05-10-2020 00:15:04 Son Güncelleme: 05-10-2020 00:17:04

Azerbaycan işgalden kurtardı, Aliyev duyurdu!

Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence Ermenistan ordusunun füzelerine hedef oldu, can kaybı ve yaralılar var. Türk Dışişleri, sivil yerleşimlere saldıran Ermenistan'ın insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağını gösterdiğini duyurdu. Ankara'dan birçok kınama mesajı geldi. Azerbaycan, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ kenti Cebrail'in kurtarıldığını açıkladı.
Azerbaycan işgalden kurtardı, Aliyev duyurdu!

Dağlık Karabağ'daki Azerbaycan-Ermenistan savaşını anbean canlı blogla aktarıyoruz.

23.10: Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Hızı ve Abşeron bölgelerine 300 kilometre menzilli füzeler fırlattı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hızı ve Abşeron bölgelerine Ermenistan ordusunca 300 kilometre menzilli 2 füze atıldığını duyurdu.

Hacıyev, daha önce de ülkenin sanayi kenti Mingeçevir'e Ermenistan'dan füze atıldığını açıklamıştı.

22.22: Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Mingeçevir kentine füze saldırısı düzenledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sanayi kenti olan Mingeçevir'de hidroelektrik santralin bulunduğunu, Ermenistan'ın saldırısının "çaresizliğin barbarca ifade edilmesi" anlamına geldiğini kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında da Ermenistan ordusunun Mingeçevir kentine füze saldırısı, Terter kentine ise top atışı gerçekleştirdiği, yaralıların bulunduğu duyuruldu.

19.36: Aliyev canlı yayında Cebrail kenti ile Karhulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Çereken, Daşkesen, Horovlu, Decal, Mahmutlu ve Caferabat köylerinin Azerbaycan askerlerince kurtarıldığını bildirdi.

18.20: Azerbaycan Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov'un tek başına saldırarak şehit olduğu ve Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu mevziye Azerbaycan bayrağı dikildi.

Mübariz İbrahimov'un 18 Haziran 2010'da tek başına saldırdığı ve çok sayıda Ermenistan askerini etkisiz hale getirdikten sonra şehit olduğu mevzi Azerbaycan askerlerinin kontrolüne geçti.

 

 

Azerbaycan ordusu, mevziye Azerbaycan bayrağı dikti.

17.40 : Milli Savunma Bakanlığı: Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan yurt dışından getirdiği paralı askerleri ve teröristleri geri göndermeli işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmelidir. Ermenistan’ın kendisine karşı Türk uçakları ile İHA/SİHA kullanıldığına dair hiçbir kanıta dayanmayan mesnetsiz iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

16:40 : Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından "Sahada ve dünya kamuoyunda itibarını hızla kaybeden Ermenistan'ın sınıra yaklaşık 70 km uzaklıktaki Gence şehrinde sivilleri hedef alması bir insanlık suçudur. Masumların canına kasteden bu alçakça saldırıyı lanetliyor, kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

15.55 : Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cebrail kenti ve birkaç köyün Ermenistan işgalinden kurtarıldığını duyurdu.

15:40 : Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Fransa'nın Minsk Grubu Eş Başkanı Stephane Visconti bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

15:25: Azeri haberi ajansı APA, Ağcabedi, Ağdam ve Barda kentlerindeki yerleşim yerlerinin Ermeni güçleri tarafından ağır top atışına tutulduğunu, saldırıda yaralananların olduğunu kaydetti.

15:15: Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, "Azerbaycan güvenilir kaynaklarından alınan bilgilere göre; Azerbaycan ordusu Büyük Mercanlı, Maralyan ve Şeybey köylerinden sonra Karabağ bölgesinde kritik öneme sahip Cebrail kentini de işgalden kurtardı" denildi.

15:00 : Azeri haberi ajansı APA, Dağlık Karabğ'ın siyasi lideri Arayik Harutyunyan'ın hakim karşısına çıkartılması için uluslararası kurumlara başvuru yapılacağını bildirdi.

14.45 : Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan ordusunun misket bombaları kullandığını söyledi. Söz konusu bombalar, uluslararası hukuka göre yasaklı. 

13:55 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni zırhlılarının vurulduğu görüntüleri paylaştı.

 

 

13: 37 : Azeri haber ajansı APA, Lübnan, Suriye ve Latin Amerika'dan gelen savaşçıların Ermenistan saflarında Azerbaycan'a karşı savaştığını duyurdu.

13.35 : Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bugün Gence saldırısına ilişkin bir resmi açıklama yaptı:

 

 

13:30 : BBC'ye konuşan Gence sakinleri şehre bir roketin daha düştüğünü söyledi.

12:20: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün katıldığı Başkent Kulisi programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Azerbaycan-Ermenistan çatışmasında Türkiye'nin her daim Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurgulayan Kalın, "Biz ne Azerbaycan, ne Ermenistan ne de Karabağ topraklarına girdik. Tabii ki Azerbaycan'ın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Karabağ sorununda, Ermenistan Azerbaycan topraklarını işgalden vazgeçmelidir. Sorunun çözümü bu kadar basit." dedi.

12:00 : Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermeni güçlerinin saldırılarında Gence'de bir sivilin öldüğünü dört sivilin de yaralandığını duyurdu.

11:30 : Bakü şehrindeki reklam panolarında SİHA'larin bombaladığı araçların görüntüleri yayınlanıyor.

 

 

11: 00 : Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Terter, Beylegan ve Gence kentlerindeki yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda 22 kişinin öldüğünü, 74 kişinin yaralandığını duyurdu.

10:55 : Ermenistan Gence kentindeki yerleşim bölgelerine füzelerle saldırdı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın rt'lediği bir videoda görüntüler paylaşıldı. Paylaşılan mesaja göre dört Ermeni füzesi kenti vurdu.

 

 

10:10 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın tüm uyarılara rağmen sivil yerleşimleri vurmaya devam ettiğini duyurdu. Bakanlık gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

10:00 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün cephede şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirtirken, Terter yöresine bağlı Sugovushan ve Taliş yerleşimlerinin, Fizuli yöresine bağlı Aşağı Abdurrahmanly köyü ve Mehdili, Çakırlı, Aşağı Maralyan, Şeybey, ve Cebrayil bölgesinin Guyjag köylerinin işgalden kurtarıldığını açıkladı.

09:30 : Ermeni ordusu Beylegan kentini bombaladı. Bombardımanda iki kız kardeş hayatını kaybetti. 

09:10 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, uluslararası organizasyonlar tarafından defalarca uyarılan Ermenistan'ın Ballija'ya yerleştirdiği askeri birliklerle sivilleri vurmaya devam ettiğini açıkladı.

09: 00 : Bakanlık işgalden kurtarılan Taliş kasabasının görüntülerini paylaştı.

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI