16-02-2020 01:26:46

Bursa da KAISİAD ın Kültür Evi Açılışı Yapıldı

Bursa'da Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KAISİAD)'nin merkez binası olarak da hizmet verecek Kars-Ardahan-Iğdır Kültür Evi tören ile hizmete açıldı. Törene Bursa protokolünün yanı sıra kendisi de Karslı olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Ahmet Arslan da katıldı
Bursa da KAISİAD ın Kültür Evi Açılışı Yapıldı

Yıldırım İlçesi Kurtoğlu Mahallesi Namazgah Caddesi üzerinde bulunan Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İş İnsanları Derneği merkez binası ve Kars-Ardahan-Iğdır Kültür Evi (Şabani Tekkesi) açılışına katılım yoğundu.

Bursa KAISİAD Kültür Evi açılışına Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Ak Parti Bursa Milletvekileri Şamıl Ayrım, Orhan Sarıbal, Mustafa Eskin,Emine Görgec, Bursa Büyükşehir Belediye Baskanı Alinur Aktaş, Ak Parti Bursa il Başkanı Ayhan Salman, Yıldırım İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı,Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Teknik üniversitesi Rektörü Arif Karadeniz, Bursa PTT Başmüdür yardımcısı Muzaffer Sara, Kestel Sosyal yard.Müdürü Akan Ayaz, BTSOtemsilcileri, İMSİAD Başkanı Mustafa Andiç ve yönetimi, ESOB Baskanı Arif Tak, TÜMSİAD yönetimi, Gebze KAISİAD Başkanı Meşaik Karakuş, KAIDERF Federasyonu Başkanı Av.Sefer Erdinc Dülger, BUARDEF Başkanı Eraslan Polat, çok sayıda Siyasi Parti temsilcisi ve STK yöneticisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dua edilirken ilk konuşmayı KAISİAD Başkanı Yener Bulut yaptı.

Bulut açıklamasında şunları söyledi:

"Biz bu yola '3 il tek yürek' sloganıyla çıktık. 7 aylık geçmişe sahip bir derneğiz. Kars-Ardahan-Iğdır Kültür Evi ve yöresel müzesi bulunan bir eseri Bursa'mıza kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Doğduğumuz ve doyduğumuz şehirlere hizmet etmek ve birlik ve beraberliği sağlamak için Bursa dahil 5 şehirde KAISİAD kurmuş bulunmaktayız"

Bulut, açılışı yapılan merkezin toplantı salonuna törene de katılan eski bakanlardan Ahmet Arslan'ın, müzeye ise merhum CHP Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Atalay'ın adının verildiğini söyledi.

Kürsüye gelen eski bakanlardan Ahmet Arslan, toplantı salonuna adının verilmesi nedeniyle teşekkür etti.

Arslan, şöyle konuştu:

"Doğduğumuz yerler çok kıymetli. Ancak Bursa'da olmak da bir o kadar kıymetli. Doğduğumuz yeri unutmayalım ama doyduğumuz yere de değer katalım. Daha önce gezdiğimde gördüm ki Kars-Ardahan-Iğdırlı hemşehrilerimiz Bursa'da istihdam sağlar noktaya gelmiş. Bu çok önemli. Yaşadığımız şehirlere değer katalım ki kendi memleketlerimiz de bundan nemalansın"

Eski Ulaştırma Bakanı, hızlı tren mesajı da verdi ve şunları söyledi:

BAKAN AHMET ARSLAN DAN HIZLI TREN MESAJI

"Bursa'yı buradan Kars'a yüksek hızlı tren ile bağlayacağız buna hiç şüpheniz olmasın. Aradaki yol kazalarından dolayı gecikti ama..."

Arslan'ın konuşmasının ardından kurdele kesimine geçileceği söylendi. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi kesti ve dernek merkezi ile kültür evi hizmete açılmış oldu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI