17-07-2020 00:32:06

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Posofu Ziyaret Etti

Vali Hüseyin Öner, Posof ilçesini ziyaret ederek, kaymakamlık, belediye, sınır kapısı, tekstil atölyesi ve esnaf ziyaretlerinde bulundu, muhtarlarla toplantı yaptı.
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Posofu Ziyaret Etti

Vali Hüseyin Öner, Posof ilçesini ziyaret ederek, kaymakamlık, belediye, sınır kapısı, tekstil atölyesi ve esnaf ziyaretlerinde bulundu, muhtarlarla toplantı yaptı.

Beraberindeki kurum müdürleriyle birlikte Posof’a giden Vali Öner, İlçe Kaymakamı Murat Mete, Belediye Başkanı Cahit Ulgar, İl Genel Meclis Üyeleri, kurum müdürleri ve muhtarlar tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Vali Öner, Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, Kaymakam Murat Mete ve Belediye Başkanı Cahit Ulgar’dan ilçenin genel durumuyla ilgili brifing aldı.

Vali Öner daha sonra Belediye Düğün Salonunda köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Vali Öner, “Ardahan’da göreve başladıktan sonra ilçelerimizi tanımaya başladık. Bugün de İl Jandarma Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz ve ilgili İl Müdürlerimizle birlikte Posof ilçemizdeyiz. Burada Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret ettik, çalışmalarla ilgili brifingler aldık. Şimdi de Serhat ilçemiz Posof’ta sizlerle bir aradayız. Posof ilçemizde, muhtarlar toplantısının ilkini yapıyoruz. Bu toplantıyla hem muhtarlarımızla tanışacağız hem de varsa muhtarlarımızın taleplerini dinleyeceğiz, sohbet edeceğiz. İnşallah burada köylerimizin önemli sorunları çözüme kavuşturarak vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağız” dedi.

Muhtarların, köylerde yaşayan vatandaş ve devlet arasında köprü vazifesi gördüklerini, dolayısıyla köyün güvenliği, asayişi başta olmak üzere her konuda muhtarların sorumluluk taşıdıklarını belirten Vali Öner, aynı zamanda görev yaptıkları yerde devletin temsilcisi olduklarını ifade etti.

Ülkemiz ve dünyanın en büyük problemi haline gelen Koronavirüs pandemisi konusunda da yine muhtarlara önemli görevler düştüğünü aktaran Vali Öner, “Köylerimizde asayiş, güvenlik ve huzur ortamının sağlanmasının yanında, başka illerden gelen vatandaşların kolluk birimlerine bildirilmesi çok önemli. Dışarıdan gelen vatandaşların karantinada kalmalarının sağlanması, düğün, taziye ve asker uğurlaması gibi toplu organizasyonlarda ve toplu yaşam alanlarında sosyal mesafe ve maske kuralına uyulması yönünde köy ve mahallelerde vatandaşlarımızı bilgilendirilmesinden muhtarlarımız birinci derece sorumludurlar. Kurallara uymayanları lütfen uyarın. Özellikle köylerde yapılan düğün ve taziye organizasyonlarını kolluk birimlerimize bildirin. Bu konuda kesinlikle taviz vermemeliyiz” diye konuştu.

Vali Öner ayrıca, meralarının korunması ve bölge hayvancılığının desteklemesi, hayvan hastalıklarının önlenmesi çalışmaları için önceki yılarda alınan mera kararlarının, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde uygulanacağını bildirdi. Konuşmasının ardından muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Öner, not aldığı sorun ve taleplerle ilgilenilmesi için ilgili kurum müdürlerine talimatlarda bulundu.

Toplantının ardından ilçe merkezinde vatandaşları selamlayan Vali Öner, esnaf ziyaretinde bulunarak, ziyaret ettiği esnaflarla sohbet etti, işlerinin durumunu öğrendi.

İlçe ziyareti kapsamında Vali Öner, Posof Tekstil Atölyesini de ziyaret etti. Atölye yetkilisinden üretim ve istihdamla ilgili bilgiler alan Vali Öner, çalışanlarla sohbet etti ve kolaylıklar diledi.

Vali Öner daha sonra Posof Türkgözü Sınır Kapısına geçerek incelemelerde bulundu. Sınır kapısının durumu ve gümrük faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Öner, ilçe ziyaretini tamamladı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI