13-10-2021 17:29:47

Burak Taştan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanı olmaya hazırlanıyor.

2014 yılından itibaren Ardahan Kent Konseyi başkanlığı görevini yürüten Burak Taştan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanı olmaya hazırlanıyor
Burak Taştan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanı olmaya hazırlanıyor.

2014 yılından itibaren Ardahan Kent Konseyi başkanlığı görevini yürüten Burak Taştan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanı olmaya hazırlanıyor.

Ardahan'da kısıtlı imkânlar ile uzun yıllardır kent konseyi başkanlığı görevinde bulunan ve birçok çalışmaya imza atan Başkan Taştan, Kasım ayı itibariyle bir yıl süre ile Türkiye Kent Konseyleri Birliği Genel Başkanlık görevini alacağını bildirdi.

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Taştan şunları ifade etti;

"Ardahan Kent Konseyi olarak 18-21 Kasım tarihleri arasında Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin dönem başkanlığını almanın hazırlıklarını yapıyoruz. Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin ev sahipliğinde 300’e yakın bilim insanının katılacağı bir sempozyumunda hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz. Bu sempozyumda 100’den çok bildiri ve 13’e yakın belediye başkanının kentlerin daha yaşanılabilir olmasına dair oturumlar düzenleyeceği, ülkemiz adına kentler adına çok kıymetli sonuçların alınacağı bir sempozyum etkinliğini de tamamlamış olacağız. Bizler Ardahan Kent Konseyi olarak kadim kent Balıkesir’den Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin dönem başkanlığını Serhat kentimize almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sorumluluk ve bilinçle görevimiz süresince sınır kentimiz serhat kentimize yakışır bir şekilde dönem başkanlığını tamamlayıp görevimizi teslim edeceğiz" dedi.

TAŞTAN: GENEL BAŞKANLIK GÖREVİ ÇALIŞMALARIMIZIN BAŞARISI SONUCUDUR

Ardahan'da bir çok STK'nın onayını alarak seçimlerden başarı ile çıkıp, Kent Konseyi Başkanlığı görevini sürdüren Taştan açıklamasının devamında şunları aktardı; "Etkin, sesimizi duyurabildiğimiz, yaptığımız bütün çalışmalarda kent konseylerine örnek teşkil eden çalışmalar yaptığımız ve kısıtlı imkanlara rağmen bu başarılı çalışmaların bizi kent konseyleri alanında zirveye taşımış olmanın, Ardahan’ın ismini oraya taşımış olmamın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada en büyük pay bize 2014 yılında bu görevi layık gören genel kurul üyelerimizin. Daha sonra yönetim kurulu ve yürütme kurulu üyelerimizin bu başarıda büyük katkıları var.

Biz Ardahan’ımız adına bu görevden dolayı gururluyuz. Kentimize yakışır bir görev süresi yapıp tamamlayacağız. Yaptığımız etkili başarılı çalışmaların sonucunda bu görev bize layık görüldü. Kent konseyinin 2014 yılından itibaren iki siyasi parti yerel yönetim değişmesine rağmen hiçbir şekilde belediyelerin arka bahçesi haline gelmeden kentin mozaik yapısına uygun bir şekilde devam etmesi ve bununla beraber de özellikle ek alternatif kaynak yöntemlerimizle yaptığımız projeler ve çalışmaların ses getirmesi ile bugün gelinen noktaya ulaşmış bulunuyoruz" dedi.

ARDAHAN KENT KONSEYİ OLARAK BAŞARI ÇITAMIZ YÜKSELMİŞTİR

Başkan Taştan;  "Bu tesadüfi bir durum değildir, başarının sonucudur. Ben ve arkadaşlarımı aldığımız bu sorumluluğa karşı mutlu etmektedir. Hem AK parti döneminde hem de CHP döneminde genel kurul bize bu yetkiyi verdi. Bu Türkiye’de nadir Kent Konseyleri süreçlerinden birisidir. İki farklı yönetim anlayışıyla çalışmanın kolaylıkları ile zorlukları ile bizim deneyimlerimiz arttırdı. Bu süreç bizim çalışmalarımıza da ışık tuttu. Belediye meclisinin bize ayırdığı bütçenin çok ve çok katı üstünde projeler yoluyla kaynak elde ettik, faaliyet gerçekleştirdik. Biz önümüzde ki dönem bu görevi bırakacağımızı söylemiştik. Bizden sonra da daha iyi bir arkadaşımız bu göreve gelir ve çalışmaları ile kendini ispat eder. Bu konuda örnek teşkil eden bir kent konseyi olur. Artık Ardahan’a yakışan budur, kent konseyi açısından çıta yükselmiştir. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız bu mantıkla çalışmalarını sürdürür ve emeklerinin karşılığını alırlar.

GÖREV SÜREMİZ İÇİNDE ÖNCELİĞİMİZ; GÖÇMEN SORUNU VE İKLİM SORUNLARI OLACAK

Görevi devir aldıktan sonraki çalışmalar hakkında da bilgi veren Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan; "Öncelikle şuan devam eden Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin çalışma alanları ve faydasını çok gördüğümüz bölge toplantılarının birçoğunu Kent Konseyi bilinirliğinin artması ve kurulmayan kentlere örnek olması açısından Anadolu’da yapacağız. Günümüzün çok kritik su sorunu var, iklim krizi gündemde ve göç ve mülteci sorunu var. Bu sorunların hepsi Kent Konseylerinin ve bizim çalışma alanlarımız dâhilinde. Bu anlamda birçok sivil toplum örgütüyle de beraber çalışıyoruz. Çok başarılı bir süreç geçiren Balıkesir Kent Konseyi başkanı şuan ki dönem başkanımız Mürsel Sabancı’nın devam ettirdiği çalışmalarında devamını sağlayacağız. Kuzey Doğu Anadolu’nun sınır kenti Ardahan’ımız Anadolu’da Kent Konseyleri açısından parlayan bir yıldız gibi örnek teşkil edecek. Anadolu’da ki Kent Konseyi oluşumlarını tamamlamaya yönelik çok ciddi çalışmalar yapacağız. Çünkü kentlerin yaşanılabilir, kentlerin ortak akılla yönetilmesinin tek yolu Kent Konseylerinin oluşturulup demokratik katılıma ortak katılım anlayışına değer verilmesinden geçer. Bunu önemsiyoruz, bunun için çalışmalarımızı tüm hızıyla arkadaşlarımızla beraber yapacağız" dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI