18-12-2023 09:11:47

Art arda 17 sarsıntı! Gümüşhane'de 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Gümüşhane'de gece yarısı art arda 17 sarsıntı gerçekleşti. Depremlerin en şiddetlisi olan 4.3'lük sarsıntı ise kentte büyük panik yarattı. Vali Alper Tanrısever, depremle ilgili olumsuz bir durumun olmadığını belirtti.
Art arda 17 sarsıntı! Gümüşhane'de 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Gümüşhane'de gece yarısı art arda gerçekleşen depremler vatandaşları tedirgin etti. 17 sarsıntının en şiddetlisi olan 4.3'lük deprem, kent genelinde paniğe neden oldu. Deprem sonrası olumsuz bir ihbar yapılmadı.

ART ARDA 17 SARSINTI OLDU

Afad verilerine göre merkez üssü Kelkit ilçesi olan depremler saat 22.05'te başladı. Düşük büyüklüklerde 17 deprem kayıtlara geçerken 4,3 büyüklüğündeki deprem tüm ilde hissedildi. Merkez üssü ilçeye bağlı Yeşilyurt ve Çimenli köyleri olan deprem saat 01.15 sıralarında gerçekleşti. Yerin 15 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem kısa sürmesine rağmen birçok vatandaşın uykusundan uyanmasına neden oldu.

PANİKLE SOKAĞA DÖKÜLDÜLER

Kısa süren sarsıntı kent merkezinde Harşit Çayı kenarındaki apartmanlar başta olmak üzere yüksek binaların birçoğunda hissedildi. Üniversite bölgesinde yer alan yurtlarda kalan öğrencilerin panikle bahçelere indiği görüntülere yansıdı. Vatandaşların kısa süreli panik yaşamasına neden olan depremler ufak büyüklüklerde devam ederken il genelinde deprem nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmediği öğrenildi.

Vali Alper Tanrısever, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Gümüşhane Kelkit merkezli 4,3 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk etapta karşılaşılan olumsuz bir durum yoktur. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Hepimize geçmiş olsun. Rabbim beterinden

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI