok fazla olduğunu dile getiren vatandaşlar " tarla çayır biçimi sezonu olması ve meyve bahçelerindeki meyvelerin olgunlaşma aşamasına gelmesi sebebiyle bugün bölgemize yağan dolu yağışı mahsülümüze büyük zarar vermiştir. Yetkililerimizden zarar tespit çalışması yaparak, zararımızın karşılanmasını talep ediyoruz " dediler.

Ardahan Meclis Başkanı ve Çıldır CHP İl Genel Meclis üyesi Baha Yunusoğlu Kurtkale Bölgesinde yaşanan dolu felaketine dikkat çekerek yetkilileri uyardı. Yunusoğlu yapmış olduğu açıklamada "21 Temmuz saat 17.30 da Kurtkale köyümüze yağan dolu ekili alanlara ve meyve bahçelerine çok büyük hasar vermiştir. İL ve ilçe tarım müdürlüğümüz biran önce hasar tespit çalışması yapmalıdır" dedi. 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI