06-05-2021 18:50:59

Çıldır Akdarı köyünde arıcılık yapan Fatih Balcıya ait Arıları Tarım İlacıyla Zehirlediler

Çıldır ilçesine bağlı Akdarı köyünde bulunan Fatih Balcı’ya ait 12 kovandaki arılar, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce tarım ilacı ile zehirlendi.
Çıldır Akdarı köyünde arıcılık yapan Fatih Balcıya ait Arıları Tarım İlacıyla Zehirlediler

 Çıldır ilçesine bağlı Akdarı köyünde bulunan Fatih Balcı’ya ait 12 kovandaki arılar, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce tarım ilacı ile zehirlendi.

       

Arılı kovanları telef edilen Fatih Balcı, gördüğünüz gibi bu şekilde bir zulüm ettiler. Hiçbir din bunu kabul etmez diyerek şöyle devam etti; ’’Maddi ve manevi hasar çok büyük, bunun için yetkililerden yardım istiyorum. Köyümüzde bu ilk değil, önceden de birkaç kez aynı şekilde yapıldı. Buna bir çare bulmalarını istiyorum ve ben yandım ama başkaları yanmasın. Arıları öldürmek için patates, koyunlar ve büyük baş hayvanlara sulandırıp parazitlerini öldürmek için kullanılan ilacı kullanmışlar. Ve aşırı derecede sulandırmadan; yani sade bir şekilde adam hazırlamış ve kovanlarımın kapaklarını açarak resmen devirmiş. Gördüğünüz gibi arı tamamen su, aşırı bir derecede döküm yapmış. Konuyla ilgili İlçe Tarım ve Jandarmayada haber verdim. Umarım en kısa zamanda failler bulunur.’’ Dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI