10-05-2023 19:43:34

Aytekin Kaya Ardahan Kent müzesi mobilya mağazası olarak kalmayacak

İYİ Parti Ardahan Milletvekili Adayı Aytekin Kaya, seçime son 4 gün kala esnaf ziyaretlerinin yanı sıra Ardahan’da eksik gördüğü yerleri de not almaya devam ederken, Tarihi Kent ve Kongre binasını da ziyaret edip, notlarına ekledi
Aytekin Kaya Ardahan Kent müzesi mobilya mağazası olarak kalmayacak

İYİ Parti ardahan Milletvekili Adayı Aytekin Kaya, seçime son 4 gün kala esnaf ziyaretlerinin yanı sıra Ardahan’da eksik gördüğü yerleri de not almaya devam ederken, Tarihi Kent ve Kongre binasını da ziyaret edip, notlarına ekledi.

Tarihi Kent ve Kongre binasını gezen İYİ Parti Ardahan Milletvekili adayı Aytekin Kaya, Ardahan’dan Kars’a giden tüm tarihi eserleri Ardahan’a getireceğine söz verdiğini ve bunun için mücadele edeceğini belirterek şunları söyledi:“Kongre binasının müze olması için ve Ardahan’dan Kars’a giden tüm tarihi eserlerimizi Ardahan’a getireceğime söz veriyorum ve bunun için mücadele edeceğim.

KENT MÜZESİ MOBİLYA MAĞAZASI OLARAK KALMAYACAK

Geçmişte tüm kongreler bu binada yapılıyordu, buradan idare ediliyordu. Ama şuanda burası Kent ve Kongre Müzesine dönüştürülmüş, ama bu işlevide yapmıyor.

Adeta içerisi mobilya dükkanına dönüştürülmüş. Bu binanın müze olması için ve Ardahan’dan Kars’a giden tüm tarihi eserlerimizi Ardahan’a getireceğime söz veriyorum ve bunun için mücadele edeceğim.

Ardahan’ın tarihi eserleri, kıymetli eşyaları diğer illere taşınmayacak, Kent müzesi mobilya mağazası olarak kalmayacak” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI