06-09-2023 12:01:12

Ardahanlı Dağcı Rusya’nın en yüksek noktası olan Elbrus Dağına rekor bir tırmanış gerçekleştirdi.

Ardahanlı Dağcı Doğu Yılmaz, 5642 metrede ki Rusya’nın en yüksek noktası olan Elbrus Dağına rekor bir tırmanış gerçekleştirdi.
Ardahanlı Dağcı Rusya’nın en yüksek noktası olan Elbrus Dağına rekor bir  tırmanış gerçekleştirdi.

Ardahanlı Dağcı Doğu Yılmaz, 5642 metrede ki Rusya'nın en yüksek noktası olan Elbrus Dağına rekor bir tırmanış gerçekleştirdi. 42 saat içerisinde zirve yaparak başlangıç noktasına geri dönen Yılmaz, dağcılıkta ender rastlanan bir performans ortaya koydu.

 
 

Tırmanış hakkında açıklama yapan Yılmaz, bu performansını geçtiğimiz temmuz ayında Kırgızistan'da bulunan ve tamamlayamadığı 7134 metre yükseklikte ki Lenin Peak'ta ki tecrübe ve deneyimlerine borçlu olduğunu söyledi. 3 yıl içerisinde Türkiye, Gürcistan, İran ve Rusya'nın en yüksek noktalarına tırmanan Yılmaz, Kırgızistan'da ki 7 bin 134 metre yükseklikte ki Lenin Peak'ın 6 bin 400 metresine kadar yükselmiş 2 kere zirveyi denemesine rağmen kötü hava koşulları nedeniyle geri dönmüştü.

Yılmaz aynı zamanda Şubat ayında Susuz Şelalesine Alp stilinde buz tırmanışı yapmış bugüne kadar şelalenin tamamına tırmanan 3. kişi olmuştu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI