25-02-2021 13:59:34

Ardahan Psikoteknik Merkezinin açılışı yapıldı

Kaptanpaşa Mahallesi Kars Caddesi Tarım ve Orman Müdürlüğü karşısında faaliyete giren Ardahan Psikoteknik Merkezinin açılışı yapıldı
Ardahan Psikoteknik Merkezinin açılışı yapıldı

Ardahan Psikoteknik’in açılışı Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, ATSO Başkanı Çetin Demirci’nin katılımı ile yapıldı. Belediye Başkanı Demir ve ATSO Başkanı Demirci, işyeri sahibine hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, 65. Hükümet UDH Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti 27. Dönem Milletvekili adayı Halil İbrahim Dursunoğlu ve Kars İl Başkanı Adem Çalkın’da iş yerini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Davetlilere ikramların yapıldığı açılışta işletme sahibi Psikolog Yasemin Kılavuz, davetlilere işyeri hakkında bilgiler verdi.

İşyeri sahibi Psikolog Yasemin Kılavuz gazetemize yaptığı açıklamada şunları aktardı; “Tüm ticari araç kullanan şoförlerin almak zorunda olduğu belge ile kamyon, otobüs ve diğer ticari amaçla kullanılan araç sürücülerini kapsıyor. Bu belge 5 yıllığına veriliyor. Merkezimizde ki testimiz 1 saat sürüp, sürücü 12 testten geçmek zorunda ve buna göre belge düzenleniyor. Aday sürücü bu testlerden başarılı olduğu takdirde belge almaya hak kazanıyor. Testlerden geçemediği zaman ise 6 aylık bir süre tanınıyor ve bu süreden sonra tekrar başvurabiliyor. Test sonuçlarına göre Ardahan Devlet Hastanesi Psikiyatri bölümüne yönlendiriliyor, Psikiyatri onayının ardından e- devlet sistemine işlenerek belgesi hazır oluyor. Diğer taraftan her hangi bir sürücü alkolden, hızdan ve 100 ceza puanı üzerinden ehliyetine el konulduğu zaman bizden belge almak zorundadır. Bu rapor olmadan ehliyetlerini geri alamıyorlar. Aynı zamanda aday sürücülerinin de ceza almaları halinde ehliyetlerine el konuluyor ve psikoteknik testte girmek zorundalar” açıklamasında bulundu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI