19-08-2021 12:00:00 Son Güncelleme: 19-08-2021 13:17:08

Bingöl’deki su kaynaklarına 1 milyon 200 bin yavru sazan bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce Bingöl’deki 12 su kaynağına eş zamanlı olarak toplam 1 milyon 200 bin yavru sazan bırakıldı
Bingöl’deki su kaynaklarına 1 milyon 200 bin yavru sazan bırakıldı

Aşağı Kaleköy Barajı'na yavru sazan balıklarının bırakılması programına katılan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nuri Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 50 milyon civarında sazan balığı yavrusu ürettiklerini söyledi.

Balıklandırma çalışmasının 18 ilde yapıldığını aktaran Yılmaz, "Bugün de burada 1 milyon 200 bin civarında balık bırakarak, Bingöl ilinde bulunan su kaynaklarının balıklandırılmasını gerçekleştiriyoruz. Balıklandırmadaki amacımız, bu bölgede yaşayan insanların geçim kaynaklarını desteklemek ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasını sağlamak." dedi.

Bingöl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ise balıkların Elazığ'da bulunan Keban Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından üretilip Bingöl'e gönderildiğini belirterek, "Balıklandırma çalışmaları ile balık popülasyonunun artırılması, su ürünlerine rağbetin arttırılması, sportif amaçlı avcılığın geliştirilmesi, biyolojik koruma gibi faydalar sağlanmış olacaktır." diye konuştu.

Bahadır, baraj göllerinin bulunduğu bölgelerde de 3 su ürünleri kooperatifinin kurulduğunu sözlerine ekledi.

Aşağı Kaleköy'deki programa Bingöl Vali Yardımcısı Fatih Kaya ile kurum müdürleri de katıldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI