04-01-2024 17:58:46

Ardahan Üniversitesinde Karın Bile Kapkara Yağdığı Hüznün Zaferi: Sarıkamış konulu konferans

Ardahan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Tarih Topluluğu’nda 2024 yılının ilk etkinliği, “Karın Bile “Kapkara” Yağdığı Hüznün Zaferi: Sarıkamış” konulu konferans oldu
Ardahan Üniversitesinde Karın Bile  Kapkara Yağdığı Hüznün Zaferi: Sarıkamış konulu konferans

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, 23 Şubat İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Kağan Hoşafcı’nın seslendirdiği Sarıkamış Şehitleri konulu şiirle başladı. 

Tarih Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Gönül Bayram Kalkan’ın özgeçmiş sunumu ve takdimini yaptığı Kafkas Üniversitesi, Dede Korkut Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Kop; Ardahan Üniversitesi’ne ilk defa geldiğini ve hayran kaldığını söyledi. 

Kendisine bu imkânı sağlayan Dr. Suat Vural’ın şahsında Tarih Topluluğu’na ve Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkür etti. 

Sarıkamış harekâtının bilinmeyen yönlerini anlatarak, komutanlar arasındaki ilişkileri vurguladı. Hanak Kaymakamlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen konferans, katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI