04-12-2023 08:10:34

CHP lideri Özgür Özel'den," İYİ Parti ile ittifak olacak mı?" sorusuna yanıt: Genel İdare Kurulu'nun kararını bekliyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile geçtiğimiz günlerde görüşen CHP lideri Özgür Özel, yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Özel, İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun kararını beklediklerini belirterek, 'Kazanmak yetmez daha iyi kazanmak lazım, belediye meclislerinde çoğunluğu sağlamak lazım, çoğunluğu sağlamak yetmez, farkı açmak lazım. Bunlar için de mutlaka kazan kazan içinde olmak lazım. İYİ Parti'nin alacağı karara saygılıyız" ifadelerini kullandı.
CHP lideri Özgür Özel'den,

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesine ilişkin, İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun kararını beklediklerini belirterek, "Alacakları her iki karara da saygılıyız. İttifak, daha doğrusu işbirliği kararı alırlarsa oturacağız, konuşacağız. Eski kararlarını sürdürmeye karar verirlerse buna da saygı duyacağız, önümüze bakacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir otelde basına kapalı gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı. Özel, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin yerel seçimlere yüksek moral ve motivasyonla hazırlandığını bildirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel

"İYİ PARTİ'NİN ALACAĞI KARARA SAYGI DUYACAĞIZ"

İYİ Parti ile ittifak yapılıp yapılmayacağına ilişkin konuşan Özel, şunları söyledi: "Kazanmak yetmez daha iyi kazanmak lazım, belediye meclislerinde çoğunluğu sağlamak lazım, çoğunluğu sağlamak yetmez, farkı açmak lazım. Bunlar için de mutlaka kazan kazan içinde olmak lazım. O sebeple İYİ Parti ile bir görüşmemiz olmuştu, Genel İdare Kurulu'na götüreceklerini söylediler Sayın Genel Başkan. Kurulun kararını bekliyoruz. Alacakları her iki karara da saygılıyız. İttifak, daha doğrusu işbirliği kararı alırlarsa oturacağız, konuşacağız. Eski kararlarını sürdürmeye karar verirlerse buna da saygı duyacağız, önümüze bakacağız."

ÖZGÜR ÖZEL, AKŞENER'İ ZİYARET ETMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde Genel Merkez binasındaki makamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelmişti. Akşener, toplantı sonrası şu şekilde konuşmuştu: "Bizim bir kararımız var. 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde. İki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz sorusunu, Genel İdare Kurulu'na tekrar götürebilir misiniz'i konuştuk. Pazartesi günü biz doğal olarak GİK'i toplayacaktık. Bu soruyu GİK'e soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek o zaman göreceğiz.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI