12-03-2020 11:44:14

Ardahan Kültür Evinde Etiket ve Çıkar Kavgası Efrail Çiftçi den Açıklama

15 Mart Pazar günü yapılacak olan Ardahan Kültür Evi seçimlerine yeniden aday olan mevcut başkan Efrail Çiftçi, yaptığı basın açıklamasında başarılı bir dönem geçirdiklerini belirterek üyelere; “Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok” mesajı verdi.
Ardahan Kültür Evinde Etiket ve Çıkar Kavgası Efrail Çiftçi den Açıklama

Merkezi Esenyurt’ta bulunan İstanbul Ardahan Kültür Evi’nin 15 Mart Pazar günü  olağan genel kurula gidecek. Aday olup olmayacağı merakla beklenen Kültür Evi’nin başarılı başkanı Efrail Çiftçi de yeniden adaylığını açıkladı.

Yarım kalan projeler tamamlanacak

Bazı projelerin devam edebilmesi için yeniden başkanlığa aday olduğunu belirten Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi, genel kurula yönelik yaptığı basın açıklamasında; “Olağan Genel Kurula giderken, görev süremiz içinde hayata geçirdiğimiz hizmetler dışında elimizde olmayan nedenlerden dolayı projelerimiz yarım kaldı. Bunları tamamlamak adına ekibimizle birlikte tekrar aday olduk. İnşallah sizlerin teveccühü ile yeni dönemde eksik kalan projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

“Ardahan Kültür Evi saygın bir kuruluş oldu”

Üyelerine hitap eden Efrail Çiftçi; ‘’Dernekçilik zor ve meşakkatli bir iştir. Dernek faaliyetleri dışında her bir hemşerimizin sorunları ve sıkıntıları ile ilgilenmek yönetici olarak bizim asli görevlerimizden biridir. Bu görevi layıkıyla eğer yerine getirmek istiyorsan kimseyi kırmadan, aşağılamadan, karalamadan yapman gerekir. Dernek başkanlığı ve yönetimi, seçimlerde üyelerini ve hemşerilerini etkilemek için güzel sözler ile naralar atmayla olmaz. Asıl olan göreve geldikten sonra ipi göğüslemek ve gözle görülür, elde tutulur işler yapmaktır. Bu manada bizler dernekçilik yaparken ya da genel kurula giderken Amerika’yı yeniden keşfetmek gibi bir çabamızın olmadığını belirtmek istiyorum. Başkanlığa ve yönetime aday olan diğer hemşerilerimizde toplumumuza karşı hassasiyetlerini göz önünde bulundurmalarını öneririm. Bizler yöneticilik makamlarından zamanı gelince değişebilir, bu görevleri bırakabiliriz. Fakat bu çatı ve bu çatı altında hayata geçirdiğiniz hizmetler ve eserler kalıcıdır. İstanbul Ardahan Kültür Evi son yıllarda artık kurumsal kimliğiyle bölgede ve yurt genelinde adından sıkça söz edilen, oldukça saygın bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.   

Çiftçi bugüne kadar yapılan projeleri anlattı

Sözlerine yaptıkları projeleri anlatarak devam eden Efrail Çifçi; ‘’2015 yılının başında ben bu görevi devraldığım zaman mevcut yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte, İstanbul’da ve özellikle Esenyurt’ta yoğun olarak yaşayan hemşerilerimiz için derneğimizin eksiklerini tamamlamak adına çok çaba sarf ettik. Daha sonra 2017 yılında olağan genel kurulumuzu yaparak yönetim kurulumuz ile 3 yılda ciddi anlamda faaliyetler yaptık. Tiyatro salonumuzun eksiklerini tamamlayarak, birçok dernek ve STK da olmayan modern bir tiyatro salonu haline getirdik. AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) iş birliği ile annelere ve çocuklara rehberlik eğitimleri aralıksız verildi. ‘Okuma ve öğrenme önceliğimizdir’ diyerek, son derece modern bir Ardahan Kültür Evi Kütüphanesi açtık. Bu kütüphane tüm hemşerilerimize, çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet vermeye devam ediyor. Esenyurt Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile El Sanatları Kursları açarak, burada hanımlarımıza dikiş-nakış ve tasarım eğitimleri verildi. Ve bu kurslarımız sonunda kursiyerlerimize sertifikaları takdim edilerek, el emeği göz nuru ürünleri her yıl çeşitli alanlarda sergilendi. Yine Spor alanında da Ardahan Kültür Evi adından sıkça söz ettirdi. İl Dernekleri Birliği tarafından her yıl düzenlenen il dernekleri arası futbol turnuvalarında futbolcu gençlerimiz, başta yönetim kurulu ve tüm Ardahanlıların göğsünü kabarttı. Düzenlenen turnuvalarda 2 kere şampiyonluk ve birde 2’ncilik kupasını Kültür Evi’ne kazandıran gençlerimize bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Spor faaliyetlerimiz kapsamında, Ardahan Kültür Evi Veteranlar Turnuvası ile hemşerilerimizin kaynaşmasını sağladık” ifadelerini kullandı.

“Çalışmalarımızı planlı ve programlı bir şekilde yapıyoruz”

Çalışmalarının planlı, programlı toplumun her kesimine dokunan çalışmalar olduğunu belirten Başkan Çifçi; ‘’Muhtarlarımız ile koordineli olarak, Ramazan ayı ve farklı zamanlarda ihtiyaç sahibi hemşerilerimize onları incitmeden yardım eli uzattık. Bölgemizde bulunan Cem Evlerini ziyaret ederek, Muharrem aylarında Canlarla birlikte lokmalarımızı yedik. Tabi ki bizim sesimiz olan, kamuoyuna hizmetlerimizi sunan Basın emekçilerimizi unutmadık. Basın mensuplarımızın özel günlerinde onları derneğimizde ağırlayarak, emeklerine karşı teşekkür ettik. Ramazan ayında belediye başkanımız ve protokol mensuplarımızı iftar programlarımızda ağırladık. Yine belediye başkanımız ile zaman zaman bir araya gelerek hemşerilerimize yönelik faaliyetlerimiz hakkında fikir alış verişinde bulunduk. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kars-Ardahan-Iğdır Kültür Festivali’nin bu yıl 3’ncüsünde İstanbul Ardahan Kültür Evi’nin Platform Başkanlığında, bölgede ve tüm Türkiye de ses getiren bir organizasyon gerçekleştirdik. Kültürümüzü, geleneğimizi, örf ve adetlerimizi yansıttığımız bu festival ile binlerce hemşerimizi bir araya getirdik. Biz İstanbul Ardahan Kültür Evi olarak sadece İstanbul’daki hemşerilerimiz için değil, ülkemizde yaşanan olumsuzluklara karşı duyarsız kalmadık. Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem felaketin ardından, hemşerilerimizin desteği ile oralara yardım eli uzattık. Derneğimizin olağan genel kurula gittiği şu günlerde, en son faaliyetimiz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel bir panel tertipleyerek, ‘ 8 Mart’ın kazanımları, kadına şiddetin nedenleri ve sonuçları’ adı altında alanında uzman konuklarımızı ağırlayarak bilgilerinden faydalandık  şeklinde konuştu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI