06-06-2020 10:34:21 Son Güncelleme: 06-06-2020 10:49:21

Ardahan Ticaret Odası Başkanı Demirci Tarım Bakanına Ardahan ın Sorunlarını İletti

Ardahan Ticaret Odası Başkanı Demirci Tarım Bakanına Ardahan ın Sorunlarını İletti
Ardahan Ticaret Odası Başkanı Demirci Tarım Bakanına Ardahan ın Sorunlarını İletti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’nin ve Birlik Başkanı  M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun katılımları,365 oda/borsa başkanları  ile video konferans yöntemiyle istişare toplantısına Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ katıldı.


Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ’ nin söz aldığı toplantıda, 


Covid 19 salgınından dolayı 6.Aya ertelenen Ardahanlı üreticilerinin borçlarının ilimizin üretim  süreci dikkate alınarak  yeniden değerlendirilmesini ve daha da uzatılmasını istedi


 İlimize otlatma döneminde diğer illerden kontrolsüz olarak gelen özellikle küçükbaş hayvanlar birçok probleme neden olduğu (Hayvan hastalıkları, kontrolsüz hayvan hareketleri, mera hudut problemleri, kültür çatışmaları vs.) ayrıca coğrafi işareti olan Ardahan Çiçek balı ve  Arıcılık üzerinde de olumsuz etkileri olduğundan dolayı İlimizin meraları mutlaka göçerlere kapatılmasının istedi.


İlimizde besi yapılmadan il dışına hayvan satılmasının  kar marjını ve et verimi  düşürmektedir. Et entegre tesisi ( KOMBİNASI ) kurulmasını ve üreticilere bu konuda  ek destekler verilmesini talep etti.


Sınır il olması ve iki sınır kapımız için sanayi ve teknoloji bakanlığına vermiş olduğumuz dezenfekte projemiz için destek talep etti .


Kurbanlıkların ilimizden çıkışı ile ilgili önlemler şimdiden alınması talebinde bulundu

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI