04-01-2020 01:59:25

Bakan Kasapoğlu Kars a Kütüphane Sözü Verdi Sözünü Tuttu Açılışı Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Müezzin Kasapoğlu, geçtiğimiz yıl Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Hüsnü Kapu’ya sözünü verdiği kütüphanenin açılışını, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte yaptı.
Bakan Kasapoğlu Kars a Kütüphane Sözü Verdi Sözünü Tuttu Açılışı Yaptı

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliğine katılmak için Kars’a gelen Bakan Kasapoğlu, Kafkas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının açılış kurdelesini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte kesti.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu açılışta yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Müezzin Kasapoğlu’nun geçtiğimiz yıl Kars ziyareti sırasında Üniversite yerleşkesi içerisinde kütüphane kurulması için verdiği destek sözünü yerine getirdiği için teşekkür etti. Rektör Kapu bugün de kütüphanenin açılışını yapmış olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Açılış sırasında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, üniversite hayatımın önemli bir bölümünü kütüphanelerde geçirdiğini ve kütüphane sayesine üniversite mezunu olduğunu söyledi.

Kütüphanelerin kendisi için çok değerli olduğunu da belirten Bakan Pakdemirli, “Kütüphanelerde zaman geçirilmesi gerekiyor. Bu kütüphanenin yapılmasında emeği geçen ve katkısı olan başta bölge milletvekillerimiz olmak üzere, sayın bakanımıza ve rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi. 

Bakan Pakdemirli’nin ardından konuşan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Müezzin Kasapoğlu da geçtiğimiz yıl Kars ziyareti sırasında, Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu’nun, Üniversitenin kütüphane ihtiyacı olduğunu kendisine ilettiğini hatırlattı. 

Rektör Kapu’nun talebi üzerine tüm imkanları zorlayarak Kafkas Üniversitesine bu kütüphaneyi kazandırmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, “Bizler kitap medeniyetin evlatlarıyız. Kitabın hayatımızdaki yeri çok anlamlı ve önemlidir. Gençlerimizin tabiki teknolojiye olan ilgisi apayrıdır. Ama kitabın yeri de bir başka olmalıdır. Bu yüzden bakanlık olarak özellikle kitaba çok önem veriyoruz. Bu vesileyle de geçtiğimiz yılki Kars ziyaretimizde Kafkas Üniversitesi Rektörümüzü Hüsnü Kapu kütüphaneye ihtiyaçları olduğunu söylemişti. Bizler de kitaba olan muhabbetimiz ve ilgimiz nedeniyle tüm imkanları seferber ederek üniversitemize bu kütüphaneyi kazandırmış olduk. İnşallah kitaba olan bağlılığımız ve dostluğumuz artarak devam edecektir. Bizler de okuyan, düşünen, analiz eden ve üreten gençlerle yarınlara çok daha güçlü bir şekilde yürürüz. İnşallah bu kütüphaneden nice bilim adamları yetişir.” Şeklinde konuştu. 

Açışlın ardından Bakan Kasapoğlu ve Pakdemirli ile AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın kütüphaneyi gezerek öğrencilerle bir süre sohbet ettiler. Kütüphanede çalışmakta olan öğrencilere çeşitli kitaplar hediye eden bakan ve beraberindeki heyete sıcak çorba ikram edildi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI