01-03-2023 07:59:12

Ardahan Haberi: Sebzeleri söküp seraya yerleştiler

Deprem bölgesinde barınma ihtiyacı tüm aciliyetiyle devam ediyor. Hatay Samandağ’da evleri yıkılan bazı depremzedeler, başka çare bulamadıkları için seralarında yaşıyorlar.
Ardahan Haberi: Sebzeleri söküp seraya yerleştiler

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta, 20 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen depremlerde evleri yıkılan bazı vatandaşlar, barınabilmek için kendilerince çözüm üretiyorlar. Çadır ve kış şartlarında soğuktan daha iyi koruyabilen konteyner ihtiyacı sürerken, Hatay’ın Samandağ ilçesinde evleri yıkılan bazı depremzedeler, seralarda yaşamak zorunda kaldı. Sebzeleri söküp seralara yerleşen afetzedeler, “Bizim çadıra ulaşma imkanımız olmadı, bu nedenle seralarda yaşıyoruz, en büyük hayalimiz prefabrik ev” dedi.

Haberin Devamı

‘Çadıra ulaşamadık’

Depremlerin çok büyük yıkım gerçekleştirdiği Hatay’da çadırkent ve konteyner evler kuruldu ancak bunlar yeterli olmadı. Kırsal mahallelerde yaşayanlar çadıra ulaşamadıkları için ya kendi imkanlarıyla derme çatma bir yer oluşturmuş ya da seralardaki domatesini, salatalığını, biberini sökerek oralarda kalmaya başlamış. Topraklarını terk etmek istemediğini dile getiren Samandağlı Zeki Sağ, “Öncelikle çadırların sayısının artması lazım. Tabii ki hijyen ve seyyar tuvalet de ciddi problem” diye konuştu.

‘Beş aile bir arada’

İlçe sakini Ali Durmaz da “Köyümüzde 70 - 100 hane var ama 35 - 40 çadır geldi. Bir çadırda beş aileyiz” ifadelerini kullandı. Rıdvan Anlar ise “Sebzeleri söküp 10-15 kişi seraya yerleştik” dedi.

Haberin Devamı

Hediye edilen pastayı Kızılay’a bağışladı

Osmaniye’de çadırkentte yaşayan 10 yaşındaki Abdulsamet Sugurtekin, kendisine hediye edilen pastayı “Deprem insanı tek yüreğe topluyor. Bütün çocuklar yesin” diyerek Kızılay’a bağışladı. 26 Mart’ta 11 yaşına girecek olan Sungurtekin’in tek dileği ise “Artık kötü müteahhit olmasın, iyi demir kullanılsın, kolonlar sağlam yapılsın, insanlar artık ölmesin” şeklinde.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI