06-07-2022 17:00:00

BEDAŞ, bayram tatilinde personel sayısını yüzde 22 artırdı

BEDAŞ bayram boyunca olası arızalara hızla çözüm üretmek için sahadaki personel ve araç sayısını güçlendirdi. Şirket böylece sahadaki personel sayısını yüzde 22 artırdı.
BEDAŞ, bayram tatilinde personel sayısını yüzde 22 artırdı

İstanbul Avrupa Yakası’nda 5,3 milyondan fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), bayram tatili boyunca enerjide herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için ön hazırlıklarını tamamladı, araç ve personel sayısında güçlendirmeye gitti.

Enerji devamlılığının sağlanmasını en önemli önceliği olarak belirleyen şirket, 7 gün 24 saat çalışma esasına dayalı olarak, enerji tedarikinde herhangi bir sorun yaşanmaması ve yaşanan kesintilere en kısa sürede müdahale edebilmek için bayram tatilinde arıza onarım ve bakım ekiplerini sahada hazır bir şekilde bekletecek. Operasyon merkezi çalışanları da saha ekiplerini kesintilere yönlendirmek ve SCADA (Uzaktan Kontrol ve Kumanda Merkezi) kapsamında izlenen merkezlerde meydana gelen kesintilere uzaktan müdahale edebilmek için merkezde görev yapacak.

8 - 17 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA YATIRIM VE BAKIM KAYNAKLI PLANLI KESİNTİ YAPILMAYACAK

BEDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, 8 - 17 Temmuz tarihleri arasında yatırım ve bakım kaynaklı planlı kesintilerin iptal edildiği bildirilirken, bayram boyunca ilçe bazında tüketimlerin azalması veya artışına karşı yük dengeleri ile puantın canlı sistem üzerinden izleneceğine dikkat çekildi.

Açıklamada, “Olası arıza ve kesintilere hızla müdahale etmek için bayram tatili boyunca personel sayımızı normal günlere göre yüzde 22 oranında artırdık. Ekiplerimiz ile birlikte 630 kVA gücünde mobil jeneratör, 21 adet 2 kVA gücündeki alçak gerilim jeneratörü, 5 adet termal kameralı drone, 5 adet kısmi deşarj tespit cihazı, 64 adet sepetli araç, 11 adet 4x4 arazi aracı, 51 adet hafif ticari kamyonet, 32 adet alçak ve orta gerilim kablo test aracımızı olası kesintilere müdahale edebilmek ve kesinti süresini en aza indirmek için sahada hazır bekleteceğiz” denildi.

Your browser does not support the video tag.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI