04-10-2022 07:58:26

Ardahan Haberi: Seçimi farkla kazanacağız’

Kılıçdaroğlu, ayda bir toplanan altılı masayı oluşturan partilerin liderlerinin bundan sonra daha sık bir araya geleceğini belirtti, “Seçimi kazanacağız. Parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız” dedi...
Ardahan Haberi: Seçimi farkla kazanacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son ‘altılı masa’ toplantısı, seçim hazırlıkları, ortak cumhurbaşkanı adayı ve ekonomik politikalara ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti:

ALTILI MASA: Ülke yeniden inşa edilecek, devletteki çürüme durdurulacak, liyakat sağlanacak, herkesi kendi görevini yapacak, biz büyük bir fedakarlıkla aslında bir aradayız. İnce eleyip sık dokuyoruz. Daha sık yapacağız. Gerekirse 15 günde bir, 20 günde bir gerçekleştireceğiz. Bu konuda görüş birliği oluştu.

İKİ ÖNEMLİ KARAR: (Son altılı masa toplantısı) İki önemli karar aldık. Bir; güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritası. Yani biz nasıl yöneteceğiz? İkincisi, ülkemizin temel politika alanları örneğin tarımda, örneğin adalette ne yapacağız? Bu konularda da bir çalışma yapılıyor. Bu aynı zamanda bir hükümet programına dönüşmüş olacak. İktidar olduğumuzda hangi gün neyi yapacağımızı, hangi konuda nasıl karar alacağımızı kamuoyuyla paylaşacağız.

İHTİMAL MAYIS’TA: (Seçim ne zaman?) Bilmiyoruz ama büyük ihtimalle Mayıs ayı içinde olabilir. (Siz buna evet diyor musunuz?) Bizim için fark etmez.

PAZARDA ALIŞVERİŞ YAPAMAZ: (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Enflasyonu tek haneye indireceğiz’ açıklaması) Kardeşim 20 yıldır iktidarsın. Elinden tutan, sana engel olan mı var? İndir kardeşim. Sarayından inip şu Ümraniye’nin biraz varoşlarına bir git bakalım. İnsanlar ekmek bulamıyor. Türkiye gerçeklerinden kopmuş bir iktidar var. Erdoğan çıkıp pazarda alışveriş yapamaz.

KAZANACAĞIZ: (6’lı masada ne söyledi?) Altı liderin bir araya gelmesinin demokrasi, insan hakları açısından, toplumsal barışı sağlama açısından önemli olduğunu, bu önemin sadece bizi değil toplumun her her kesimini ilgilendirdiğini ifade ettim. ‘Bu tarihin bize yüklediği bir sorumluluktur’ dedim. Seçimi kazanacağız. Parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız. Üstelik ciddi bir farkla alacağız.

ORTAK ADAY: (Son toplantıda da aday kim olsun diye konuşulmadığını belirterek) Niye acaba televizyonlar günün neredeyse 24 saati cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Arkadaşlar, önce var olan bu sistem milleti perişan etti. Biz önce bunu nasıl çözeceğimiz konusunda oturup bir düşünce-görüş birliği sağlamamız, yazılı hale getirmemiz lazım. Altına imza atmamız, kamuoyuyla paylaşmamız lazım. Yani şimdi bir cumhurbaşkanı adayını belirledik, ne yapacak bu cumhurbaşkanı adayı. Şimdi işi tersinden almak istiyorlar. Belli çevreler bunu özellikle gündeme taşıyorlar.

ADAY KRİTERLERİ: Bir; düzgün bir adam olacak, devleti bilecek, ahlaklı olacak, verdiği sözü yerine getirecek, liderlerin belirlediği kriterlere uyacak, altılı masayı lider olduktan sonra da yine yönetmeye devam edecek, devlet aklı olacak. Devletin adaletle yönetileceğini bilecek. Devletin saydam olması için elinden gelen her türlü çabayı gösterecek. (Cumhurbaşkanı seçilecek kişi ne rozet takacak?) Türk bayrağı. Eğer partili cumhurbaşkanı olursanız vali devletin valisi olmaz. Parlamento iradesiz olur.

TAKVİMİ AÇIKLA: Cumhurbaşkanı için söylediğimiz gayet açık, kardeşim sen bizim cumhurbaşkanı adayımızı merak ediyorsan seçim takvimini açıkla? Otururuz iki gün içinde biz cumhurbaşkanı adayımızı belirleriz.

BİRBİRİMİZE DEĞİL: (Biraz kendimizi de eleştirdik cümlesi) Birbirimize değil de partilerin kendi içine yönelik. Kendi partimden örnek vereyim, CHP’de eğer bu konuyla ilgili görüş beyan edilecekse altı liderin imzaladığı metin var, bu metin çerçevesinin dışına çıkılmaması. O metnin dışına çıkmamamız gerekiyor.

KENDİNİ TARİF ETMİŞ: (CHP’ye yönelik ‘Milli güvenlik sorunu’ açıklamaları) Erdoğan kendisini tarif etmiş. Şu anda Türkiye’yi yönetemiyor, ne söylediğini bilmiyor, prompterı kaldırın, iki soru sorun, cevabını veremez.

KÜLAHIMA ANLAT: Yunanistan Ege Adalarını silahlandırdı değil mi? Efendim ‘bir gece ansızın gelebiliriz’. Sen onu benim külahıma anlat. Bu mudur devlet yönetimi? İlan edilerek bu işler yapılmaz.

ENFLASYON RAKAMI: Ev hanımlarının insafına bırakıyorum. TÜİK’e talimat veriliyor; ‘rakamı şöyle yap’ diye.

ÖZÜR DİLEYECEK MİSİN?: (Mersin’de terör saldırısı sonrası CHP’ye eleştiriler) Her zaman olduğu gibi suçlu CHP diyecekler. O kişinin o olmadığı çıktı ortaya. Biz biliyorduk onun olmadığını ama dillendirmedik. Bir süre sonra o bilgi geldi. (köstebeğiniz mi var?) Devletimizin kurumlarında hala ülkesini seven doğru insanlar, namuslu bürokratlar var. Sabahtan akşama kadar bizleri suçluyor. CHP’den özür dileyecek misin?

ABD GEZİSİ: (Neden ABD’ye gidiyorsunuz?) Benim birilerinden icazet alma gibi bir felsefem, düşüncem asla olamaz. İcazet konusunu en iyi Erdoğan bilir. Ama hiç kimse unutmasın bu Bay Kemal hiç kimseden icazet almaz. Burada umutsuzluğa kapılıp yurt dışına giden gençlerimiz vardır, onlarla buluşmaya gideceğim. Onları getireceğiz Türkiye’ye.

DEZENFORMASYON YASASI: Parlamentoda çıkmaması konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

Kadınların giyim-kuşamı için yasal güvence teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartmak’ amacıyla Meclis’e kanun teklifi sunacaklarını açıkladı Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, “Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var” notuyla evinden paylaştığı videoda şöyle dedi: “Çok açık yaralar var. Ve bu yaralar bizi hep geçmişe tutsak ediyor. Biliyorsunuz geçen hafta yol arkadaşlarıma ‘yanımda mısınız’ diye sordum. Çünkü bu yaraları kapatmak cesaret istiyor. Bu yol yürek istiyor, siyaseten büyük yürek istiyor. Türkiye’yi barıştırma yolu zor ve engebeli bir yol. Ve bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Bu yaralardan biri de başörtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyetiyle çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleriyle uyum içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın (bugün) itibarıyla bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM’ye sunacağız. CHP Grubu eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Sarayın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak.”

Grup toplantısını gençlerle yapacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak yeni yasama yılının ilk grup toplantısını 600 milletvekilini temsilen Türkiye’nin 81 ilinden gelecek olan 600 gencin katılımıyla gerçekleştirecek.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gizem Susam Yorulmaz yaptığı açıklamada, “Grup toplantımıza 600 milletvekilini temsilen Türkiye’nin 81 ilinden gelecek olan 600 genç arkadaşımız katılacak ve Genel Başkanımız yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında gençlerle buluşacak” dedi.

Kılıçdaroğlu CHP’li başkanlarla bir araya geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin büyükşehir belediyle başkanlarıyla bir araya geldi. Başkanların talebi üzerine CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da eşlik etti. Toplantı sonrası açıklama yapan Torun, görüşmede genel merkez ve belediyelere yönelik kara propagandaya karşı ortak hareket etme kararı alındığını söyledi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI