11-10-2023 19:42:08

Ardahan Üniversitesi Rektörü TRT Erzurum Radyosu’na Konuştu

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, TRT Erzurum Radyosu’nda yayınlanan Bölge Gündemi programının canlı yayın konuğu oldu
Ardahan Üniversitesi Rektörü TRT Erzurum Radyosu’na Konuştu

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, TRT Erzurum Radyosu’nda yayınlanan Bölge Gündemi programının canlı yayın konuğu oldu.

Ardahan da gerçekleştirilen yayında Rektör şunları söyledi: “Dün Külliyede, Milletin Evi’nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde gerçekleştirilen Yeni Yıl Akademik Açılışına akademisyen ve öğrencilerimizle birlikte 8 kişilik bir ekip olarak katıldık. YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar konuşmasında geçen son 1 yılın değerlendirmesini yaptı ve gelecek perspektiflerinden söz etti.  Ardahan Üniversitesi 2008’de kurulmuş genç ve dinamik bir üniversitedir. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun bilimsel ve akademik altyapı yeterliliğini tamamlayarak Spor Bilimleri Fakültesini kurduk. Böylelikle fakülte sayımız 7’ye yükseldi. Bu yıl ve geçen sene sınıf birinciliği kontenjanları ile birlikte doluluk oranımız %100’e ulaştı. Birçok ulusal kanalda ve gazetelerde Üniversitemizi tanıtmak amacıyla faaliyetler yürüttük. Bugün itibariyle öğrenci sayımız 7121’dir. Bu sayının içeresinde birçok yabancı uyruklu öğrencimiz de yer almaktadır. Özellikle son 1 yıldır Afrika ülkelerinden yoğun ilgi görüyoruz. TÖMER (Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) kurslarını başarıyla tamamlayan yabancı uyruklu öğrencilerimiz bölümlere kayıt yaptırmak hakkı kazanmaktadır. Şu an 150 civarında yabancı uyruklu öğrenci Üniversitemizde öğrenim görmektedir. Ardahan Üniversitesi büyük şehirlerin kargaşasından uzak; yazı ayrı güzel, kışı ayrı güzel Ardahan’da konumlandırılmış, her türlü imkâna sahip bir üniversitedir. Öğrencilerimizi kışın Yalnızçam Kayak Merkezine ücretsiz olarak götürerek, kış sporlarıyla tanışmalarını sağlıyoruz. Aktif birçok öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, sinema salonu, FİBA onaylı basketbol ve voleybol sahası ve bowling salonu bulunan Doğu Anadolu’nun en büyük Öğrenci Yaşam Merkezine sahibiz.

Ardahan,  Türkiye’de yurt sorunu bulunmayan sayılı illerden birisidir.”

“7 Yılda 50’nin Üzerinde Ulusal ve Uluslararası Konferans ve Sempozyum Düzenledik”

Röportajda Üniversitenin gerçekleştirildiği bilimsel çalışmalara değinen Rektörü 7 Yılda 50’nin Üzerinde Ulusal ve Uluslararası Konferans ve Sempozyum düzenlendiğini belirtti. 7 yılda 1000’nin üzerinde bilim insanının Üniversitemizde ağırlandığını söyleyen Rektörümüz, bu sayının her geçen gün arttığını ifade etti. Cumhurbaşkanımızın YÖK akademik açılışında yaptığı konuşmaya atıf yapan Rektörümüz, Türkiye’de üniversite sayısının artmasıyla birlikte öğrencilerin yükseköğrenime erişimin kolaylaştığını ve son 20 yılda doğu ve batı arasındaki eğitime ulaşma şansının eşitlendiği vurguladı.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI