07-12-2021 17:51:57 Son Güncelleme: 07-12-2021 17:53:57

ATSO Başkanı Demirci'den Sınır ticaret yetkimiz elimizden alındı iddialarına açıklama

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, son günlerde kamuoyunda Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı’ndan sınır ticaret yetkimiz elimizden alındı yönündeki söylenti ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
ATSO Başkanı Demirci'den Sınır ticaret yetkimiz elimizden alındı iddialarına açıklama

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, son günlerde kamuoyunda "Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndan sınır ticaret yetkimiz elimizden alındı" yönündeki söylenti ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

 

Demirci, yaptığı yazılı açıklamada, 5 Aralık'ta yayınlanan Resmi Gazete'de kent sınırları içerisinde bulunan Türkgözü Sınır Kapısı ile Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nda sınır ticaret kapsamında yapılan iş ve işlemlerde herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkgözü Sınır Kapısı 2007, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ise 2015 yılından itibaren sınır ticareti kapsamına alınmış olup halen devam etmektedir. Son günlerde kamuoyunda 'Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndan sınır ticaret yetkimiz elimizden alındı' yönündeki söylenti ve iddialar doğruyu yansıtmamaktadır. Kamuoyunda paylaşılan bilgi kirliliği yaratan bu durumdan dolayı açıklama yapma gereği duyulmuştur."

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI