12-04-2020 18:32:36

Bursa dan Posof a Geldi 26 Kişiye Koronavirüs Bulaştırdı

Ardahan ın Posof ilçesine bağlı Kol köyü nde görülen koronavirüs nedeniyle köy karantinaya alınmıştı Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada Ardahan da Koronavirüs hasta sayısı 26 ya çıktığı ve Ardahan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır denildi
Bursa dan Posof a Geldi 26 Kişiye Koronavirüs Bulaştırdı

Ardahan ın Posof ilçesine bağlı Kol köyü nde görülen koronavirüs nedeniyle köy karantinaya alınmıştı Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada Ardahan da Koronavirüs hasta sayısı 26 ya çıktığı ve Ardahan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır denildi. 

Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Kol köyünde bazı kişilerde koronavirüs tespit edilmesi üzerine, köy 14 gün süreyle karantinaya alınırken, vaka sayısının 26 olduğu öğrenildi. 

İlçeye bağlı Kol köyüne Bursa'dan gelen bir kişinin koronavirüs testi pozitif çıkması ve bu virüsü başkanlarına da bulaştırması nedeniyle Ardahan Devlet Hastanesinde vaka sayısının toplam 26 kişi olduğu öğrenildi. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla salgının başka kişilere ve bölgeye yayılmasını önlemek için köye giriş ve çıkışlar 14 gün süreyle durduruldu. Jandarma ekiplerince giriş ve çıkışlara kapatılan köyde sağlık ekipleri kontrol yaparken, yapılan anonslarla da köylülerden dışarı çıkmamaları istendi.

Konuya ilgili Ardahan Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Coronavirüs ile mücadele kapsamında 9 Nisan 2020 tarihi itibariyle İlçe Umumi Hıfzıssıha Meclis kararı ile Posof ilçesi Kol köyü için 14 gün süre ile karantina tedbiri uygulanması kararlaştırılmıştır" denildi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI