28-09-2023 17:40:14 Son Güncelleme: 28-09-2023 17:44:14

Cancur Festivali Çıldır’ın Akkiraz Köyü'nde yapılacak

Çıldır’ın Akkiraz Köyü'nde yapılacak festival için okul bahçesi ve konaklama yeri düzenleniyor
Cancur Festivali Çıldır’ın Akkiraz Köyü'nde yapılacak

Çıldır’ın Akkiraz Köyü’nde bu yıl 2.’si yapılacak olan Çıldır Cancur Festivali için festivalin yapılacağı Akkiraz Köyünde çevre temizliği ve alan hazırlığı devam ediyor. Festival Komite Başkanı Soner Akçay, “Protokolü tüm halkımızı festivale bekliyoruz, festivalimizde öğle yemeği de vereceğiz” dedi.

Yörede herkesin “Cancur” dediği lezzetli bir eriğin yetiştiği köylerin tanıtımı amacıyla düzenlenen Çıldır Cancur Festivali 2. defa yapılacak. Çok sayıda iş adamı, muhtarlık ve derneğin de desteklediği festival 30 Eylül günü gerçekleşecek.

Komite Başkanı Soner Akçay amaçlarının Kurtkale Nahiyesine bağlı köylerin meyvelerinin ve kültürünün tanıtımını sağlamak olduğunu belirterek “Köylerimizi ve meyvelerini cancurumuzu tanıtırken köyümüze gelen  yetkili ile iş adamları sayesinde köylerimize hizmet gelmesi, köylerimizin tanınmasıdır” diye konuştu.


Akkiraz Köyü İlkokulu bahçesinde yapılacak olan festival için köylüler çevre temizliği yaparken yağmur yağması halinde 200 kişilik okulun da festivale ev sahipliği yapacağı belirtildi. 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI