06-10-2020 22:08:03

Azerbaycan ikinci dalga operasyon başlattı!

Azerbaycan'ı ziyaret eden Türkiye Dışişleri Bakanı, Ermenistan ve destekçilerine net bir mesaj verdi. Dağlık Karabağ'da işgalci konumunda bulunan Ermenistan arasındaki çatışmanın durması için ABD, Rusya ve Fransa çağrı yaptı Ermenistan, Azerbaycan'ın Karabağ'ın güneyinde geniş çaplı operasyon başlattığını duyurdu.
Azerbaycan ikinci dalga operasyon başlattı!

10'uncu gününe giren Dağlık Karabağ savaşındaki tüm gelişmeleri anbean canlı blogla aktarıyoruz.

19.25 : Azerbaycan ordusu, Ermeni güçlere ait mevzileri ve cephaneleri ele geçirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ele geçirilen mevzi ve cephaneleri paylaştı.



18.45 : Azerbaycan'ın, Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı askeri harekatta birçok yer kurtarılırken Ermeni ordusu tarihi bir hezimet yaşıyor. Azerbaycan ordusu, Ermeni güçlere ait çok sayıda tankı ele geçirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ele geçirilen tanklara ait görüntüleri paylaştı.


17:55 : Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan'a çatışmaların durması için çağrıda bulundu.

17:00 : İngiltere ve Kanada, Azerbaycan ile Ermenistan'a ateşkes ve müzakere çağrısında bulundu. 

15:50 : Ermenistan, Azerbaycan'ın Karabağ'ın güneyinde geniş çaplı operasyon başlattığını duyurdu.

14:30 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, işgal topraklarındaki Ermeni güçlerinin planlı imhasının devam edeceği belirtildi.

14:20 : Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel'le görüştü. Erdoğan, Ermenistan işgali altındaki Azerbaycan topraklarıyla ilgili sorunun çözümü için BM kararlarının uygulanması gerektiğini iletti.

14:11 : Rusya İstihbarat Servisi Başkanı, Dağlık Karabağ'ın teröristlerin Rusya'ya geçiş yapabileceği bir geçiş noktasına dönüşme riski olduğunu söyledi.

13:23 : Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kritik görüşme sonrası Azerbaycan Dışişleri Bakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "(MİNSK ülkeleri) İşgalciyle mağdur edilen ülke Azerbaycan'ı aynı kefede tuttular. Böyle gitmeyeceğini tüm dünya anlamalıdır. İşgalciyle mağdur edilen ülke Azerbaycan'ı aynı kefede tuttular. Böyle gitmeyeceğini tüm dünya anlamalıdır" diye konuştu.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Dünya da böyle yapmalı. Ermenistan ve Azerbaycan'a eşit mesafede yaklaşmak, işgalciyi ödüllendirmektir. Dünya haklının yani Azerbaycan'ın yanında yer almalıdır."

13:10 : Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Ermenistan devleti terörist düşünceye sahiptir. Maksatlarına kavuşmak için kırmızı çizgileri yoktur" dedi.

10:40 : Afganistan Dışişleri Bakanı, Azerbaycan'a olan desteklerini yineledi.

10:30 : Ermenistan'ın 27 Eylül'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, hayatını kaybeden Azerbaycanlı sivil sayısı 27'ye, yaralı sayısı ise 141'e yükseldi. Ayrıca, saldırılarda, 376 konut ve 63 kamu binası hasar gördü.

10:00 : Azerbaycan, Ermenistan ordusundan kurtartılmış Cebrail kentine bağlı Çakırlı köyünün görüntülerini paylaştı.

09:00 : ABD, Rusya ve Fransa, Azerbaycan ve Ermenistan'a ateşkes çağrısında bulundu.

08:30 : BM, Azerbaycan ve Ermenistan'a Dağlık Karabağ'da çatışmalara derhal son verme çağrısını yineledi.

08:10 : Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Taleplerimiz var. Bize çok ciddi garantiler verilmesi gerekiyor. Uluslararası arabulucular bu garantileri bize sağlamalı" dedi.

08:00 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ballyja'da bulunan Ermenistan'a ait silah deposunun yok edildiğini açıkladı.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI