02-04-2020 00:46:43

Atalay Ardahan da STK'lar la Biraraya Geldi

Dünyayı etkisi altına alan koronaviüs salgını nedeniyle Ardahan’daki esnafın yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için STK Başkanları, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile bir araya geldiler
Atalay Ardahan da STK'lar la Biraraya Geldi

Dünyayı etkisi altına alan koronaviüs salgını nedeniyle Ardahan’daki esnafın yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için STK Başkanları, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile bir araya geldiler.

MİLLETVEKİLİ ATALAY, BU SORUNLARI ÇÖZECEK Mİ?

Ardahan Esnaf ve Sanatklarlar Odaları Birliği’nde yapılan toplantıya, Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, ESOBB Başkanı Yılmaz Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

STK TEMSİLCİLERİNDEN ATALAY’A 6 MADDELİK MANİFESTO

Ardahan’da esnafın yaşadığı sıkıntıları imzaladıkları bir raporla Milletvekili Atalay’a sunan STK başkanları, Atalay’a sorun ve çözüm önerileriyle ilgili şu bilgilendirmelerde bulundular:

1-SGK VE BAĞ-KUR PRİMLERİ:

Ertelendiği gündeme gelen SGK ve BAĞ-KUR primleri öncelikle işyeri kapanan iş yeri sahipleri olmak üzere ve mağduriyeti söz konusu olan tacirin geçiminin sağlanması konusunda acilen çözüm üretilmelidir. SGK primlerinde uygulanan indirimler devam ettirilmelidir.

2- İŞSİZLİK ÖDENEĞİ:

Yanında SGK’lı olarak çalışmakta olan ve işletmeleri için uygulanan işsizlik ödeneği özellikle çalışması kendi bedenine dayanan ve Bağ-Kurlu olan esnaf ve sanatkarlara da uygulanması gerekmektedir. Özellikle kahvehane, çay ocağı, berber, terzi, kadın kuaförü vs. gibi.

3- ULAŞIM:

Ulaşım da Ardahan diğer illerle aynı uygulama içinde tutulmaması gerekmektedir. Örneğin Ardahan’a 30 km bir köyden gelen bir 14 kişilik dolmuşun ile 6 kişi ile gelmesi ulaşım sektöründe ki biri için tamamen zarardır. Bu işin esnetilerek virüs görülmeyen yerlerde köydeki ulaşım araçlarının sırayla çalışması şeklinde sınırlandırılabilir. Özellikle virüs ile mücadele edildiği bu günlerde sürücülerden istenen D-4 Psikoteknik Vs. gibi belgelerin istenmemesi ve ulaşımla uğraşan işletmeleri motorin desteğinin sunulması da gerekmektedir.

4- KREDİLER:

Kredilerde özellikle çeki ve senedi bir defa yazılmış ve sicili bozulmuş olan esnaf ve sanatkarlarımıza bir defaya mahsus olmak üzere bu ortam da kredi verilmelidir. Devlet bankalarının sağladığı çalışma prensiplerine özel bankalarda dahil edilmelidir.

5- DIŞARIDAN İLİMİZE GELENLER:

 İlimizde görülen vakaların az olmasından dolayı özellikle İstanbul gibi metropollerden gelenlerin bir şekilde kısıtlanması gerekmektedir.

 6-KİRA YARDIMI:

İş yeri kapanan bütün esnaf, sanatkarlar ve tacirlere kira yardımı yapılması gerekmektedir.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI