28-04-2022 17:11:02 Son Güncelleme: 28-04-2022 17:14:02

Çıldır da 3 üniversite bitiren genç çobanlık yapıyor!

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yaşayan ve çobanlık yapan Hakan Beyaz isimli gencin sözleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 3 üniversite bitirmesine rağmen iş bulamadığını belirten Beyaz, 2 fakülte, 1 yüksekokul bitirdim. Ama çobanlık yapıyorum, bundan utandığım için değil. Hakkımız yeniyor, kim yiyorsa helal etmiyorum ifadelerini kullandı.
Çıldır da 3 üniversite bitiren genç çobanlık yapıyor!

Çıldır'a bağlı Gölbelen Köyü'nde üniversite mezunu birçok genç, kendi alanlarında iş bulamadıkları için köydeki işlerle ilgilenmek zorunda kalıyor. Bu gençlerden biri de 32 yaşındaki Hakan Beyaz... Gazeteci Suat İncedere'nin mikrofon uzattığı Beyaz'ın her sözü ayrı bir sitem...

 

"ÇOBAN OLMAK İÇİN OKUMAYA GEREK YOK"

25 yıl boyunca eğitim aldığını ancak iş bulamadığı için çobanlık yaptığını dile getiren Hakan Beyaz, "Ama ülkedeki adaletsizlik yüzünden çobanlık yapıyoruz. Tabii ki de kimseye muhtaç değiliz, yaptığımız işten de gurur duyuyoruz. Ancak çoban olabilmek için bizim bu devlette 25 yıl okumaya ya da emek etmemize gerek yoktu. Buradan şunu söylemek istiyorum, dönem öyle bir dönem olmuş ki akıllı ve zeki insanlar cefa çekerken, cahil insanlar sefa sürüyor. Şunu da söyleyeyim içimde kalmasın, bizim hakkımızı kim nerede yiyorsa haram olsun" dedi.

"HASTANEYE KİMSEYİ ALMADILAR"

Açıklamasının devamında ilçedeki hastane için eleman başvurusu alındığını ancak ilçeden kimsenin işe giremediğini belirten Beyaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kafkas Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Veteriner Teknikerliği, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdim... Benim gibi böyle 250 arkadaşımız var. Bazıları danaya gidiyor, bazıları çobanlık yapıyor. Bizim hakkımızı kim yiyor. Çıldır'dan en az 200 kişi vasıflı olarak hastaneye başvurdu ancak Çıldır'da kimse kazanamadı.

"ÇOK UMUTSUZ BİR DURUMDAYIZ"

Ankara'dan dayısı olanlar kazandı, bu iş böyle yani. Bir aileden en az 3 kişi aynı kurumda çalışıyor, aynı soyadı taşıyor. Çıldır'da herkesin soyadı aynı mı? Bunları denetleyenler niye dikkat etmiyor? Çobanlık yapıyorum ama bunun için okumaya gerek yok. 25 yıl boyunca aç bile okula gittiğim zamanlar oldu. Çok umutsuzuz, daha ne diyeyim.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI