07-09-2020 13:30:50

Çıldır Belediyesi 22 yeni dükkanın sahibi oldu

Alınan bilgilere göre Çıldır Özel İdare ile Çıldır Belediyesine ait olan arsalar üzerinde yapılmak üzere hazırlanan 34 iş yeri projesinin tamamlanması ardından bu iş yerlerinin kime ait olduğu tartışılmaya başlanmış ve Belediye ile Kaymakamlığın karşı karşıya gelmişti
Çıldır Belediyesi 22 yeni dükkanın sahibi oldu

Alınan bilgilere göre Çıldır Özel İdare ile Çıldır Belediyesine ait olan arsalar üzerinde yapılmak üzere hazırlanan 34 iş yeri projesinin tamamlanması ardından bu iş yerlerinin kime ait olduğu tartışılmaya başlanmış ve Belediye ile Kaymakamlığın karşı karşıya gelmişti.

Olay belediyenin ısrarlı mücadelesi sonucu tapuları çıkarılan dükkanların 22'si Çıldır Belediyesine, 12'si ise Çıldır Köylere Hizmet Götürme Birliğine olmak üzere, tapuları çıkarılarak belediye ve kaymakamlığa teslim edildi.

Başkan'dan Kaymakama Teşekkür!Doğu Anadolu Projesi kapsamında hazırlanan bir proje ile Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesinin ortak olduğu arazilerin üzerinde yaptırılan dükkanların uzun süredir tapusunu alamayan ve giden kaymakamla karşı karşıya kalan AK Partili Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizioğlu tapuları aldıktan sonra kendisine ait sanal sayfada yaptığı, '' Yapılan bunca ihanete rağmen, Belediye iş yerlerimizin tapusunu aldık. İlçemize Hayırlı Olsun'' açıklamasında birilerine gönderme yaptığı görülürken bu göndermenin dükkanların tapusunun çıkmasına engel olan eski kaymakam ve bazı yerel siyasilere gönderme olarak değerlendirildi. Yeni Kaymakama teşekkür eden Azizoğlu dükkanları kiraya ve satışa çıkarmayacaklarını belediye olarak kendilerinin işleteceklerini söyledi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI