23-04-2021 02:10:39 Son Güncelleme: 23-04-2021 02:24:39

Ardahan Valisi Muhtarları Topladı Köylerdeki Vaka Sayıları Artışına Dikkat Çekti

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Koronavirüs salgın hastalığıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunmak üzere merkez mahalle ve köy muhtarları ile toplantıda bir araya geldi
Ardahan Valisi Muhtarları Topladı Köylerdeki Vaka Sayıları Artışına Dikkat Çekti

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Koronavirüs salgın hastalığıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunmak üzere merkez mahalle ve köy muhtarları ile toplantıda bir araya geldi. 

 

Toplantının açılışında konuşan Vali Öner, Koronavirüs salgın hastalığının hem ülkemizde hem de ilimizde ciddi seviyeye ulaştığını, tedbirlerin daha sıkı uygulanması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

        

“Salgın çok ciddi bir hal aldı. Özellikle köylerimizde vaka sayıları artıyor. Bu konuda muhtarlarımızla bir araya gelelim istedim. Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında biz tüm kurumlarımızla denetimleri sıkı sıkıya yapıyoruz. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının denetimi çok önemli. Bu konuda özellikle köylerde muhtarlarımıza büyük görevler düşmektedir. En sağlıklı, başarılı ve etkin kamu hizmetini ancak dayanışma içerisinde olursak verebiliriz. Hastalık çok artıyor, sizlerden ricam duyarlı olalım. Karantinaya alınan köylerde vatandaşların kurallara uymasını sağlayalım. Ben sizden kolluk birimlerimize, sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmanızı istiyorum. Bu hastalığın önünü inşallah Ardahan’da hep birlikte alalım ve yeniden sağlıklı günlerimize kavuşalım.”

        

Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın tarım ve hayvancılık alanında ki hibe programları ve teşvikler hakkında bilgilendirilmesinin önemine de değinen Vali Öner, “Şehrimiz tarım ve hayvancılık şehri. Ekonomimizin tarıma ve hayvancılığa bağlı olması sebebiyle, mahalle ve köy muhtarlarımız aracılığıyla Tarım Müdürlüğümüz ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) tarım ve hayvancılıkla ilgili ne tür hizmetleri ve hibe programları olduğu, hangi alanlarda hibe desteği sağladıkları hakkında kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı bilgilendirmek istedik. Vatandaşlarımız, gerek Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve gerekse TKDK ve SERKA kurumlarımıza müracaat ederek hibeler ve teşvikler konusunda daha geniş bilgi alabilirler. Köylerde vatandaşlarımıza bunu anlatmanızı istiyorum” diye konuştu.

        

Toplantıda İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir ile Sağlık Hizmetleri Başkanı Ulaş Şentürk Koronavirüs hastalığıyla mücadele, aşı çalışmaları ve diğer konular hakkında sunum eşliğinde bilgilendirmelerde bulundu. Sunumun ardından muhtarların talepleri dinlenerek gerekli bilgi paylaşımları yapıldı.

        

Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Neşat Ulutaş ile TKDK ve SERKA yetkilileri de sunumlar yaparak, tarım ve hayvancılık alanında sunulan hizmetler, hibe programları ve teşvikler hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

     

Toplantıya, Valimiz Hüseyin Öner’in yanı sıra, Belediye Başkanı Faruk Demir, Vali Yardımcıları Cem Gümrükçü, Mustafa Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, kurum müdürleri ve merkeze bağlı mahalle ve köylerin muhtarları katıldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI