24-12-2019 21:46:07 Son Güncelleme: 24-12-2019 21:52:07

Ardahan Ticaret Odasından E Fatura Bilgilendirme Toplantısı

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Ardahan Defterdarlığı işbirliğinde e-fatura uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ardahan Ticaret Odasından E Fatura Bilgilendirme Toplantısı

Ardahan  Ticaret ve Sanayi Odası ile Ardahan  Defterdarlığı işbirliğinde e-fatura uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Ardahan  Defterdarlığı  Konferans Salonundaki toplantıya Ardahan Defterdarı Doğan ADIGÜZEL  ,Vergi Dairesi Müdürü Nurgün ESER ,Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Hilmi  AKBAŞ ,Mali Müşavirler ve oda üyeler katıldı.


Toplantıda konuşan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ , Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 19 Ekim'de yayımlanan tebliğle e-fatura, e-arşiv, e-defter ve e-irsaliye uygulamasına geçiş sürecinin başladığını belirtti. 


Ardahan  Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Hilmi AKBAŞ  da konuyla ilgili şunları kaydetti:


E-fatura ve e-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 1 Ocak 2020'den itibaren mükellef olmayanlara düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 bin lirayı bulması durumunda ve yine vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5 bin lirayı aşması halinde söz konusu faturalar, 'e-arşiv fatura' olarak kesilecektir.

 

Bunların başkanlıkça sunulan e-belge düzenleme portalı üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda muhasebe sisteminde getirilen bu teknolojik yeniliklerin işletmelerin iş yükünü bir nebze olsun hafifleteceğine inanmaktayız.

 

Bilgi ve teknoloji çağının bir gereği olarak işletmeler, mali kayıtlar ve işlemlerin değişimine ayak uydurmak zorundadır

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI